Se de flotte Oscar-kjolene

Gammel Hollywood-glamour og sterke farger stod i fokus da stjernene inntok den røde løper på Kodak Theatre under nattens Oscar-utdelingen i Los Angeles.

Mye volum, sexy kroppsnære kjoler, sterke farger, oppsatt hår og smykker til millioner, var blant trendene under Oscar-racet. Mange av stjernene har ligget i hardtrening og unnet seg behandlinger til tusenvis av kroner, før den store dagen.

Dus lilla og bærfarger

Oscar-vinner Natalie Portman har gått fra den ene kjolevinneren til den andre i løpet av de siste månedenes store prisdryss. Under gårsdagens festligheter viste den gravide «Black Swan»-stjernen igjen at hun hadde stålkontroll på rød løper i en nydelig lilla kjole fra Rodarte og nesten matchende øredobber og sko. Medskuespiller Mila Kunis var også et syn i en dus lilla kjole fra Elie Saab med vakre blondedetaljer.

Cate Blanchett er kjent for å ta vågale motevalg på rød løper, og hadde for anledning en lavendelfarget kjole fra Givenchy, som både har fått ros og ris av nettsteder verden over. Den blonde skjønnheten Scarlett Johansson valgte også en nydelig farge på rød løper, dessverre så lignet kjolen fra Dolce og Gabbana mer en blondegardin enn en Oscar-kjole. Mon tro om den ellers så vakre stjernen også hadde tatt litt av i sminkeveien, den rød og kobberfargede øyenskyggen var meget dominerende og mindre kledelig.

Rødt på rød løper

Oscar-vertinnen Anne Hathaway hadde hele åtte skift under kveldens utdeling, men strålte spesielt på rød løper i en vakker rød kreasjon fra Valentino. Det var ikke mye feilmargin for skuespilleren som ble kledd opp av en av verdens best betalte og kjente stylister, Rachel Zoe. Zoe som for tiden er gravid og tar færre jobber enn vanlig, skal ha tatt seg svært godt betalt for oppdraget. På rød løper poserte hun villig sammen med designeren selv.

Skuespiller Jennifer Hudson har gått ekstremt mye ned i vekt den siste tiden og hadde for anledning valgt seg en kjole i en lekker oransje farge fra Atelier Versace. Derimot var utringningen, der brystene ble klemt flate, svært lite flatterende for den ellers så vakre stjernen.

Jennifer Lawrence viser at det minimaet ofte kan være det beste, i en ettersittende kjole fra Calvin Klein, var hun en sexy showstopper på den røde løperen.

Glitter og glam

Det blir ingen Oscar-natt uten mye glitter og glam og stjerner som Gwyneth Paltrow, Celine Dion, Michelle Williams og Mandy Moore lyste alle i paljetter og skinnende kjoler på den røde løperen. Paltrows metalliske kjole fra Calvin Klein minte om det feststemte 70-tallet og Studio 54, smykkene var signert Louis Vuitton. Michelle Williams og Celine Dion var begge chic i kjoler fra henholdsvis Chanel og Armani Privé.

Pudderfarger

De sarte pudderfargene er en trend som ingen ende vil ta. Flere av de store stjernene hadde valgt seg de duse fargene til kveldens festligheter. Noen med mer hell enn andre. Nykommer Hailee Steinfeld, var ballets tenåringsdronning i kjolen fra Marchesa som hadde en lekker ankellengde, mens Halle Berry var et vakkert syn og en av kveldens best kledde i den nydelige kjolen signert Marchesa.

Svart

Svart er en gjenganger som går igjen uansett anledning, men i år var det mindre svarte kjoler enn vanlig på den røde løperen. Men både Elisabeth Chambers, Reese Whiterspoon og Sharon Stone var blant stjernene som gikk for svart. Reese Whiterspoon hadde en valgt en 60-talls look i form avArmani Privé som minnet mistenkelig mye om Julia Roberts look i 2001, da hun mottok sin Oscar i en elegant vintagekjole i svart og hvitt fra Valentino. Helen Mirren gjør sjelden feil på rød løper og gårsdagens antrekk var intet unntak. Den elegante skuespillerinnen slo mange av sine yngre kollegaer med den grå stilrene kjolen fra Vivienne Westwood, som var en Oscar-løper verdig.

Ikke like heldige

Helena Bonham-Carter, Sharon Stone, Penelope Cruz og Nicole Kidmann var noen av stjernene som ikke kom like heldig ut av kjolekrigen. Carter var som vanlig eksentrisk og kan aldri klassifiseres som kjedelig. Hun hadde selv i samarbeid med designeren Colleen Atwood for sin meget spesielle periodekjole fra 1880-tallet. Selv om Penelope Cruz er i storform etter fødselen, så minnet kjolen om en 80-tallskreasjon som mer enn gjerne kunne gått i glemmeboken med Dynastiet og Falcon Crest. Sharon Stone pleier å ha mer suksess på rød løper, men valgte nye og lite kledelige hårhøyder som fikk mer oppmerksomhet enn kveldens kjolevalg. Flere mente hun lignet en svart og skremmende svane. Nicole Kidmans kjole er et godt eksempel på at feil kjole enkelt kan gjøre deg 20 år eldre, den lite flatterende kjolen blir slaktet. Florence Welch var heller ikke like heldig med sin kjole, som hadde utallige volanger og lignet mer en marengs enn en vakker vintagekjole .

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?