Prinsesse Märtha Louise rørt av Holzweiler i København

RØRT: Märtha Louise gratulerte Andreas Holzweiler med vel gjennomført show under moteuken i København.

KØBENHAVN (MinMote): – Jeg er så stolt. Dette er bare helt rått. Det er helt utrolig å se hva de har fått til, sier prinsesse Märtha Louise etter Holzweilers visning under moteuken.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Torsdag ettermiddag hadde både den internasjonale og skandinaviske motebransjen samlet seg for å se Holzweilers kolleksjon for høsten og vinteren 2023.

På første rad satt både norske og internasjonale kjendiser som Arif, Emily Sindelev og Mads Møller, Anniken Jørgensen og de norske stilstjernene Darja Barannik, Marianne Theodorsen, Annabel Rosendahl og Gine Margrethe Qvale Larsen.

Fra venstre: Emily Sindelev, Mads Møller, Marianne Theodorsen, Annabel Rosendahl og Anniken Jørgensen.

– Spent

Og midt blant moteprofilene var også Norges prinsesse på første rad. Ved siden av Andreas og Susanne Holzweiler sin egen mor Gro, satt Märtha Louise klar for visning.

– Jeg gleder meg veldig til showet. Jeg er spent på å se den nye kolleksjonen, uttalte prinsessen til MinMote før visningen begynte.

FØRSTE RAD: Märtha Louise satt ved siden av Susanne og Andreas Holzweiler sin mor, Gro Holzweiler, som også jobber i familiebedriften.

Holzweilers nye kolleksjon har fått navnet «Deep Sea» og er inspirert av livet under vann. Naturen er alltid en stor inspirasjon for familien, forteller Susanne Holzweiler til MinMote.

– Vi er alltid inspirert av naturen, men har aldri latt oss inspirere av det som skjer under vann før, sier hun.

KJÆRESTER: Artisten Arif Murakami og kjæresten Helene Noor aka Hellylife, satt sammen på første rad.

Voluminøse dunjakker i pastellfarger, kroppnære siluetter og lag-på-lag på Holzweiler-måten var det som skilte seg ut på catwalken til jubel fra publikum.

– Selv har Maria dykket siden hun var tenåring og har alltid elsket følelsen av å være under vann. Det finnes en hel verden der nede med et imponerende spekter av farger, bevegelser, dyr, planter og koraller i fascinerende former, tekstur og farger, forteller Susanne om motehusets nye kolleksjon.

Rørt prinsesse: – Jeg er så stolt

Det er en tydelig begestret og rørt Märtha Louise som møter MinMote backstage etter Holzweiler-visningen.

– Jeg er så stolt. Dette er bare helt rått. Det er helt utrolig å se hva de har fått til, sier prinsessen og blir blank i øynene og tar seg til øyekroken.

– Blir du rørt?

– Ja, det blir jeg faktisk. Holzweiler-familien er fantastiske mennesker. Det er ekstremt imponerende å se et norsk merke som virkelig får det til, sier prinsessen.

GOD KLEM: Prinsesse Märtha Louise og Andreas Holzweiler klemte hverandre backstage etter Holzweilers AW-show i København.

Andreas Holzweiler kommer bort og gir Märtha Louise en klem.

– Gratulerer! Det var fantastisk, sier hun til han og fortsetter:

– Jeg tror ikke nordmenn helt skjønner hvor stort dette er. Jeg tar av meg hatten.

Holzweiler 2.0

Holzweiler har gjort alvor ut av suksessen de har hatt i Skandinavia de siste årene.

I februar i 2022 var kleskjeden i hardt vær etter at de lyste ut en stilling uten lønn. Stillingen var en såkalt internship, hvor de lette etter en ulønnet praktikant for et halvår. Senere samme måned gikk merket ut på sin egen Instagram-konto og meldte at de ville etterbetale alle ulønnede praktikanter siden 2014.

Nå er hovedmålet til Holzweiler å bli et internasjonalt motehus.

I august i fjor ble det kjent at det kinesiske selskapet Sequoia Capital China har gått inn som majoritetseier i Holzweiler.

Susanne forteller at tiden etter oppkjøpet har vært preget av motivasjon og solid lagfølelse.

– Den reisen vi skal på videre nå med å gjøre Holzweiler til et globalt brand krever noe helt annet av oss og organisasjonen vår enn vi har levert til nå, det er utrolig inspirerende og læringskurven for både oss selv og alle ansatte er bratt. Det er en utrolig spennende tid å være en «Holzweiler» på!

– Har det skjedd store endringer? Hva er nytt med Holzweiler 2.0?

– Det er ikke så mye nytt utad, sier Andreas Holzweiler. Men det er klart vi er i endring.

TRIO: Susanne (t.v), Andreas og Maria forteller at arbeidet med den nye kolleksjonen startet på Den blå planet (akvarium utenfor København) i august i fjor. Hele Holzweiler-teamet var med for å henge med på inspirasjonen, forteller de.

Susanne utdyper:

– Vi profesjonaliserer organisasjonen vår spesielt i forhold til den internasjonale satsingen. Vi åpner kontorer i både Shanghai og i London, vi er virkelig i ferd med å bli et internasjonalt selskap, sier hun og fortsetter:

– Vi er jo på en reise, og constant change er et ord vi bruker mye , for alt er jo alltid i forandring. Så vi tror på at man må omfavne forandring, og se på alle mulighetene, og ikke være så redd for det. Vi elsker, og har alltid elsket vekst og utvikling, så det vil alltid være en stor del av Holzweiler.

FAMILIEBUSINESS: Susanne Holzweilers samboer Tobias Tjørstad og deres sønn Bobbie (2), var også på plass i København.

Fokuset fremover hos Holzweiler blir å virkelig få et fotfeste i utlandet. Verdensøkonomien er tøff, men de velger likevel å satse.

En del av planen å åpne fire til seks nye fysiske butikker utenfor Norge. Nettshoppingen skal også få et løft, forteller Susanne.

– Det er veldig gøy å være litt «nitti gritti» på detaljnivå, samtidig som vi satser større enn vi noen gang har gjort. Vi tror på kontraster.

Se flere bilder fra Holzweiler AW23-visning her:

Publisert: