Mette-Marit på Nansen-jubileum: Sjekk den kongelige comeback-stilen!

Kronprinsesse Mette-Marit (38) har i en periode glimret med sitt fravær. Når hun endelig gjorde comeback, var det med solbrun hud og ny stil.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Mette-Marits forsvinningsnummer startet med at hun ikke var blant gjestene i prinsesse Märthas fødselsdagsfeiring 24. september. Siden har vi sett lite til kronprinsessen, ettersom hennes private program har blitt hemmeligholdt av Slottet. Mandag dukket hun imidlertid opp med kronprins Haakon på feiringen av Fridtjof Nansens 150-årsjubileum, i et antrekk svært ulik det vi har sett fra kronprinsessen tidligere.

Kronprinsessen var dessuten svært solbrun og kom opplagt og smilende ut på Nansen-feiringen.

- Fantastisk at hun eksperimenterer

Kronprinsessen hadde på seg et tekkelig antrekk bestående av en hvit skjorte, mørk blå kardigan og et a-formet foldeskjørt i sort og orange. Til dette valgte hun sorte sko med lav hæl og burgunderrøde strømpebukser.

Se også: Oppgrader garderoben med en trendy strømpebukse

Skoene var blanke med rem på tvers, skikkelige Mary Jane-sko, som er superhot denne høsten.

Se også:Dette er høstens hotteste skotrender

Også håret var tekkelig oppsatt for anledningen og kronprinsessen hadde valgt en sort hårbøyle i skolepikeaktig stil.

Moteredaktør i Costume, Hege Aurelie Badendyck er imponert over at kronprinsessen våger å prøve seg på en ny stil når hun er tilbake i offentligheten.

- Hun minner om en ung versjon av designeren Miuccia Prada med den tekkelige skjorten, kardiganen og det a-formete knelange skjørtet. Det er en litt annen stil enn vi har sett henne bære i det siste, men jeg synes det er fantastisk at hun våger og eksperimentere litt. Og med hensyn til at dette var en hyllest til Nansen, så er jo det nostalgiske antrekket midt i blinken, sier Badendyck til minMote.

Hun mener antrekket viser at kronprinsessen har blitt mye mer bevisst på sin rolle.

- Fra å tidvis bære preg av å kle seg uten noen klar tanke eller bevissthet, kanskje spesielt ved representasjoner og arrangementer på dagtid, synes jeg at kronprinsessen her viser at hun har en klar og tydelig idé i forhold til uttrykket sitt, skryter moteredaktøren.

- Ladylike

Senere på kvelden var det duket for gallamiddag på Akershus slott. Da så det ut til at Mette-Marit hadde funnet tilbake til sin kjente stil. Under en lilla kåpe hadde hun en hvit kjole med rysjedetaljer. Håret var utslått i klassisk Mette-Marit-stil og på føttene hadde hun en annen favoritt, nemlig nude-fargede pumps.

- En elegant og ladylike kronprinsesse. Rysjeparitet på kjolen tilfører ekstra femininitet og skjørtelengden er akkurat passe korrekt og svært tidsriktig. Pumpsene, som ser ut til å være Valentino, har en delikat ankelstropp som gjør antrekket sexy samtidig som de forlenger bena, sier Hege Aurelie Badendyck.

Nettopp Valentino er en av prinsesse Mette-Marits designerfavoritter og hun har valgt hans rådyre kreasjoner ved flere anledninger.

Se også:Mette-Marit valgte designervenn igjen

Hemmelig program

En annen designervenn av kronprinsessen er norske Peter Dundas, som sitter i sjefsstolen hos italienske Pucci. Mange spekulerte i om Mette-Marit droppet svigerinnens bursdag for å gå på hans visning i Milano, men det viste seg å ikke stemme.

Hvor Mette-Marit har oppholdt seg den siste tiden er med andre ord ukjent. Kongeekspert Kjell Arne Totland mener imidlertid det var et gledelig gjensyn med kronprinsessen på Nansen-feiringen.

- Det var veldig hyggelig å se kronprinsesse Mette-Marit representere igjen ved mandagens feiring av Nansen-jubileet, sier han til minMote.

Østeriske medier er blant de som har spekulert mest i kronprinsessens gjøremål, men uten at noe er bekreftet, forteller Totland.

- Hun har jo glimret med sitt fravær en periode, og slottet har ikke villet kommentere hennes private program og hvor hun har vært. Østerriske medier har imidlertid blant annet skrevet at hun har vært på et helsebringende spaopphold på en eksklusiv helseklinikk i landet, sier han.

Se også:Ti år som kronprinsesse: fra jeansjente til moteprinsesse

Se også:Mette-Marit elsker den lille hvite

Se også:Så vakker har vi aldri sett Mette-Marit

Publisert: