Modellagent kaller «Top Model» for mobbe-tv

UENIGE: Amar Faiz representerer blant annet modell og artist Mimi Blix. Han mener «Top Model» fremstiller modellbransjen på en dårlig måte. - Jeg vet hva jeg holder på med, svarer modellmamma Donna Ioanna Ioannou, som blant annet representerer programleder Siri Tollerød. Foto: Frode Hansen/VG / TV3

- Han vet ikke hva han snakker om, sier «Top Model»-dommer Donna Ioanna Ioannou.

Sonia Huanca Vold
Publisert:

I en kronikk hos Aftenposten Meninger langer modellagent Amar Faiz ut mot TV3-programmet «Top Model». Hans byrå Idollooks, som blant annet representerer modellen Mimi Blix, har gitt én av «Top Model»-deltakerne modellkontrakt etter innspillingen. Nå advarer han likevel andre modeller mot å delta i kommende sesonger av programmet.

Faiz reagerer spesielt på de krasse tilbakemeldingene jentene får.

- «Top Model» sier selv at de leter etter en jente som skal kunne dra rett til catwalken i Paris, men nesten alle jentene de har plukket ut er for store til å passe inn i klærne som vises der. Det kan virke som de har valgt ut for store jenter for å kunne hakke på dem og lage mobbe-tv, sier Faiz til minMote.

«Du ser feit ut» og «Du vagger som en ku» er blant tilbakemeldingene deltakerne har fått i løpet av de to episodene som har blitt sendt.

- Det overrasker meg at dette kommer fra et prosjekt med så mange profesjonelle aktører involvert. Ingen i bransjen behandler modeller slik. Man kan få beskjed om å gå ned i vekt, men ikke på den måten. Dette er rett og slett slemt, sier Faiz.

Eirin Hagstrøm fortalte i fjor til minMote at hun ble sykelig opptatt av å trene og gikk ned 10 kilo, etter å ha blitt kalt «FHM-chubby» og «plus size» i tv-programmet i 2011.

Donna Ioanna Ioannou Foto: TV3

- Vet hva jeg holder på med

«Top Model»-dommer og modellagent Donna Ioanna Ioannou kjenner seg ikke igjen i kritikken fra Amar Faiz . Hun er blant annet modellmamma for supermodell Siri Tollerød, som er programleder i sesongens «Top Model».

- Han vet ikke hva han snakker om. Jeg er modellmamma for flere modeller som gjør det stort i motebransjen og vet hva jeg holder på med. Jeg har selv vært med i casting-prosessen i forkant av programmet. Jentene har potensiale og de har smal beinbygning. Hvis noen av dem er for store, så er det fordi de spiser usunt og ikke trener. Det kan gjøres noe med, forklarer hun.

Ioannou mener de harde tilbakemeldingene deltakerne får kan sammenlignes med måten trenere presser idrettsutøvere hvis de gjør det dårlig.

- Hvis man ikke takler å høre at man ser feit ut på et bilde, så har man ikke noe i denne bransjen å gjøre. Alle deltakerne vet at jeg er glad i dem, men i denne bransjen blir man dradd opp og ned på daglig basis. Det hjelper ikke å kun ha utseendet på plass, psyken er like viktig, og den må vi selvsagt teste, sier hun.

Informasjonssjef i TV3, Line Vee Hanum, forteller at kanalen er opptatt av å ivareta deltakerne så godt de kan.

- Vi har med Donna for å kvalitetssikre at jentene som går videre vil klare seg i modellbransjen. Samtidig er vi selvsagt opptatt av å ta vare på deltakerne. De må gjennom en psykologsamtale før de kan bli med, de får oppfølging underveis, samt tilbud om psykologhjelp etter innspilling. Dette gjelder alle reality-program på TV 3.

Publisert: