Dette er de mest populære klesmerkene akkurat nå

TOPPER LISTEN: Off-White er det mest populære klesmerket for øyeblikket. Her fra moteuken i Paris i begynnelsen av oktober hvor Kendall Jenner gikk på catwalken. Foto: Getty Images

En nykommer går forbi de store luksusmotehusene. 

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Hvert kvartal kårer Lyst de mest populære klesmerkene for øyeblikket. Lyst er moteverdens svar på tjenester som Prisjakt og Prisguiden, hvor de lar brukere søke opp hvilke butikker som har plaggene de ønsker seg, og hvor de får den beste prisen.

Lyst sin liste viser at det er klesmerket Off-White med Virgil Abloh i spissen som er mest populært akkurat nå.

Off-White er et relativt nytt merke sammenlignet med de fleste andre på listen, da det ble grunnlagt i 2012. Det siste året har Off-White tatt noen skikkelig hopp oppover listen – fra 34. til 1. Abloh er tidligere stylist for blant andre Kanye West, og hans nære forhold til superstjernen er muligens noe av bakgrunnen for braksuksessen. På moteuken i New York tidligere denne måneden presenterte Off-White en kolleksjon med miks av treningstøy og slangemønster.

På andre plass finner vi Gucci, som designer Alessandro Michele virkelig har brakt tilbake.

MOTE

De største trendene fra moteukene

Michele er kjent for sin maksimalistiske design og overrasker stadig på catwalken med elleville show. Det italienske motehuset toppet listen forrige kvartal, så selv om det virker som Michele klarer å holde interessen oppe har klesmerket falt litt.

TRENDSKO: Balenciagas sko «Triple S» er et av årets største it-plagg. Foto: Getty Images

På tredjeplass er det franske tradisjonsrike motehuset Balenciaga. Sjefdesigner Demna Gvasalia har sørget for at klesmerke er på alles lepper ved å ha de største it-plaggene de siste sesongene – som blant annet joggeskoen «Triple S». Merket har også noen av de mest omdiskuterte plaggene som en ytterjakke til 75. 000 kroner.

På listen får man bevis på at den sporty bølgen absolutt ikke er på vei tilbake, da amerikanske Nike er på fjerdeplass. Nike beveget seg oppover listen fra en 9. plass fra forrige kvartal, og ifølge Lyst er mye av grunnen at de sponset et fotballag i finalen av VM. I tillegg har de hatt et samarbeid med Virgil Abloh som har virkelig satt de på moteradaren.

Dette er de ti mest populære merkene akkurat nå:

1. Off-White

2. Gucci

3. Balenciaga

4. Nike

5. Prada

6. Versace

7. Yeezy

8. Vetements

9. Fendi

10. Valentino

Publisert: