SKILL DEG UT: Denn lille sorte er en sikker vinner i festsesongen, men ved hjelp av Jennys grep får du en unik variant. Her ser du kjolen før og etter. Foto: Rut Helen Gjævert/minMote
Nyheter

Slik forvandler Jenny Skavlan «den lille sorte»

Stilikonet Jenny Skavlan viser sine best triks for å gjøre den lille sorte kjolen «ny» før neste julefest.

  • Oda Marie Midbøe
Publisert:

For om lag ett år siden innførte it-jente og «SY OM»-forfatter Jenny Skavlan shoppestopp i et halvt år. Siden den gang har det kreative og velkledde multitalentet blitt en mester i å forvandle plagg som allerede finnes i skapet, og nå er hun aktuell med nok en bok med sy-om-oppskrifter.

Tidligere i år viste Jenny Skavlan hvordan man kunne lage den trendy blomsterkransen. Nå viser Skavlan hvordan små triks gjør den lille sorte kjolen julebordfin i en eksklusiv video for minMote-leserne.

Utgangspunktet for mini-prosjektet er en gammel fløyelskjole som Skavlan arvet fra skuespiller Ingrid Vardund som var it-jente på 60- og 79-tallet.

– Kjolen satt fint på, men fløyelen var litt ødelagt. Ved å feste på blondedetaljer reparerte jeg skadene i stoffet og ga kjolen et nytt uttrykk, sier Skavlan til minMote.

Se video av Jenny som oppgraderer den sorte kjolen med blonder:

Du behøver ikke å ha en symaskin for å følge oppskriften, som også kan tilpasses hver enkelt persons preferanse.

- Mange er redde for å fjerne elementer som ermer og lengder. Her kan du prøve deg frem - ta det vekk dersom du ikke er fornøyd og forsøk igjen, sier Skavlan.

Dette trenger du:

❤ - Blondestoff eller bånd. Jeg valgte å kjøpe stoff i metervare fordi jeg da kan klippe av endene på stoffet og bruke det som bånd. Jeg kan også klippe ut blondene på selve stoffet for å få applikasjoner i samme blondekvalitet som båndet.

❤ Knappenåler, saks, nål og tråd.

Jennys oppskrift:

1. Klipp ut blondebånd og applikasjoner av stoffet. Prøv å klippe så tett inntil blondene du kan - da blir linjene og kantene skarpere.

2. Ta på deg kjolen og plasser blondene der du ønsker dem med knappenåler. Prøv deg frem! Husk at det er lettere å ta vekk knappenåler enn sting.

3. Når blondene sitter der du ønsker både foran og bak, kan du sy dem på med små sting for hånd. Sett stingene langs kanten av blondene - lag bittesmå sting som sitter opp på oversiden og lange sting på baksiden (der man ikke kan se).

Publisert:

Finn mer innhold om:

  1. Klær
  2. Jenny Skavlan
  3. Sy
  4. Sy om
  5. håndarbeid

Relaterte artikler

KLÆR

Lag vårens heteste bluse med Jenny Skavlans enkle steg

GJØR DET SELV

Sy vaffelkjole: Fæbrik x MinMote

KLÆR

Gjør som Jenny Skavlan: Enkel snøretopp med nål og tråd

KJENDIS

Slik lager du vårens trendtopp à la Jenny Skavlan

KLÆR

Gjør som Jenny Skavlan: Snør igjen kjolen

TILBEHØR

Slik lager du Jenny Skavlans Balmain-inspirerte belte

KLÆR

Lag sesongens trendtopp med Jenny Skavlans enkle steg