Røkke-dressene slår alle salgsrekorder hos Fretex

SALGSREKORD: De eksklusive dressene til Kjell Inge Røkke ga Fretex Majorstuen salgsrekord.

Luksusdressene fra Kjell Inge Røkke har håvet inn flere hundre tusen kroner til Fretex. I løpet av én kveld ble hele den eksklusive donasjonen på 300 plagg utsolgt.

Christina Cantero
Publisert:

– Det slår alle salgsrekorder vi noensinne har hatt. Det er historisk, rett og slett, sier innkjøpssjef Hilde Kjønstad i Fretex til VG.

Det var tirsdag denne uken kleskjeden inviterte til «Herrenes aften» i butikken på Majorstuen. Hele den luksuriøse garderoben, med merker fra blant annet Valentino, Versace, Lavin, Brioni og Ermenegildo Zegna, ble utsolgt i løpet av én kveld.

Opprinnelig ligger prisene på hvert av plaggene trolig på mellom 50.000 og 100.000 kroner, har Fretex tidligere opplyst til VG.

Tirsdag ble det dyreste plagget solgt for 3499 kroner, mens det billigste plagget ble solgt for 549 kroner hos Fretex.

LUKSURIØS GARDEROBE: Her er fire av Røkke-dressene som ble solgt under tirsdagens "Herrenes aften" på Fretex Majorstuen. Foto: Fretex

Fant Røkke-lapp i lommen

Da den eksklusive donasjonen kom til Fretex-mottaket på Alnabru, var det ingen som visste hvem som sto bak.

– Vi aner ikke hvem som leverte plaggene. Jeg har prøvd å spørre om de husker noe om det, men det gjør ikke det. Dressene sto her bare en dag, sa innkjøpssjefen til VG.

Etter at Dagens Næringsliv meldte om at en av kjøperne hadde funnet en Røkke-lapp i lommen på en bukse han hadde kjøpt på Majorstuen-butikken, begynte spekulasjonene å strømme.

– Vær vennlig ring Bård hjemme på telefonnummer ..., sto det på den ene lappen fra Hotel Continental i Oslo, adressert til Røkke.

60-åringen avkreftet først at det var ham som sto bak. Fredag snudde han:

– Røkke har nok ikke selv hatt full kontroll over at klær fra en større opprydding for flere måneder siden havnet hos Fretex, skrev Rolf Nereng i en e-post til MinMote.

– Når han nå skjønner at det er tilfelle, vil han være tydelig på at han er svært positiv til det arbeidet Fretex gjør og synes det er både positivt og hyggelig at han kan bidra til bedre økonomi og mye oppmerksomhet rundt et så godt formål.

EKSKLUSIVE DRESSER: Her er noen av Røkkes dresser som ble solgt hos Fretex.

– Det har tatt helt av

Innkjøpssjefen i Fretex forteller at bruktbutikkjeden ikke hadde forestilt seg all oppmerksomheten donasjonene skulle få.

– Det har tatt helt av, sier Kjønstad, som samtidig legger til:

– Men det viktigste for oss har vært å vise menn at gjenbruk er et godt alternativ for dem også. Det er færre menn enn kvinner som handler på Fretex. All oppmerksomheten har også gitt oss muligheten til å løfte Frelsesarmeens sosiale arbeid, noe som alltid er gledelig.

- Fretex er utrolig takknemlig for den gaven Kjell Inge Røkke har gitt til oss. Det er ekstra hyggelig at Kjell Inge Røkke synes det er både positivt og hyggelig at han kan bidra til bedre økonomi og mye oppmerksomhet rundt et så godt formål.

LUKSUS: Fretex tok salgsrekord da dressene til Røkke ble solgt.

Fikk tidlig mistanke

Motejournalist Anders Kemp i D2 fikk tipset som for alvor satte fyr på Røkke-spekulasjonene. Han var selv en av de 400 betalende kundene under «Herrenes aften» på Majorstuen tirsdag, der han sikret seg en skjorte fra Brioni. Den hadde initialene «KR».

– Allerede i butikken fikk jeg en mistanke om at det kunne være Kjell Inge Røkke. Det er jo ikke mulig å kjøpe dresser for såpass store verdier og dumpe dem til Fretex, med mindre man er veldig rik. Både stilen og initialene stemte, sier Kemp.

Senere samme kveld fikk han mistanken bekreftet, da lappen fra Røkkes besøk fra Hotel Continental dukket opp.

LIKER DESIGN: Her er Kjell Inge Røkke i 1997, kledd i en dress i samme stil som de som ble solgt på Fretex. Foto: Fretex/NTB scanpix.

Motejournalisten synes de luksuriøse klesplaggene fra 90-tallet stort sett passer med dagens motebilde.

- Nittitallet er tilbake. Men ikke nødvendigvis dressene. Mye fra samlingen var fint, annet var datert. Sånn vide ballongbukser er ikke så lett å pullle off i dag.

– Og det var et morsomt stunt, uansett om det var planlagt eller ikke. Det er ingen tapere i denne saken. Gutta kan fortelle på julebord at de har skaffet seg en luksusdress til 3000 kroner fra Norges rikeste mann, mens Fretex får noen hundretusener til jul, og Røkke får positiv omtale. Jeg ser bare vinnere her.

Publisert: