2012s beste motefester

Hvem serverte gjestene svindyre champagnedrinker oppkalt etter seg selv, hvem hadde Prada-setetrekk på stolene og hvem fikk Anna Dello Russo til å stille på fest i motorsykkelhjelm? 2012 har vært fullspekket med råflotte kjendisfester, og minMote viser deg de aller beste.

Flere ganger i år har begrepene motefest og kjendisfest gått hånd i hånd, fordi noen av verdens største stjerner - som rap-mogul Kanye West - også har tatt steget inn i moteverdenen. Han sto blant annet for en av årets mest spektakulære fester etter sitt moteshow i Paris. På plass var også kjæresten Kim Kardashian, som til tross for at forholdet ikke var kjent for omverdenen stilte i West-designede sko.

De mest velkledde gjestene finner vi hos Valentinos motefest, mens festløvinne Kate Moss sto for de dyreste drikkevarene. minMote har plukket ut fem av årets villeste, mest påkostede og kjendistunge motefester. Kanskje finner du inspirasjon til den neste festen du selv skal arrangere?

Valentinos Moonlight Couture-fest

Italienske Valentino sparket sommeren igang med sin egen Moonlight Couture-fest i Paris. Etter at motehuset hadde holdt visning, inviterte de 400 nøye utvalgte gjester til å feste videre på ekslusive Hôtel Salomon de Rothschild i motehovedstaden. Den alltid solbrune designeren var selvsagt selv til stede, og det samme var den norske motebloggeren og modellen Hanneli Mustaparta, it-jenta Olivia Palermo og skuespilleren Jessica Stam, for å nevne noen.

Hanneli stilte i en hvit kreasjon fra Valentino, mens Olivia Palermo gikk for en rosa minikjole med karakteristiske Valentino-blonder.

Gjestene ble møtt av kelnere som serverte champagne, før de fikk mingle i hotellets hage, som var full av levende lys. Senere danset noen av dem hele natten til musikk fra de to DJ-sønnene til Valentinos egen merkevareambassadør Carlos Souza.

Met-gallaen

Årest mest glamorøse fest ble holdt i Milano i februar. Met-gallaen 2012 trakk til seg alt som kunne krype og gå av moteinteresserte kjendiser og maktmennesker - Beyoncé, Rachel Zoe, Anna Wintour og Miuccia Prada for å nevne noen.

Vittorio Zunino Celotto

«Hello Fashion!» brølte Bruno Mars fra scenen til alle de feststemte og designerkledde gjestene, som koste seg med drinker før middagen ble servert. Den besto blant annet av baby-hummer, kaviar, kalvestek og søte kjeks formet som Prada-sko til dessert. Ifølge Vogue var også setetrekkene designet av Miuccia Prada, som dessuten ble hyllet av Bruno Mars:

«Den neste sangen jeg skal synge er til deg», sa artisten og fortsatte med en spesialversjon av superhiten «Just The Way You Are», men den treffende avslutningen «Miuccia, you're amazing. Just the way you are.»

Kanye Wests moteshow og nachspiel

Gjennom en årrekke som en av verdens største rap-stjerner har sikkert Kanye West lært en ting eller to om å feste. Det fikk han bruk for da han inviterte hele motefiffen på etterfest etter sitt eget moteshow under Paris Fashion Week. Blant annet ble Vogue-redaktør Anna Dello Russo, designer Alexander Wang, Alicia Keys, Rosario Dawson og Sean Combs med videre, hvor Kanye utstyrte samtlige gjester med motorsykkelhjelp og hver sin gokart-bil, slik at de kunne kjøre gokart rundt en catwalk hele natten.

En annen selvskreven gjest var selvfølgelig Kim Kardashian. Om de to var kjærester allerede da er det ingen som vet, men i alle fall hadde hun på seg et par oppsiktsvekkense sko fra Kanye West for Guiseppe Zanotti med en prislapp på rundt 33.000 kroner, som hun dessuten twitret om før festen:

«Jeg elsker skoene mine i kveld!», skrev hun, og ga i kjent stil sladderpressen litt mer å spekulere i.

Champisfeiringen til Kate Moss

Pascal Le Segretain

Når en av verdens mest ikoniske supermodeller lanserer egen fotobok, spares det ikke på noe. Det beviste Kate Moss da hun inviterte til lanseringsfest i London i forbindelse med utgivelsen av «The Kate Moss Book». Hovedgjesten selv var som vanlig festens best kledde, i en gullkreasjon en gudinne verdig. Da Kate forlot festen i morgentimene dagen etter så hun dessuten akkurat like fantastisk ut, slik bare Kate Moss kan.

Etter en lang karriere i motebransjen er Kate Moss' vennekrets en svært motebevisst sådan: Både Marc Jacobs, Stella McCartney og Donna Karan var på gjestelisten. På festen ble det servert «Kate 76»-drinker- en cocktail av luksus-champagnen Veuve Cliquot og Ciroc Vodka - hele kvelden, mens DJ-ene The Queens of Noize og Nick Grimshaw snurret plater.

British Fashion Awards

Hver vinter samles kremen av britisk motebransje for å feire seg selv og dele ut priser under British Fashion Awards i London. I 2012 var det kjendisfavoritten Stella McCartney som ble kveldens store vinner på fasjonable The Savoy Hotel, da hun vant både Årets designer og Årets merke. Designeren stilte selvsagt i egen design på den røde løperen - det samme gjorde Victoria Beckham, Salma Hayek og Amber Le Bon.

Stjerneskuddet Cara Delevingne tok imot prisen for årets modell i en metallisk Burberry-kjole og Alexa Chung ble kåret til Årets best kledde. Prisen ble delt ut av italienske Valentino, som like greit introduserte den britiske it-jenta som Alexia Schlong, til en sal som brøt ut i latter.

Hvordan var din opplevelse i dag?