Ni bilde-klisjeer bloggere poster gang på gang

SELFIEDRONNING: Få kan sammenligne seg med Kim Kardashian når det gjelder å eie sosiale medier - men noen av oss gjør så godt vi kan. Foto: Getty Images

Følger du moteprofiler i sosiale medier, er det stor sannsynlighet for at de samme visuelle klisjeene dukker opp igjen og igjen. Her er bildene motebloggere (mis)bruker på Instagram.

Publisert:

MinMote-redaksjonen tråler stadig Insta-feeden vår for å se etter nyheter og inspirasjon fra moteverdenen. En av favorittkontoene våre om dagen er herlige @socalitybarbie, som tar oss alle på kornet hva angår bildene vi deler på Instagram og Facebook.

Les også: Blogger viser den stygge sannheten om sosiale medier

Motefolket er spesielt lette å ta på kornet. Bildetypene er påfallende like, enten det dreier seg om marmorbakgrunn, kaffekunst eller mysende ootd-bilder. (Og nei, vi er ikke uskyldige selv).

Les også: Disse filtrene gir flest liker

Derfor har vi satt sammen den ultimate listen over bilder alle motebloggere legger ut. Eventuelt kan du bruke det som en sjekkliste - ingen moteblogger med respekt for seg selv kan ha en konto uten disse bildene:

Ikke se i kamera-bildet

Dette bildet viser gjerne dagens antrekk (ootd), hvor det er om å gjøre å se alle andre steder enn i kamera. Skal man ha et feelgood-bilde er det gjerne et smilende blikk til siden som gjelder, mens de hardcore-motebloggerne gjerne ser på skrått ned. Mer typisk blogg-pose skal du se langt etter (pun intended).

Lange skritt-bildet

En annen variant av dagens antrekk-bildet, er bildet hvor man går strenende mot et ubestemt mål, tilsynelatende med dårlig tid og alltid - alltid - høye hæler. Her er faktisk et par norske bloggere helt i verdenstoppen (om det finnes en verdenstopp for lange skritt på insta-bilder).

Latterbildet

Her må vi i MinMote-redaksjonen si oss skyldige så det holder. Å se overlykkelig leende ut på et bilde er nesten en kunst i seg selv, ettersom vi alle vet hvor kleint det er å stå og le foran kamera av... absolutt ingenting.

Throwback-bildet

Det beste med torsdagen er at man med full ryggdekning kan legge ut et tbt-bilde - og da er det selvsagt ikke hytteturen med gummistøvler og ullgenser man ser tilbake på, men bikinibildet fra den poshe sydenferien (helst med en kokosnøtt med sugerør i hånden).

Dynebildet

Rart med det, men alle bloggere ser ut til å våkne i en seng med lyst sengetøy og sarte silke- og blondeplagg «tilfeldig» plassert i midten.

Marmor-bakgrunnen

untitled link

Kombinasjonen mote og mat er en sikker vinner på Instagram. Og skal du sanke likes som de største, bør du skaffe deg et marmorbord først som sist. Her kan du fotografere alt fra iskrem (hjemmelaget, såklart) til kjæresten din sin burger (det skriver du selvsagt ikke), og alt vil se like fantastisk ut (særlig med en svindyr Missoni-pute i bakgrunnen).

Saklig at du spiste det-bildet

Her må vi bare gi en hommage til den episke Instagram-kontoen @youdidnoteathat, som tar sukkerspisende kjendiser og modeller på kornet. Et klassisk eksempel er blogg-festen, hvor alle poserer sliksom spisende på rosa cupcakes - selvsagt uten et snev av troverdighet.

Sitatet

Du er ikke blogger før du har lagret et visst antall «kloke» sitater, slik at du i enhver situasjon kan poste noe passende og tenke «der ja, der fikk jeg sagt det».

Filter-selfien

untitled link

Til sist må vi ikke glemme bloggbildet over alle bloggbilder: Selfien. På Instagram skal den helst være ekstremt tett på, litt blurry og med «tilfeldig» rufeste hår som holdes «tilfeldig» bort fra ansiktet. At man har brukt en halv dag på sveisen er selvsagt informasjon man ikke for en million deler med leserne. Og hallo - aldri uten filter.

Publisert: