Lady Gaga inngår millionavtale med Giorgio Armani

Stjernedesigneren Giorgio Armani skal designe eksklusive antrekk til Lady Gagas neste turné.

Cathrine Elnan
Publisert:

Den 76 år gamle italienske moteskaperen har tidligere laget futuristiske og spektakulære antrekk til Lady Gaga, blant annet en sølvkjole med krystallringer til Grammy-utdelingen og de svarte lærdraktene i musikkvideoen til «Alejandro». Nå får han ansvaret for å produsere sceneantrekkene til hennes neste turné. Samarbeidsavtalen mellom Armani og Lady Gaga skal være verdt titalls millioner, både i markedsføringsverdi, publisitet og selve prisen på kostymene, det skriver Wall Street Journal.

– Et stort selskap som Giorgio Armani er alltid oppmerksomme på nye trender som appellerer til den yngre generasjonen. Det er lettere å nå ut til de unge kundene når vi ser verden gjennom Lady Gaga, og spesielt måten hun bruker sosiale medier som Twitter og Facebook på, det sier Roberta Armani, som er sjef for VIP-relasjonene i Giorgio Armani, til Wall Street Journal.

Armani sto også bak mange av disse kreasjonene.Se Lady Gagas elleville sceneantrekk her!

Et unntak

Armani pleier som regel ikke å designe kreasjoner på forespørsel fra stjernene. Noen av hans mest trofaste tilhengere, som Cate Blanchet og Michelle Pfeiffer, må vanligvis velge antrekk fra de allerede ferdigproduserte kolleksjonene.

– Det ville ikke vært mulig å kle Lady Gaga i et antrekk fra en av våre kolleksjoner, det hun kler seg i er kunst. Det skal være teatralsk, sier Roberta Armani, som tilføyer at designeren tidligere har laget sceneantrekk til artister som Tina Turner og Beyoncé.

Beskyldt for å stjele undertøy.Lady Gaga leverte ikke trusen tilbake

Problemer med å nå de unge

Å henvende seg til yngre målgrupper er stadig en utfordring for store og veletablerte motehus. Enkelte motekritikere har tidligere hevdet at Armani hadde sin storhetstid på 80- og 90-tallet, og at merker som Alexander Wang og Marc Jacobs nå har tatt over den innovative, trendskapende rollen som Armani hadde for et par tiår siden. Samarbeidet med Lady Gaga ansees nå som et viktig skritt mot å nå de unge, motebevisste kundene.

Lady Gaga kledde seg i kjøttkjole.Se antrekket fra MTV Video Music Awards her!

Relevante artikler videre:

Lady Gaga digger norsk designer!Les saken her!

Hun er årets stilskaper.Lady Gaga får moteskryt

Øker salget av hold-in produkter.Vil se ut som Lady Gaga

Kvinner vil bli kvitt cellulittene!Cellulittundertøy utsolgt på rekordtid

Publisert: