Iram Haq kom i Oscar-kjole på rød løper i Haugesund

NORSK DESIGN: Iram Haq stråle på rød løper da hun ankom Amanda-utdelingen i Haugesund lørdag kveld.
NORSK DESIGN: Iram Haq stråle på rød løper da hun ankom Amanda-utdelingen i Haugesund lørdag kveld.Terje BringedalVG

Regissør Iram Haq (38) satset på svinedyr luksusdesign på rød løper i Haugesund. Kjolen ble i utgangspunktet designet til Oscar-utdelingen i Hollywood.

Lørdag kveld var det duket for den 42. utdelingen av Norges mest prestisjetunge filmfestival, Amanda-prisutdelingen. Regissør og Amanda-nominerte Iram Haq ankom prisutdelingen iført en dyp lilla couture-kjole fra den norske Stavanger-baserte designeren Leila Hafzi (38).

- Kjolen ble kreert med tanke på Mila Kunis og Oscar-utdelingen i Hollywood i år, men den kom seg aldri dit. Jeg synes kjolen ser helt fantastisk ut på Iram, sier Hafzi til MinMote, og legger til at hun likte både Haqs valg av tilbehør og styling.

Designeren forteller at det tok om lag to uker å få ferdigstilt kjolen, som hovedsakelig består av økologisk organza og silke fra Nepal. Tipset om å fortsette å skape kjoler med blomsterapplikasjoner fikk Hafzi av redaktøren i italienske Vogue.

Når MinMote vil vite prisen, blir Hafzi hemmelighetsfull.

- Dette er en skreddersydd kjole som varierer i pris - det kommer litt an på hva kunden vil ha.

- Hva koster eksemplaret Haq var iført?

- Jeg gir kun pris på forespørsel, men denne kreasjonen har en startpris på 60.000 kroner, sier designeren, som har en gjennomsnittlig kjolepris på 18 000 kroner.

GLITTER OG STAS: Både Amrita Acharia og Iram Haq kombinerte de fotside kreasjonene sine med tilbehør i gull.
GLITTER OG STAS: Både Amrita Acharia og Iram Haq kombinerte de fotside kreasjonene sine med tilbehør i gull.Terje BringedalVG

Haq forteller til MinMote at det var en ære å få låne kjolen av Hafzi.

- Hun er så utrolig flink til å lage drømmekjoler, og jeg er utrolig takknemlig for at jeg havnet i denne kjolen i går. Kjolen er helt magisk, sier Haq.

Regissøren kombinerte kjolen med indiske øredobber i gull med lilla detaljer og gullclutch fra H&M. Håret var satt opp i en knute og sminken var dramatisk.

- Jeg følte meg kjempefin! Kjolen fikk mye oppmerksomhet og jeg fikk en haug av komplimenter, sier Haq.

Regissøren kom i følge med skuespilleren Amrita Acharia, som spiller hovedrollen i Haqs film «Jeg er din». Begge damene var nominert til hver sin pris - beste filmmanus og beste kvinnelige hovedrolle for innsatsen i filmen.

BLE HYLLET: Pia Tjelta ankom Amanda-utdelingen i fjor i en eksklusiv kjole fra Leila Hafzi. Kjolen ble en stor snakkis på Twitter. Foto: Terje Bringedal
BLE HYLLET: Pia Tjelta ankom Amanda-utdelingen i fjor i en eksklusiv kjole fra Leila Hafzi. Kjolen ble en stor snakkis på Twitter. Foto: Terje Bringedal

I fjor var det skuespiller Pia Tjelta som tok pusten fra det festkledde filmfolket på den røde løperen i Hagesund. Tjelta, hadde som Haq, satset på luksusdesign signert Hafzi. Tjeltas kjole hadde en prislapp på hele 91 000 kroner, og var så lang at skuespilleren måtte få hjelp med kjolen flere ganger da hun ankom prisutdelingen.

- Jeg tenkte først den var altfor mye, men den er jo så nydelig at man må dra på litt. Man må feire norsk film som norsk film fortjener, og det er med en ordentlig norsk kjole. Jeg vet ikke hva kjolen koster og jeg har ikke kjøpt den. Den er bare til låns for kvelden, sa Tjelta til MinMote i fjor.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?