Sats innfører strengere klesregler: – Latterlig

MÅ DEKKES: Bildet viser hvilke områder av kroppen som være dekket under trening, som betyr at magetopp og korte shorter ikke er lov. Foto: Sats

Nå blir magetopp forbudt på Norges største treningssenter.

MinMote
Publisert:

Skrevet av: Siri Berge Christensen

I sommer var det en debatt om det skal være lov til å ha på seg magetopp på treningssenter eller ei. Sofie Karstad, blogger og kjent fra «Paradise Hotel», var en av dem som reagerte etter at hun fikk beskjed om å kle på seg da hun trente i tights med høyt liv og magetopp.

Den gang etterlyste bloggeren tydeligere retningslinjer.

Nå har Sats tatt henne på ordet.

– Ved å gi en tydeligere retning om hvilken kleskode som er ok, kan vi hjelpe medlemmene våre til å forstå hva som er passende. Som du kan se på bildet på vår nettside ønsker vi bukser, tights eller shorts nedentil og en overdel som dekker magen, skriver sjef for Sats Norge, John Kristian Stubban, i en e-post til MinMote.

Sats sier at de på generell basis har hatt et behov for å oppdatere reglene, men at endringen ikke vil si det samme som at det ikke er lov å vise noe hud.

– Får meg til å tenke at vi går tilbake i tid

Selv om Karlstad etterlyste tydeligere retningslinjer i sommer, reagerer hun nå på den nye regelen.

– Det at det skal være påkledningstvang er vel ikke for meg å innføre trivsel og får meg til å tenke om vi går tilbake i tid, skriver Karlstad i en sms til MinMote.

TREND: Den populære kombinasjonen av tights med høyt liv og magetopp vil ikke lenger være lov å trene i på Sats. Her sett på Sofie Karlstad. Foto: Privat

De siste årene har kombinasjonen treningstights med høyt liv og magetopp blitt populær innen treningsmote for jenter. Bloggeren sier at hun alltid har trent i denne type klær og mener den nye regelen er et stikk til de som føler seg komfortabel nok til å gå i det.

– At en stripe mage er for mye for Sats er latterlig, sier Karlstad.

Vil dempe kroppspresset

Sats sier at de har forståelse for at mange jenter liker å benytte seg av denne type klær, men at magetopp likevel må unngås på Sats fra månedsskiftet.

– Vi vil ikke bidra til kroppspress og derfor har vi tydeliggjort dette punktet i våre oppdaterte regler, understreker Stubban.

Sofie Karlstad er derimot uenig i at den nye regelen vil bidra til å minske kroppspress.

– På Sats ser man alle typer kropp og bekledning kommer ikke til å forandre det, sier den tidligere «Paradise Hotel»-deltageren.

Hun legger til at hun tror kroppspress kommer av å fremme en spesiell idealkropp i reklamer, blader og modeller – ikke fra om en person bruker T-skjorte eller magetopp på trening.

NYHETER

Prinsesse Dianas treningsgenser solgt for 450.000 kroner

Ingen stor utfordring

Sats sier at de ikke har en stor utfordring med at folk går i for lite klær på trening, men at det er viktig for dem at alle føler seg velkomne til å trene der.

– Dersom noen ikke har fått dette med seg, vil vi i første omgang gjøre de oppmerksomme og be vedkommende ta på seg en singlet ved neste besøk, sier Stubban.

Sofie Karlstad ønsker på en annen side ikke å måtte slutte å trene i det hun føler seg komfortabel i.

– Jeg synes det er synd at det kun ligger Sats i nærheten av der jeg bor, men jeg skal søke etter muligheter rundt i området og det blir nok å legge de pengene et annet sted.

Publisert:
MinMote
MinMote er Norges største moteside. Vi vil inspirere og opplyse deg, samtidig som du vil finne de siste nyhetene fra moteverden i inn- og utland.