Ivanka Trump kan bli gransket for bindinger

UNDER LUPEN: Ivanka Trump bruker ofte klær fra sitt eget merke, nå bes myndighetene granske bindingene hennes. Foto: Mandel Ngan/AFP

Er førstedatterens bruk av klær fra egen kolleksjon er brudd på det føderale, etiske regelverket? Det vil en juridisk organisasjon at amerikanske myndigheter skal undersøke.

Maiken Svendsen
Publisert:

Ivanka Trump har en rekke ganger fått oppmerksomhet for sitt klesmerke etter at faren, Donald Trump, ble president.

Da hele familien stilte på «60 minutes» kort tid etter valget, hadde hun på seg diamatarmbånd fra egen kolleksjon. Deretter meldte kleskjeden Nordstrom at de ikke lenger ville selge hennes kolleksjoner.

Organisasjonen Democracy Forward ber nå det statlige organet for etikk, Government Office of Ethics, granske hvorvidt Ivanka Trump har brutt det føderale etiske regelverket.

KJENDIS

10 ting du ikke visste om henne

Trump forlot sin rolle i selskapet Ivanka Trump for mer enn et år siden, men Wall Street Journal meldte i desember at hun fortsatt bruker egne kolleksjoner under offentlige oppdrag.

Det til tross for at hun i mars ble rådgiver i Det hvite hus.

Trumps talskvinne kan ha brutt føderale etikkregler da hun oppfordret folk til å kjøpe Ivanka Trumps klær:

Poserte i egne klær på 68 prosent av postene

Fra mars til desember hadde Trump på seg plagg fra eget merke på 68 prosent av sine Instagram-poster, skriver nettstedet Racked.

Noen av disse postene har igjen blitt omtalt av pressen med kjøpslinker, som da kan øke salget. Noe som igjen kan gi Trump inntekter.

– Som den erfarne businessdamen hun er i denne bransjen, så er hun nesten helt sikkert klar over hvordan hennes fremtreden funker i systemet og hvordan hun kan tjene på det, skriver Democracy Forward i brevet til amerikanske myndigheter.

Datteren og svigersønnen ble raskt blant Trumps nærmeste støttespillere:

De ber om at Ivanka Trump frasier seg alle koblinger til merket, og at myndighetene gransker hvorvidt Trump har snakket med merket eller presse om samarbeid i forbindelse med markedsføring av hennes klær.

NYHETER

Ivanka Trump benekter plagiat-anklager

En rekke ganger har både Trump og merket Ivanka Trump vist at de prøver å holde avstand til hverandre.

– Det er ikke forbudt for oss å snakke sammen, men jeg mener det er lettere om vi prater så lite som mulig sammen, sa Abigail Klem, presidenten for klesmerket til Refinery 29 i mars i fjor.

Publisert: