Nyheter

Se norske mødres reaksjon på Bugaboos lettkledde vognbilder

Bungaboo

Mødre verden rundt raser over promoteringen av Bugaboos joggevogn avbildet med en bikinikledd supermodell. Norske mødre tar ikke etter for kroppspresset og reagerer med humor.

 • Thea Roll Rakeng
 • Line Blokhus
Publisert:
Bungaboo

Foto: Privat

Bungaboo

Foto: Vogue Nederland (innhentet tillatelse)

Tirsdag denne omtalte MinMote vognmerket Bugaboos nye joggevognmodell som blir promotert av en bikinimodell i Vogue Nederland. Reaksjonene lot ikke vente på seg, og MinMote-leder Martine Lunder reagerte også sterkt på bildene.

- Skikkelig skuffende av en motegiant som Vogue - og en vogngigant som Bugaboo, dette hadde de ikke trengt, uttalte hun.

- Viktig med humor

Journalist Veronica Simone Fjeld bak bloggen #yummymummy la onsdag ut et bilde på Instagram og bloggen, som en motreaksjon til vognreklamen. Bildet viser Veronica løpende i bikini med en vogn foran seg med påskriften:

«Hva GIR du meg!!! Har jeg ikke lært vekk en dritt?!? Det er ikke DETTE vi småbarnsmødre vil ha. Vi er LEEEEEEEI!»

Bildet har fått nærere 700 likes og 55 kommentarer i skrivende stund.

- Da jeg så Bugaboo-bildene lo jeg godt. Det er så urealistisk at man ikke lar seg provosere engang, så istedenfor sprang jeg ut i bikinien og tok meg en joggetur. Og jeg kan bekrefte at det virkelig ikke var en selsom opplevelse, heller vemmelig. Jeg synes bildet ble morsom og da var veien kort til sosiale medier, sier Fjeld til MinMote.

Les også:Glem six-pack - nå er «pappakroppen» trendy

untitled link

Hun jobber som journalist for TV Vest i Stavanger og har laget en dokumentar ved navn «Yummy Mummy» hvor hun bestemte seg for å bli et offer for det økende presset for å oppnå «den ultimate mammakroppen».

- Jeg engasjerte meg i mammakropp-tematikken etter at Fotballfrue la ut magebilde etter fødselen, og har siden den gang blogget om livet som tobarnsmor. Det er jo klart man blir lei av slike bilder, selv om det er lite av det i Norge foreløpig, forteller hun, og presiserer:

- Det er viktig med humor for å vise at det faktisk ikke er sånn det blir fremstilt i media. Samtidig er det fantastisk at noen er så genetisk disponerte at det ser ut som de ikke har født. Media burde vise begge sider av det, selv om jeg tviler på at Bugaboo hadde lagt ut mitt bilde, sier hun lattermildt.

MinMote.no - Norges største moteside

Droppet bikinien

En annen mamma som også har lagt merke til Bugaboos vognbilder, er Helene Høimyr (30). Hun promoterer en aktiv og sunn livsstil gjennom sin personlige blogg KunnskapsrikTrening - og deler tips til vogn- og mammatrening med sine blogglesere.

Høimyr tar gjerne med seg sønnen sin i vognen når hun skal ut på løpetur - selv om hun kjører en mer praktisk stil enn supermodellen Ymre Stiekema. Hun forstår at mødre reagerer på bikinibildene, men blir ikke selv provosert.

I et blogginnlegg har Høimyr kommentert Bugaboo-bildene og på Instagram har den sporty mammaen postet et bilde hvor hun humoristisk skriver at hun vurderte «å ta på seg bikini for å jogge langtur i dag».

I motsetning til Fjeld lot imidlertid Høimyr bikinien bli igjen hjemme, og hun valgte heller å ta med sønnen og hunden på joggetur iført tøy beregnet for trening.

- For meg – som ikke trenger å bli dyttet ut av døra, fordi jeg allerede er glad i å trene – passet ikke bildene med min tanke om å være sporty. Det er lite realistisk at en skal løpe i bikini, og jeg tenker at Bugaboo bommer på en stor del av målgruppen med disse bildene, sier Høimyr og legger til:

- I tillegg signaliserer bildene at en allerede må være tynn for å være aktiv. Det forstår jeg at folk reagerer på. Likevel tenker jeg at vi burde være vant til at kvinner og mødre blir fremstilt på denne måten. Det er ikke noe nytt, sier hun.

De øvrige bildene i markedsføringsmaterialet til Bugaboo viser andre sporty mødre og fedre. Høimyr mener at disse har et mer sporty budskap enn de lite realistiske bikinibildene fra Vogue-reportasjen.

Hvordan reagerer du på Bugaboos lettkledde vognbilder? Diskutér gjerne i kommentarfeltet og del dine joggevognbilder med oss på #minmote

Publisert:

Les også

 1. NYHETER

  Mødre verden over raser på grunn av vognbilder med bikinimodell

 2. NYHETER

  Kvinner verden rundt slår tilbake mot viralt midje-triks

 3. NYHETER

  Strekkmerker blir hyllet i sosiale medier: - Et viktig steg

Finn mer innhold om:

 1. Kroppspress
 2. Kropp
 3. Vogue

Relaterte artikler

NYHETER

Mødre verden over raser på grunn av vognbilder med bikinimodell

NYHETER

Tusenvis har delt #Metoo: Vil vise omfanget av seksuelle overgrep og trakassering

NYHETER

Celine Aagaard om: Familielivet, barndommen og karrieren

NYHETER

Unni Askeland utfordrer Erna Solberg til nakenbilde

NYHETER

Kim Kardashian delte naken-selfie på Instagram

NYHETER

Praktisk og trendy: Sjekk rumpetasken på Øyafestivalen

NYHETER

Agnes (19) slår tilbake mot modellbransjen: - Får ikke jobb fordi jeg er «tjukk»