Slik får Andrea (16) titusenvis av «likes» på Instagram

Norske Andrea Brataas (16) drømmer om én million følgere på Instagram, men kommer aldri til å legge ut private bilder.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Tirsdag skrev VG om Oslo-jenta som har fått over 600.000 følgere på mobilsamfunnet Instagram siden januar.

Der legger hun ut moterelaterte bilder til inspirasjon - aldri av seg selv, men fra ulike bildedelingstjenester som Weheratit.com og Tumblr.com. Det begynte med at Andrea kjedet seg på hytta og opprettet en profil hvor hun begynte å poste bilder med haugevis av «hashtags». 3000 følgere kom raskt, etter syv måneder hadde hun over en halv million.

16-åringen ber motebloggere om tillatelse til å bruke bildene hun legger ut. Hver gang Andrea legger ut et bilde, trykker flere titalls tusen på «like»-knappen under for å vise at de liker bildet. Selv forteller Andrea at hun er kresen når hun velger hva slags bilder hun skal legge ut.

- Jeg plukker ut de bildene jeg selv synes er inspirerende og av ting jeg selv har lyst på. Dessuten er kvaliteten på bildet viktig, forklarer 16-åringen.

Lenger nede i saken har hun vist minMote noen av sine mest populære bilder, som har fått over 20.000 til å tykke på «like».

BAKGRUNN:Norsk 16-åring i verdenstoppen - stjerne på Instagram

50.000 «likes»

Rekorden er over 50.000 «likes». Det fikk hun på et bilde av en hånd med nylakkerte negler i en av høstens store trender «caviar»-lakk (neglelakk med små perler red.anm.).

Andrea har langt flere kvinnelige følgere enn mannlige, og forteller videre at det er nettopp negle-bilder som er mest populært akkurat nå.

- Bilder av negledesign får jeg utrolig mange «likes» på, men også bilder av klær og tilbehør kan få over 20.000 «likes», sier Andrea som godt kan forstå hvorfor hun er mest populær blant jenter.

- Bildene jeg legger ut er jo som regel av moteinspirasjon for jenter, sier hun.

Hun

I tillegg til Instagram-profilen har hun bloggen Fashinforall.no, hvor hun legger ut både inspirasjonsbilder og private bilder av seg selv og vennene. Det kommer hun ikke å gjøre på Instagram.

- Jeg har funnet et stil som fungerer på Instagram, og det er å bruke inspirasjonsbilder fra andre. Den stilen har jeg ikke tenkt til å bryte med.

Følger-boom

Etter tirsdagens VG-oppslag fikk Bærum-jenta 9000 flere følgere. Fra før var hun på listen over verdens 100 mest fulgte profiler - foran superstjerner som Oprah Winfrey og undertøysgiganten Victoria's Secret. Likevel er målet å bli enda større.

- Det hadde vært utrolig gøy å runde millionen, men det er jo fortsatt et stykke til, sier Andrea.

Mens store bloggere som Ulrikke Lund og Caroline «Fotballfrue» Eriksen tjener store summer på sine blogger, har annonseinntektene også begynt å ta seg opp på bloggen til Andrea, hvor også Instagram-bildene havner. Hun vil ikke røpe hvor mye hun tjener på bloggen.

- Dette er en hobby for meg, og tanken var aldri at jeg skulle tjene penger på det. Nå håper jeg det skal kunne fungere som en liten ekstrajobb ved siden av skolen så lenge jeg synes det er gøy, sier Andrea.

Publisert:

Finn mer innhold om: