Norske kvinner: Derfor elsker vi tightsen vår!

Tights

MinMote-lesere over hele landet har delt bilder av seg selv på sosiale medier med treningstightsen på. Nå forteller de hvorfor det omdiskuterte plagget er en stor favoritt i klesskapet.

Publisert:
Tights

tinesomeone

Tights

loveofyoga

Tights

magmaloumarthe

Tights

ms_hay

Tights

hannahaamodt

Tidligere denne uken skrev MinMote om tightstrenden som herjer blant norske kvinner. Fargesterke og tilsynelatende «freshe», åletrange tights er ikke lenger forbeholdt treningssentrene og løpeturene. Derimot dukker tights nå også ofte opp som hverdagsplagg.

PÅ SHOPPING: Lene Christianslund (30) elsker tightsen sin og bruker den både på treningssenteret og på shopping. Foto: Instagram

KOMMENTAR:Kom dere ut av treningstightsen!

Vi ba norske kvinner dele bilde av seg selv med tightsen på og hashtagge med #mintights #minmote, og opp mot hundre bilder er lagt ut.

Lene Christianslund (30) er en av kvinnene som har tatt oppfordringen fra MinMote, og lagt ut et tightsbilde av seg selv. Hun forteller at hun er helt avhengig av treningstightsen sin.

- Jeg elsker den rett og slett, og er helt avhengig. Jeg bruker den mest på trening og når jeg går turer, men jeg har jo brukt den på shopping også.

Bruker den på shopping

Christianslund forteller at hun pleier å kombinere tightsen med en strikkegenser, sporty joggesko og caps.

- Treningssko er det jeg bruker mest til hverdags, og da syns jeg treningstights passer best. Jeg syns det er helt greit å dra på shopping i en helsvart tights kombinert med en fin strikkegenser og en caps, men jeg hadde aldri brukt tights på fest, sier hun og legger til:

- Tightsen gir en fin figur til kvinner. Den fremhever kvinnelige former og den sitter bra på kroppen, i motsetning til joggebukser som ofte gjemmer bort formene.

Saken fortsetter under bildet!

Her er noen av lesernes bidrag:

Tights 1

astrimaries

Tights 1

bavanshafei

Tights 1

anettesorland

Tights 1

anettesorland

Tights 1

idapida_r83

- Ikke til annet enn trening

Astri Thorsnes (25) har også hevet seg på, og hashtagget sitt tightsbilde med #mintights #minmote.

-Jeg er veldig glad i treningstightsen min! Men jeg bruker den kun til trening. Den er behagelig på, og det er mye bedre å trene i tights enn i en løs bukse, sier hun.

AKTIV: Astri Thorsnes (25) er veldig glad i tightsen sin, men kun til trening og turer. Foto: Instagram

Thorsnes forteller til MinMote at hun bruker tights til hverdags, men en litt annen variant.

- Skal jeg bruke tights til hverdags så er det stofftightsen jeg bruker. Treningstightsen bruker jeg ikke til annet enn trening og turer.

Sølvi-Helen Antonsen (31) bruker heller ikke treningstightsen sin til annet enn trening.

- Jeg bruker den kun til og fra trening. Det hender at jeg stikker innom kjøpesenteret i tights, men da har jeg enten vært på trening eller er på vei, sier hun og legger til:

- Jeg syns jeg ser fin ut i den, og da gir den meg motivasjon til å trene enda mer.

Dette er saken:

11. november publiserte MinMote en serie artikler om treningstightser. Salget har skutt i været siden i fjor, og de X-mønstrede 2XU-tightsene har økt med over 80 prosent i salg siden samme periode i fjor, fortalte daglig leder og medeier av Enjoy Sport AS, Kim Andersen til MinMote.

Trendforsker og sosialantropolog, Gunn-Helen Øye mente treningstightstrenden er blitt et utbredt fenomen, og at norske kvinner går med dette plagget utenfor treningsstudioet fordi det er trygt og ganger oss positivt.

- Det er stort sett ingen som ser stygt på en person i treningstights. Den kommuniserer at vi tar vare på egen helse og er aktive.

Stylist Hedda Skoug mente på sin side at treningstights til hverdagsbruk verken kommuniserer at du er sporty eller spesielt fint.

Les hele saken her!

Publisert:

Finn mer innhold om: