Fotballfrues skokolleksjon: Dette bør du shoppe og droppe

SKODESIGNER: Blogger, nå også designer, Caroline Berg Eriksen. Her på Vixen Blog Awards. Foto: Frode Hansen / VG

Caroline Berg Eriksen følger i bloggkollega Camilla Pihls fotspor med en egen skokolleksjon. Her er MinMotes vurdering av skoene.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Cirka halvannet år etter at Camilla Pihl designet sin første skokolleksjon for kjeden Bianco, gjør Caroline «Fotballfrue» Berg Eriksen det samme. De to har for øvrig også samme manager, som også er Pihls forlovede, Peter Peters.

Kolleksjonen er i butikk i dag, og består av åtte skopar - alt fra fargerike partysko til hverdagslige sandaler og espadrilles. Prisene ligger på fra 799 til 1399 kroner.

I likhet med Berg Eriksens veskekolleksjon, savner MinMote-leder Martine Lunder mer originalitet.

FOR DYRE: MinMote-lederen mener kolleksjonens dyreste sko, til 1399 kroner, ikke er verdt pengene.

- Hvis man først skal sette navnet sitt på en egen kolleksjon, er det jo fint om det er noe nyskapende der. Her er det mye vi har sett før, og det eneste «sprellet» jeg ser, er den oransje fargen. Som ikke er spesielt fin.

- Samtidig er det de klassiske skoene som faktisk funker i denne kolleksjonen, så sånn sett er det kanskje greit at det ikke ble gjort de store krumspringene. Og en veldig bra ting er at alle skoene er laget av ekte skinn. Jeg regner med er det som gjør at prisene er såpass høye - men jeg synes fortsatt det er drøyt med en tusenlapp for de sorte pumpsene eller 1399 kroner for de flate bootsene.

Kommentar: Er «Fotballfrue» i ferd med å miste grepet?

Disse bør du droppe:

1Sko fra Caroline Berg Eriksen for Bianco.

Sko fra Caroline Berg Eriksen for Bianco.

1Sko fra Caroline Berg Eriksen for Bianco.

Sko fra Caroline Berg Eriksen for Bianco.

- Jeg vet ikke hva Berg Eriksen har tenkt med de oransje pumpsene, men det er sikkert ment som en frisk variasjon til klassisk sort. Men jeg synes på ikke det funker - fargen er bråkete og vanskelig å style, og skoen ser lite eksklusiv ut. Det holder ikke når den koster 999 kroner.

- Det skal godt gjøres å med hell etterligne en av de mest ikoniske skomodellene til Chanel de siste årene, nemlig espadrillesene med logo. Og disse må jo i det minste være inspirert av Chanel-skoene, ettersom de er såpass like. Men de blir for klumpete og kjedelige for min del.

Disse bør du shoppe:

2Sko fra Caroline Berg Eriksen for Bianco.

Sko fra Caroline Berg Eriksen for Bianco.

2Sko fra Caroline Berg Eriksen for Bianco.

Sko fra Caroline Berg Eriksen for Bianco.

- Klassiske stroppesandaler i sort funker til alt, og disse er nette og fine. Og med hele 10 centimeter hæl kommer du virkelig opp i høyden - kanskje til og med litt for høyt for noen. De kommer i nude også, men de sorte er min favoritt.

- Og det er ingen tvil om at gladiatorsandalen fortsatt er noe av det mest trendy du kan ha på beina, og ettersom disse er ekte skinn, føles de nok mye bedre på beina enn de syntetiske variantene som det også er veldig mange av.

Publisert: