Mette-Marit får moteslakt for dette antrekket: - Det blir helt krasj

Kronprinsesse Mette-Marit (39) er ikke redd for å prøve deg på nye kombinasjoner - i Malaysia matchet hun en råeksklusiv Valentino-kjole og høye pumps med en sporty bomberjakke.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Kronprinsessen har tilbragt to dager i Kuala Lumpur på Women Deliver-konferansen, hvor hun både har vært publikum og stått på talerstolen. Under besøket tok Mette-Marit fram en gammel Valentino-kjole, som på grunn av prislappen fikk stor oppmerksomhet da hun først brukte den under en HIV/AIDS-konferanse sommeren 2012. Kjolen koster rundt 30.000 kroner, og er en skikkelig Valentino-klassiker med de karakteristiske blondene.

For et knapt år siden bar Mette-Marit kjolen uten jakke over, men denne gangen hadde hun «dresset den ned» med en beige bomber-jakke, som er et av vårens heteste plagg. Det er ikke første gang kronprinsessen matcher pyntede antrekk med en bomberjakke - forrige gang valgte hun en trendy blomsterjakke fra norske FWSS.

Si din mening om antrekket nederst i saken.

Hun får imidlertid lite skryt for kombinasjonen av blonder og bomberjakke hos minMote-leder Sonia Huanca Vold.

- Det er synd at hun ødelegger en så flott og eksklusiv kjole på denne måten. Bomberjakkene er riktignok supertrendy denne våren, men det betyr ikke at de ser bra ut til alt. Dette blir helt krasj, mener Vold.

På føttene hadde Mette-Marit klassiske nude-fargede pumps, mens en av favorittveskene fra Prada hang over armen. Neglene hadde hun lakkert i en diskrét gråfargt, og håret sirlig krøllet i store Hollywood-lokker.

Vold får dessuten støtte av Vixen-redaktør Ida Elise Eide Einarsdóttir, som mener plaggene er fine - hver for seg.

- Mette-Marit, hva holder du på med? Bomberjakke er riktignok et av våren og sommerens nøkkelplagg, men ikke over en Valentino-kjole. Den ferskenfargede bomberjakken er superkul alene, men til en klassisk kjole som dette blir det bare helt feil, sier hun og fortsetter:

- Det handler om å sette sammen antrekk på en riktig måte. Sist gang Mette-Marit valgte en bomberjakke stylet hun den med blått skjørt og mørke strømper - det funker, sier Einarsdóttir.

Det samme mener TV 2s moteekspert Marianne Jemtegård, som imidlertid håper Mette-Marit tør å ta den tilbakelente stilen helt ut neste gang.

- Bomberjakken har vært moderne lenge, men det er ikke alt som ser bra ut sammen med den. En slik jakke passer mye bedre med en mer «laidback» kjole, og her blir den litt malplassert, sier Jemtegård og fortsetter:

- Jeg må også si det er litt uvant å se Mette-Marit i et så sporty plagg, men det ser jo ut til at hun prøver seg på en tøffere og mer gatemote-aktig stil nå om dagen. Det er i såfall bare morsomt, men her er hun ikke helt i mål.

LES OGSÅ:Gjør som Tone Damli og Mette-Marit: 10 bomber-jakker til under 1000 kroner

Moteredaktør i Costume, Randi Helene Svendsen, mener på sin side at kronprinsessen gjør helt riktig i å kombinere elegant og sporty på denne måten.

- Mette-Marit kler veldig godt pasteller og sukkertøyfarger, og denne kjolen sitter nydelig på henne. Jeg liker også veldig godt at hun har valgt en sporty bomberjakke til et ellers veldig klassisk og elegant antrekk. Det er helt i tråd med motebildet nå, og er veldig forfriskende. Jeg har sett henne i jakker med mer kledelig snitt før, men absolutt pluss for at hun mikser stiler, sier hun.

Valentino har lenge vært et av Mette-Marits soleklare favorittmerker, og senest i april stilte hun i en splitter ny kjole fra det italienske merket da Maxima fikk sin dronningtittel i Nederland. Da fikk hun terningkast seks av minMote-leder Vold.

- Mette-Marit ser vanligvis fantastisk ut når hun har på Valentino, og noen av blondekreasjonene har vært med på å skape hennes beste moteøyeblikk. I dette tilfellet burde hun latt den flotte, rosa blondekjolen skinne alene. Det er litt som da hun valgte sorte strømper til den fine, hvite H&M-kjolen - det blir for rotete, forklarer hun.

LES OGSÅ:

MinMote.no - Norges største motesideMinMote.no - Norges største motesideMinMote.no - Norges største motesideMinMote.no - Norges største moteside
Publisert: