H&Ms luksussamarbeid selges for titusener på Finn og Ebay

SELGES DYRT: Den perlebesatte kjolen - en av kolleksjonens showpieces - ble først sett på Gigi Hadid. Nå selges den for flere tusen kroner mer enn opprinnelig pris. Foto: Getty Images

Ikke alle som sikret seg plagg fra H&M X Balmain planla å bruke dem selv. På nett selges deler av kolleksjonen for flere tusen kroner mer enn opprinnelig pris.

Publisert:

Torsdag ble kolleksjonen motebransjen har venten på - og kritisert - endelig sluppet; samarbeidet mellom billigkjeden H&M og luksusgiganten Balmain.

Kolleksjonen ble solgt i 250 utvalgte butikker over hele verden, og i Oslo var det ville tilstander blant folk som prøvde å sikre seg et plagg:

Kunder over hele verden følte seg helt sikkert sånn her når de gikk ut av H&M-dørene med posene fulle av Balmain-klær:

Dog: Det er åpenbart ikke alle som gikk hjem med en handlepose som planla å ha kuppene i skapet for alltid. Snarere tvert imot.

Bare noen dager senere flommer det over av H&M X Balmain-plagg på den amerikanske bruktgiganten Ebay - og prisene har gått opp. Opp!

Nå snakker vi drøye 13.000 kroner for den perlebesatte kjolen (ja, den du først så på Gigi Hadid) som kostet 4999 kroner på H&M, over 2700 kroner for fløyelskjolen til opprinnelig 1499.

For ikke å nevne 9600 kroner for jakken som kostet 3999 kroner.

Annonserer før salg

Noen av annonsene er dessuten lagt ut av såkalte «fashion flippers» - folk som legger ut annonser for hva de skal skaffe seg på Ebay (altså ikke har skaffet seg) allerede før kolleksjonene er shoppet.

For deretter å kasse inn tusenvis av kroner på fans som er villig til å betale mer enn opprinnelig pris for designersamarbeidet. Ikke greit.

Ifølge Daily Mail var for eksempel den grønne kjolen som kostet 1499 kroner allerede «all over» Ebay over en uke før kolleksjonen ble sluppet.

Finn-bonanza

KNALL ROSA: Dette er blant kjolene som både ble revet fort ut - som nå blir solgt igjen. Foto: Produsenten

Nå tenker du kanskje at det bare er Balmain-ville amerikanere som er villige til å punge ut så mange tusen for er designersamarbeid, men det virker ikke sånn.

For selv om prisene på Finn.no ikke er like ville som på Ebay, finner man over 350 treff på varer fra H&M X Balmain-samarbeidet - og du må beregne noen tusen ekstra i de fleste annonsene.

Ifølge tall MinMote har hentet inn fra Finn har nordmenn gjort i underkant av 12.200 søk etter Balmain-plagg siden designsamarbeidet ble lansert i forrige uke.

Av spesifikke plagg er det kjolene og jakkene som flest har søkt etter - og da er det kanskje ikke så overraskende at det er nettopp disse plaggene som er priset stivest på det digitale bruktmarkedet.

Den drøyeste prisen finner vi på «drømmekjolen» som vi blant annet har sett Gigi Hadid i (se bilde i toppen) – den sorte og hvite paljettkjolen som hos H&M kostet 4999 kroner.

Vil du sikre deg denne må du ut med svimlende 8000 kroner før Finn-selgerne vil gi slipp på den. Den rosa metalliske kjolen ligger også ute til nesten dobbel pris.

Ellers fikk vi hakeslepp av å se at en, ikke akkurat diskrét, herreskinnsjakke ligger ute til 9.999 kroner – mer enn det dobbelte av hva den kostet i butikk.

Å nei, var ikke den knall rosa metalliske kjolen til 3500 kroner en innertier likevel? Lykke til med salget.

Publisert:

Finn mer innhold om: