I sminkepungen til smykkedronning Efva Attling: - Kutter ned på sminken med årene

Smykkegründer Evfa Attling (59) har få, men trofaste produkter i sin svært eksklusive sminkepung. - Jo eldre du bli, jo mindre sminke bør du bruke, sier hun til minMote.

Ingrid Bruvik
Publisert:

- Jeg bruker ikke så mye sminke, egentlig. Jeg kan takke gode gener, sier Attling når minMote treffer designeren i forkant av hennes nye butikkåpning i Hegdehaugsveien i Oslo.

Attlings smykker er blant Sveriges hotteste eksportartikler innen design, og er blitt et solid merkenavn i Europa - og på vei «over there».

Madonna og kronprinsesse Mette-Marit er bare noen av kjendiskvinnene som har lagt sin elsk på de moderne og stilrene kreasjonene.

(VG har tidligere skrevet at Celina Midelfart og Mette-Marit har et par øreringer kalt «Rose petal»)

Den flotte 59-åringen er i sprudlende humør da minMote treffer henne i Oslo. Hun har akkurat kommet fra New York, hvor hun nylig åpnet en butikk.

Attling, som er gift med artisten Eva Dahlgren, forteller til minMote at hun ikke har for vane å åpne sminkepungen for pressen. Til nå.

– Dette hadde jeg aldri gjort i Sverige, det er alt for privat, forklarer hun lurt.

I kveldsvesken

Vi må nesten begynne med sminkepungen som egentlig er hennes kveldsveske, den er nemlig designet avAttling selv og er laget av krokodilleskinn med sølvrammer.

- Det jeg har i vesken nå, er det jeg kun bruker om kvelden. Et lett pudder fra Dior, som ikke er for heldekkende, en lippliner i fargen Linen - også fra Dior og en lippgloss fra Tom Ford.

Den er jeg kjempefornøyd med, sier Efva.

Hun er stor fan av Tom Fords skjønnhetsprodukter og stil.

- Jeg elsker Tom Fords produkter. Han er min stilguru. Jeg har kjøpt både parfyme, øyenskygge og leppestift fra merket hans, fortsetter Attling entusiastisk.

I vesken ligger også en liten parfymeflakong. Den er fra Sisley og heter Eau Du Soir.

- Jeg gjør en god grunnsminke om morgenen og legger en base som gjør at jeg ikke trenger å sminke meg noe særlig ekstra før kvelden.

Senere på dagen gjør jeg kun en «touch up» og forsterker øynene med en litt sterkere farge, sier Attling og fortsetter:

- For jo eldre du blir, jo mindre sminke bør man bruke, tipser Attling.

Yndlingsprodukt

- Har du et sminkeprodukt som du absolutt ikke kan leve uten?

- Ja, det er Kanebo sine «38 grader»s maskara. Den sliter ikke på vippene og kan skylles bare av med lunkent vann, forklarer hun.

Attling legger til at hun har flere yndlingsprodukter:

- Jeg elsker å bytte neglelakk og favoritten er det amerikanske neglelakkmerket Essie. Denne jeg har på i dag heter «Steeling the scene» og er en av mine absolutte favoritter.

Designeren har et avslappet forhold til hudpleie. Hun peeler aldri men bruker fuktighetskrem og rens fra Kanebo.

- Når det kommer til hud så har jeg vært veldig heldig og arvet god hud, da trenger du ikke så mye sminke, sier hun glad.

Les også:

Perfekt under juletreet: 10 skjønnhetskupp til under 200 kr. Her!

Publisert: