UTFORDRER IDEALET: 20-åringen Winnie Harlow har virkelig markert seg i motebransjen og fortsetter å kuppe gjeve motejobber. Her går hun på catwalken under New York Fashion Week som pågår i disse dager. Foto: Getty Images
Nyheter

Winnie Harlow har sjelden hudsykdom - tar motebransjen med storm

Den amerikanske 20-åringen Winnie Harlow hylles for sin flekkete hud og kupper både catwalken i New York og store kampanjer for populære merker. - Fantastisk at kunder booker henne, mener modellekspert.

 • Thea Roll Rakeng
Publisert:

Glem «one size fits all»-begrepet og se opp for motebransjens nye yndling, Winnie Harlow. Chantelle Brown-Young (som er hennes egentlige navn) har den samme hudsykdommen som Micheal Jackson hadde, vitiligo, som gjør at pigmentene i kroppen forsvinner flekkvis, og det oppstår tydelige lyse områder. I Norge rammes kun én til to prosent av befolkningen av denne sykdommen, ifølge Vitiligo Norge.

Til tross for mobbing og problemer med dårlig selvtillit i barndommen i Toronto, har modellen virkelig markert seg i motebransjen - noe som ser ut til å fortsette.

Utfordrer skjønnhetsidealet

Det var tidligere supermodell Tyra Banks som oppdaget Harlow på Instagram, og ifølge The Guardian, visste hun med en gang at 20-åringen måtte være med i fjorårets sesong av America's Next Top Model.

- I det øyeblikket jeg la øynene på Chantelle, ville jeg ha henne med på Top Model. Skjønnheten hennes er unektelig og den spesielle huden hennes bryter ned forestillinger av hva som anses som vakkert, sier Banks til avisen.

I SENTRUM: Winnie Harlow var ikke bare forrige ukes midtpunkt på catwalken hos Desigual, men er også merkets ansikt utad. Foto: Getty Images

Skjønnhetsidealer i motebransjen utfordres stadig oftere i disse dager, særlig etter at plus size-modellen Tess Holliday signerte en gjev modellkontrakt, og Sports Illustrated trykket sin første plus size-kampanje.

Siden deltagelsen i Americas Next Top Model i 2014, har Harlow virkelig holdt seg populær; hun er Desiguals ansikts utad, er en av hovedmodellene i en ny kampanje for Diesel og ikke minst spås hun til å bli New York Fashion Weeks nye catwalk-stjerne, ifølge BBC.

Målet er å gå på catwalken for Chanel og være på forsiden av Vogue, forteller hun til avisen.

BLE MOBBET: 20-åringen har tidligere utalt at hun ble mobbet i barndommen, men har lagt de vonde årene bak seg. Nå er målet å gå på catwalken for Chanel og posere på forsiden av Vogue. Foto: Getty Images

- Jeg føler at moteindustrien åpner øynene mer og mer, sier hun til avisen og fortsetter:

- De mest populære modellene for tiden har masse personlighet. Det folk ser etter er mennesker de kan relatere seg til - en ekte person, sier hun.

På New York Fashion Week, som varer til torsdag denne uken, har Harlow gått supermodellen Naomi Campbells veldedighetsvisning, Fashion For Relief, og under moteuken i Madrid var hun det populære merket Desiguals store midtpunkt. Huffington Post mener hun utfordrer skjønnhetsidealet og The Guardian mener hun er et symbol på mangfold og progresjon.

Les også:Her er de beste nettbutikkene for kvinner med former

- Forbigående «stunt»

Modellmamma og eier av Team Models, Eivor Øvrebø hyller både modellen og byrået for å tørre å satse på noe annerledes.

HYLLER: Eivor Øvrebø, eier av Team Models, mener det er flott at Harlow lykkes, og at kunder booker henne til gjeve motejobber. Foto: Janne Møller-Hansen/VG

- Dette er utrolig fascinerende og spesielt - ære være modellen og byrået som hun jobber for. Det er virkelig fantastisk at hun får det til og at kunder booker henne. Bildene fra Desigual-visningen er flotte og det ser nesten ut som huden hennes er sminket for å matche klærne, sier Øvrebø til MinMote.

Det har vært flere modeller den siste tiden som har skilt seg ut fra «idealet» ved å være enten plus size, eller langt eldre enn vanlig – blir moteindustrien stadig mer åpen?

- Motebransjen har eksperimentert i alle år med ulike «stunts» som dette for å tiltrekke seg oppmerksomhet og for å få PR. Etter en stund blir det borte, også dukker det opp noe annet. Det brukes fortsatt flest syltynne og «perfekte» modeller, så dette fenomenet er nok ikke en ny trend. Misforstå meg rett, det er supert at det gjøres, men det er uten tvil forbigående, sier hun og legger til:

- Her i Norge har vi så lite marked, så det er vanskelig for oss å ha noe forhold til det.

MinMote.no - Norges største moteside
Publisert:

Les også

 1. NYHETER

  Plus size-modellen Tess (29) får gjev modellkontrakt

 2. NYHETER

  Slik hylles Cindy Crawford for det uretusjerte bildet

 3. NYHETER

  De villeste modell-snublene på catwalken

Finn mer innhold om:

 1. Moter og Modeller
 2. New York Fashion Week

Relaterte artikler

NYHETER

Supermodell Winnie Harlow bekrefter romanseryktene med rapper

NYHETER

Jubler for Lena Dunhams undertøysbilde

NYHETER

Modell med Downs syndrom på catwalken under New York Fashion Week

NYHETER

Kommentar: Dette er utfordringen til «Top Model»

NYHETER

Fem høydepunkter fra London Fashion Week

NYHETER

Høydepunktene fra Victoria's Secret 2018

NYHETER

Victoria Beckham får massiv kritikk etter moteshow