Hetses etter reklame for leppeforstørrelse rettet mot russ

INSTAGRAM-ANNONSE: Den Tromsø-baserte skjønnhetssalongen Ansikta Medica annonserte for rabatterte priser for russ. Foto: Skjermdump.

Paret bak skjønnhetsklinikken Ansikta Medica har fått en rekke hatefulle meldinger i innboksen etter at MinMote omtalte deres annonse for leppeinjeksjoner rettet mot 18- og 19-åringer.

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Tidligere denne uken skrev MinMote om en sponset Instagram-post fra Tromsø-baserte Ansikta Medica hvor det sto: «Russ i år? Alle russ får leppeforstørrelse til 2500 kroner helt fram til 17. mai. Du må være fylt 18 år».

Det høstet mye kritikk. Blant andre Tale Maria Krohn Engvik, bedre kjent som Helsesista, mente at skjønnhetsklinikken prøver å gjøre profitt ut av unge jenters usikkerhet.

Der ikke rart unge sliter med kroppspress når de får spekulative innlegg som det her pøst inn på feeden sin, sa hun.

NYHETER

Reklamerte for leppeforstørrelser mot russ

I etterkant av artikkelen har eierne bak skjønnhetsklinikken, Elena Egorina og Mikhail Sovershaev, mottatt en rekke ubehagelige meldinger.

– Det har kommet mye negative kommentarer og trusler på Instagram og Facebook. Det er rasistiske kommentarer og masse hatefulle ytringer. Vi har ikke besvart noen av dem. Det er minst to meldinger som vi vil anmelde til politiet, sier Egorina til VG.

Det var NRK som først omtalte at paret har mottatt grov hets.

«SE Å KOM DEG HJEM TIL RUSSLAND ELLER HVOR I H DU KOMMER FRA!!! VI TRENGER IKKE SLIKE SOM DEG TIL Å ØDELEGGE FOR UNGDOMMENE VÅRE!!!!! FUCK YOU!!», er en av meldingene Egorina har fått på Facebook ifølge NRK.

Se Vita og Wanda fortelle om hvorfor de liker det unaturlige

Ansikta Medica har nå stengt både Instagram- og Facebook-kontoen sin. De slettet annonsen umiddelbart etter at VG var i kontakt med dem tirsdag kveld.

Egorina forteller at de oppfordrer til en sunn debatt om temaet, men at de synes det er veldig ubehagelig når folk tar det til et personlig nivå.

– Vi mener at det er viktig med diskusjon om temaet og at ulike synspunkter kommer fram, men nå er det ikke en saklig debatt – den går på oss personlig, sier hun.

Både hun og ektemannen jobber som leger i det offentlige i tillegg til å drive Ansikta Medica. De har bodd og jobbet i Norge i 20 år.

– Vi har ikke hatt det så bra etter at artikkelen kom ut, og håper det vil roe seg etter hvert.

Så du? Krever svar fra annonsører etter blogg-gjennomgang

Hun forteller at de fortsatt står for annonsen, men at de kan forstå at det har kommet reaksjoner for at de har spesielt rettet seg mot russejenter.

– Vi mener folk som er 18 år kan ta sine egne avgjørelser. Når det gjelder både plastisk kirurgi og andre ting. En voksen jente burde få bestemme selv om de vil forstørre leppene sine.

Hva gjør egentlig selfiefilterene med oss? «Elise undersøker» prøver å finne svaret i episoden under:

Les også (krever innlogging): Økende trend: Norske kvinner forstørrer rumpa med sitt eget fett

Samtidig er de klar over at mange unge jenter har et usunt bilde av eget utseende, og tar derfor en lang prat med alle kunder.

– Vi har konsultasjon med alle som ønsker injeksjoner, og sender omtrent halvparten hjem uten behandling, forklarer Egorina.

NYHETER

VIL OPERERES SOM SELFIE-FILTER

Tidligere denne uken fortalte de at de klinikken får mange henvendelser fra unge jenter.

– Vår erfaring er at jentene som har bestemt seg for dette gjør det uansett. Hvis de ikke får gjort det profesjonelt, gjør de det enten selv eller i utlandet. Det er hverken pent eller helsemessig forsvarlig. Derfor er det bedre at de kommer til oss som har lang erfaring og gjør en god jobb, sa Sovershaev.

Se leppetrenden «key hole lips»

Publisert: