Her er kjoledommen: – Mette-Marit ser ut som en vårgudinne

Av MARCUS HUSBY og GUNN KARI HEGVIK

Kronprinsesse Mette-Marit (38) hadde pyntet seg med en isblå kjole og sort neglelakk på tærne under slottsmiddagen for prins Charles (63) og hans Camilla (64).

Ifølge moteansvarlig i minMote.no, Sonia Huanca Vold, var det kronprinsessen som stjal oppmerksomheten på motefronten i går kveld.

– Kronprinsesse Mette-Marit fortsetter å ta pusten fra meg. Den lyse blåfargen er nydelig til henne, sier Vold, som også lot seg imponere av Valgerd Svarstad Haugland.

– Jeg tror aldri jeg har sett henne så sexy, sier Vold.

Her er Sonias dom over kjolene under slottsmiddagen:

– Jeg må si at Valgerd Svarstad Haugland imponerer – jeg tror aldri jeg har sett henne så sexy! Den minimalistiske kjolen i knallrødt er kjempefin og kler henne veldig godt. Gøy at hun våger å bruke et stort, iøynefallende halskjede, og hun gjør helt riktig i å holde resten av tilbehøret nedtonet. Pluss for den knallrøde leppestiften også!

– Vi er så heldige å ha en dronning som alltid representerer oss på plettfritt vis. Også i kveld er hun svært elegant antrukket. Blåfargen kler henne utrolig godt, og jeg synes det er nydelig med de grønne smykkene til. Mange tror at blått og grønt ikke passer sammen, men det motbeviser dronningen her. Hvis jeg skulle endret på noe, ville jeg tatt bort brosjen.

– Flotte Camilla stråler på vei inn til slottsmiddagen. Håret og makeupen er utrolig fin. Det samme gjelder halskjedet – jeg fikk lyst på et lignende selv. Jeg kan dessverre ikke si det samme om kjolen. I dag er det vår i Oslo, og da blir denne store velurkjolen for tung og dyster. Når jeg tenker meg om, ville den ikke fungert på en kald vinterdag heller.

– Kronprinsesse Mette-Marit fortsetter å ta pusten fra meg. Den lyse blåfargen er nydelig til henne, og hun beviser her at det enkle som oftest er det beste. Hun ser ut som en vårgudinne i den lange, draperte silkekjolen, og klarer å sette den berømte prikken over i-en på antrekket ved hjelp av knallrøde lepper og sort neglelakk på tærne. Hemmeligheten bak en vellykket stil ligger ofte i de små detaljene!

LES OGSÅ: Märtha stilte i norsk kjole – igjen

– Mens dronning Sonja og kronprinsesse Mette-Marit har en enkel og elegant stil, pleier prinsesse Märta Louise å gå for noe litt mer lekent. Også her velger hun en kjole som skiller seg ut - denne gangen fra norske TSH. Fargene kler henne godt og er svært vårlige, men jeg skulle gjerne vært foruten krimskramset på overdelen. Hadde blomstene vært fjernet og øredobbene byttet ut, ville helheten sett mye bedre ut. Pluss for neglelakk i babyblått – pastellfarger er helt riktig nå!

– Dette må være en av Norges flotteste 80-åringer! Blomstermønster er vårens største trend, så her har prinsesse Astrid valgt helt riktig. Snittet er perfekt og kjolen sitter akkurat som den skal. Den korallfargede neglelakken og den matchende leppestiften står fint til antrekket.

– Nå som våren er her, synes jeg man bør unngå helsorte antrekk. Ingrid Lorentzen ser likevel flott ut, og jeg elsker utringningen og utskjæringene på ermene. Det er helt riktig av henne å droppe halskjede og velge små øredobber. Selv om beltet egentlig er for voldsomt for min smak, synes jeg hun skal ha for at hun våger å dra på. Det eneste jeg virkelig misliker her er skoene. Et par enkle, spisse pumps i sort, matt skinn ville gjort antrekket mye mer moderne.

– Tine Thing Helseth ser flott ut i sin burgunderfargede kjole. De korte, mørke neglene tilfører den elegante kreasjonen et moderne preg. Kjolen sitter som støpt på den vakre trompetisten og fargen kler henne. En feil mange ofte gjør er å bruke for mye tilbehør og på den måten skape en rotete helhet. Den fella går ikke Tine i. Armbåndet og ringen er akkurat nok!

– Ingrid Schulerud ser elegant ut i sin mørkeblå kjole. Hun gjør ingen store feil her, men samtidig tar hun ikke pusten fra meg. Utsmykningen på skulderen og halskjedet slåss om oppmerksomheten, så her burde hun droppet en av delene. Er man på slottet, så er det aller viktigste å være elegant og det er Ingrid uten tvil.

LES OGSÅ: Prislapp på Mette-Marits nye veske: 64.000 kr!

LES OGSÅ: Motepressen elsker Mette-Marit

Hvordan var din opplevelse i dag?