Forandret mening om formfulle modeller

Designer Karl Lagerfeld sa tidligere i år at

Mari Glans
Publisert:

«ingen vil se på tykke kvinner». Nå har han tydeligvis ombestemt seg, og skal fotografere plus-size modeller for V Magazine.

Karl Lagerfeld er kjent for sine oppsiktsvekkende uttalelser. Han sjokkerte mange da han tidligere i år gikk ut mot formfulle modeller på catwalken.

- Ingen vil se på tykke kvinner. Hvem er det som vil ha formfulle kvinner på catwalken? Det er de tykke mødrene som sitter hjemme og spiser chips foran TV-en og klager på de tynne modellene, sa Lagerfeld til bladet Marie Claire.

Les mer om saken her!- Ingen vil se tykke kvinner på catwalken

Men formfulle kvinner er i vinden om dagen, det beviser den kommende januarutgaven til det trendy motebladet V Magazine, hvor de syltnne modellene vil byttes ut med plus-size modeller. Noe har også fått Karl Lagerfeld til å forandre mening, for han er nemlig en av fotografene som skal ta bildene til denne utgaven, i følge New York Post.

Finner du aldri rett størrelse på klær?Her er årsaken

- Alle kropper er vakre

- Stor, liten, ekstra liten, ekstra stor - alle kropper er vakre. Og denne utgaven skal bevise det, sier sjefredaktør Stephen Gan i V Magazine til New York Post. Han forteller at flere plus size-modeller vil bli brukt i utgaven. Den mest kjente er Crystal Renn, som blant annet har gitt ut boken «Hungry», hvor hun forteller om sine egne erfaringer rundt å være stor modell og å lære seg å like sin egen kropp.

MinMote.no - Norges største moteside

Mye oppmerksomhet

Da Glamour Magazine hadde en egen plus size-utgave tidligere i år, var Renn en av modellene som ble fotografert i bikini. Glamour fikk mye oppmerksomhet for valget av modeller, og spesielt etter at de trykte bildet av formfulle Lizzie Miller i sin septemberutgave.

Bruker du store størrelser?Her er motetips for deg

Mens Glamour er et typisk dameblad, er V Magazine et mye mer edgy og moterettet magasin, som blant annet ble kåret til Årets motemagasin under ACE Awards i høst. Så når V Magazine retter fokus mot plus size-modeller, kan det tyde på at også motebransjen begynner å se en annen retning enn tidligere.

Hva mener du, skjer det en forandring i motebransjen, eller er dette kun et forsøk på å selge mer blader?

Relevante artikler videre:

Kule vintagebutikker på nett!Se oversikten her

Populære designerkjoler!Stjernene elsker Victorias kjoler

Trender til fest!Sort, pudder og paljetter

« Den lille sorte» passer uansett.Les saken her!

Publisert: