Slik sminker du deg som stjerneskuddet Lupita Nyong'o

SOMMERFUGLSMINKE: Det var lett å se at Lupitas makeupartist hadde gjort seg ekstra flid med sminken før årets SAG Awards. Øverst fra venstre: Øyenskyggepalett i fargen «Fascination» fra Chanel, 475 kr. Rouge i fargen «Coygirl» fra Mac, 210 kr. Maskara fra Maybelline, 129 kr. Leppestift i fargen «Passion» fra Chanel, 310 kr. Øyenskygge i fargen «Flamenco» fra Make Up Store, 140 kr. Foto: Getty Images / Produsentene.

Dramatiske øyne og fargesterke lepper. Smink deg som Lupita Nyong’o før helgens fest.

Ingrid Bruvik
Publisert:

«12 Years a Slave»-skuespiller Lupita Nyong'o er blant de nye stilstjernene som vil prege 2014. Hun var blant minMotes absolutte favoritter under Golden Globe-utdelingen, hvor hun gikk kledd i en ildrød Ralph Lauren-kreasjon. Under SAG Awards forrige helg tok hennes turkise kjole henne igjen til topps på best kledd-listen.

Men det er ikke bare hennes iøynefallende kjoler som vekker oppmerksomhet. Det gjør også hennes vågale sminkestil.

Ifølge nettstedet Red Carpet Fashion Awards var Lupitas makeupartist, Nick Barose, inspirert av blomsterutsmykningene på den turkise Gucci-kjolen da han skulle legge sminken før SAG Awards.

- Blomstene på kjolen inspirerte meg til å legge øyensminken som om det skulle være sommerfugler på blomster, sier han til motenettstedet.

For å forhindre at øyensminket skulle matche kjolen for mye blandet han sammen flere farger.

- Jeg brukte den turkise øyenskyggen kun innerst i øyekroken, og deretter mikset jeg inn to andre farger, gul og lilla, for å etterligne sommerfuglvinger, forklarer Barose, og legger til:

- Lupita kler farger bedre enn de fleste. Vi brøt alle sminkeregler ved å legge fargesterke øyne og fargesterke lepper. Stilen og kjolen krevde noe eklektisk, så en naturlig leppefarge ville ha virket flatt.

PASSENDE PRODUKTER: Foundation i fargen «Almond» fra Bobbi Brown, 380 kr. Matt solpudder i fargen «Chocolate» fra Too Faced, 340 kr. Øyenbrynsfarge i «Brown Black» fra Make Up For Ever, 180 kr. Leppepenn i fargen «Woppin' Watermelon» fra Clinique, 190 kr. Øyenbrynspensel fra Billion Dollar Brows, 189 kr. Kajal fra Max Factor, 89 kr. Concealer i fargen «Walnut» fra Bobbi Brown, 345 kr. Foto: Produsentene

Slik gjør du:

1. For å få en plettfri hud og et godt foundation-underlag, er det viktig med en gjennomfuktet hud. Legg en rik fuktighetskrem og la den virke en stund før du forsiktig tørker av overflødig produkt med et tynt papir.

2. Legg concealer der det trengs og påfør deretter en transparent foundation. For å få lyset til å reflektere på de riktige stedene, legger du et lyst pudder i t-sonen, under øynene, på neseryggen og øverst på kinnbenene.

3. Øyensminken får du ved å bruke en turkis skygge, som legges fra øyekroken og til midten av øyelokket. En lillafarge legges fra øyets ytterkant og inn mot midten, uten at du lar de to fargene møtes. En kajal i gullgul tone legges mellom de to øyenskyggefargene og blendes godt inn. Bruk deretter en myk børste og bland alle tre fargene sammen, slik at de glir sømløst over i hverandre.

4. Legg den gullgule kajalen opp langs øyenbrynsbeinet og dus godt ut. For å få det intense blikket, legger du en sort kajal langs hele øyenvipperoten og avslutt med to lag maskara på de øverste vippene. Legg den sorte kajalen og den lilla øyenskyggen under øyet.

5. For å få øyenbrynene til å se velstelte ut, fyller du dem ut med samme farge som din egen. For en mer dempet effekt legges en bronsefarget øyenskygge over hele brynet.

6. For at leppene skal bli fuktmettet og mottakelig for leppestift, legger du en balm før du påfører rosa lipliner rundt leppene. Fyll deretter hele leppeoverflaten med liplineren, tørk litt av og legg en rosa leppestift over det hele. Tørk av en gang til for å unngå harde kanter.

Publisert: