Syv løgner i «Sex and the City»

JENTEGJENGEN: Denne venninnegjengen inspirerer kvinner verden over. Foto: Getty Images
JENTEGJENGEN: Denne venninnegjengen inspirerer kvinner verden over. Foto: Getty Images

Serien med venninnegjengen i New York har gledet og inspirert kvinner over hele verden, men det er langt fra alt i serien vi kan stole helt på.

La oss snakke om de fire kvinnene fra den berømte venninnegjengen i TV-serien «Sex and the City». Serien har inspirert flere generasjoner med kvinner i land verden over, og det ser aldri ut til at vi går lei denne velkledde gjengen.

Kvinnene som stadig er ute og drikker drinker, og da spesielt den berømte «cosmopolitan», har som oftest en mann i bildet og lommeboken strekker alltid til et nytt par med luksussko.

Alt i denne serien er kanskje ikke like realistisk, men likevel elsker vi denne gjengen som gir oss de beste kommentarene og håp om at vi en dag kommer til å klare å løpe gatelangs i høye, tynne hæler.

Harpers Bazaar og Womens Health Magazine har tidligere skrevet om hva de føler seg lurt av i serien, og vi må si oss enig med disse syv punktene.

1. Du kan fint løpe i høye hæler gjennom New York en hel dag.

Vi skulle ønske det stemte, men alle som har prøvd å gå en hel dag ute med tynne høye hæler vet at det sjelden er med hell. Det er nesten aldri en episode uten at Carrie Bradshaw tripper rundt i de lekreste designerhælene, men vi tror neppe hun i virkeligheten hadde klart eller orket å løpe en hel dag i de.

untitled link

2. Du kan skrive en spalte i en avis, og likevel ha råd til en egen leilighet i New York.

Hovedpersonen Carrie Bradshaw jobber som freelance journalist og skriver en spalte om seg selv, venninnene, sex og kjærlighet. I serien ser det uten tvil ut som drømmejobben, men om den betaler nok til at hun kan ha en stor leilighet for seg selv i New York er vi heller skeptisk til.

3. Det er lett å finne seg en mann.

Det er sjeldent vi ser denne venninnegjengen uten en mann, og skal vi tro serien ser det ut som at det å finne seg en mann er noe av det enkleste du kan gjøre. En ting er å finne en mann på byen for et såkalt «one night stand», men å finne en mann som holder kontakten og er interessert i mer et engangstilfelle skal bedre gjøres.

untitled link

4. Du kan være hjemme med to små barn og likevel gå kledd i de fineste designerklærne.

Charlotte i serien ser ut som verdens beste og velkledde mor. Hun sluttet i jobben sin for å være hjemme med barna og til tross for to små barn i leiligheten er det alltid like rent og ryddig. For ikke å snakke om at leiligheten alltid ser skinnende ut, så er Charlotte også alltid pyntet og fin. Med blankt hår, høye hæler og de fineste designerklærne får denne kvinnene det til å se hvor lett ut som helst å være småbarnsmor.

5. En mann som behandler deg dårlig gjennom ti år, blir plutselig drømmemannen som du gifter deg med.

Gjennom serien er Mr. Big elsket og hatet av mange, og noen var nok i ekstase da han og Carrie til slutt giftet seg, mens andre var mer skeptisk. I virkeligheten ville nok ikke en mann som behandler deg dårlig blitt god over natten, og etter et bryllup som han til og med ikke møtte opp til - så ikke vi en lykkelig slutt.

untitled link

6. Du trenger ikke ta kollektiv transport, for det finnes alltid en taxi.

Den gule taxien har en sentral rolle i serien og er aldri langt unna. Om kvinnene så skal hjem etter en kveld på byen eller de løper ut i veien foran leiligheten og plystrer høyt. Her kan det se ut som at kollektiv transport er helt unødvendig, for det er alltid en taxi rundt hjørnet. Det er kanskje det mest behagelige valget, men det blir langt i fra det rimligste.

7. Har du en dårlig dag kan du alltid kjøpe et par svindyre designersko.

En skobutikk med de fineste luksusmerkene er aldri langt borte fra venninnene i serien. Leilighetene til kvinnene er fylt opp av esker fra skomerker med prislapper på flere tusen kroner, men det ser ikke ut til å være noe problem. Et nytt par sko ser ut til å være løsningen på et hvert problem, og kredittkortet sier aldri nei.

Etter serien har skuespilleren Kristin Davis, som spiller rollen Charlotte, gått ut og sagt at hun angrer på skopresset i serien.

Hvordan var din opplevelse i dag?