Chanel lager smittevernutstyr

LAGER SMITTEVERNUTSTYR: Chanel svarer på den økte etterspørselen etter munnbind i Frankrike som en følge av coronakrisen. Foto: REUTERS/Eric Gaillard/File Photo

Det franske motehuset stiller verkstedene sine til disposisjon når de nå skal lage munnbind og kapper.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Luksusmotehuset Chanel sa på søndag at den ville starte produksjon av munnbind for å hjelpe til med å styrke forsyningene i Frankrike, da coronaviruset herjer for fullt. Det skriver Reuters.

NYHETER

Fryktet coronakonkurs - så kom telefonen som reddet dem

Prototyper på munnbind for helsevesenet i Frankrike er allerede i gang, og produksjonen begynner for alvor når de får godkjenning fra franske myndigheter.

– I dag stiller vi arbeidskraft og våre medarbeidere til disposisjon for å lage beskyttende munnbind og overdeler, sa Chanel i en pressemelding.

Etterspørsel etter munnbind

Forrige uke gikk helseminiseteren i Frankrike ut, Olivier Veran, og sa at myndighetene hadde bestilt over en milliard munnbind, hovedsakelig fra Kina, for å være forsynt i ukene som kommer.

Frankrike bruker 40 millioner ansiktsmasker per uke, og helsepersonell og politiet har klaget på mangler allerede, sa Veran videre ifølge Reuters.

Chanel har også sagt at de ikke vil permittere sine 1400 ansatte da det vil skade de økonomiske følgende av arbeidsledigheten i Frankrike ytterligere.

Flere motehus bidrar

Det erkefranske motehuset er ikke den eneste aktøren fra motebransjen som har hevet seg rundt og hjulpet myndighetene med smittevernutstyr i kampen mot viruspandemien. Den italienske influenceren Chiara Ferragni og hennes ektemann bruker følgerne sine til å samle inn millioner. The Guardian skriver at både Prada, Balenciaga og Gucci er i gang med å lage munnbind og frakker til helsepersonell.

Publisert: