Ikoniske kjoler stilles ut i London

Har du lyst til å se Hollywoods flotteste filmkostymer på nært hold får du muligheten  i London i oktober. Da blir nemlig en rekke minneverdige kostymer stilt ut.

Ingrid Bruvik
Publisert:

Noen filmer gjør sterkere inntrykk enn andre - ofte takket være fantastiske kostymer og smart styling i kombinasjon med en fengende historie og glitrende skuespill. Det ønsker Victoria & Alberts Museum å sette fokus på.

- Denne utstillingen er den perfekte muligheten til å sette fokus på kostymenes betydning for filmen, sier gjestekurator Sir Christopher Frayling i en kommentar til den britiske nettavisen telegraph.co.uk.

LES OGSÅ: Lady Gaga udødeligjort i åtte kostymer

Utstillingen, som det har tatt over fem år å sette i stand, skal inneholde over hundre av de mest minneverdige filmkostymene.

Blant alle motehøydepunktene i utstillingen har minMote plukket ut tre favoritter som er verdt å få med seg om du er så heldig å få tak i de superpopulære billettene.

Breakfast At Tiffany's

Den mest ikoniske av dem alle, sett med moteøyne, er Hubert De Givenchys gulvlange, sorte kjole fra "Breakfast At Tiffany's". Kjolen Som Audrey Hepburn udødeliggjorde med sine store bambiøyne og spinkle figur er verdt turen til London alene.

Kjolen, som har blitt kopiert utallige ganger, ble laget spesielt til Hepburn, og gjorde henne til et internasjonalt moteikon av de sjeldne.

Trollmannen fra Oz

Ikke mange barnefilmer skaper mote. Men Judy Garland, i sin uforglemmelige rolle som Dorothy i "Trollmannen fra Oz", gjorde nettopp det med sitt rutete forkle og hvit bluse. Både kjolen og de røde skoene har blitt kopiert og referert til en rekke ganger, på catwalken så vel som i moteserier.

Atonement

Kiera Knightleys smaragdgrønne silkekjole fra "Atonement" er muligens det mest berømte filmkostymet det siste tiåret. Selve filmen, som kom i 2007, er kanskje ikke fullt så kjent, men kjolen ble altså en umiddelbar hit blant moteinteresserte. Kjolen ble designet av kostymedesigner Jacqueline Durran spesielt for Knightly.

Den ble så populær at den ble stemt frem som ”Best kostyme noensinne” av leserne i den engelske utgaven av InStyle og filmmagasinet Sky Movies i 2008. Kjolen ble også sydd opp i flere eksemplarer og solgt til spesielt interesserte.

LES OGSÅ: Antrekkene vi alltid vil huske

Publisert: