«Farmen»-Jon har brukt 48.000 kroner på Botox

Jon Lundemoen (28) legger ikke skjul på at han bruker store summer på Botox i året. «Farmen»-deltakeren angrer imidlertid på at han begynte i ung alder.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Lundemoen jobber til daglig som stylist - en jobb som gjør at han vil holde seg oppdatert på hva som rører seg i skjønnhetsindustrien. I dagens sending av «Ettermiddagen» på TV2 tar Lundemoen en Botoxbehandling. Dette er imidlertid ikke første gangen Lundemoen tar i bruk Botox for å fjerne rynker.

– Jeg var 24 år første gangen jeg tok Botox. Det var nok litt tidlig, men jeg ble veldig fornøyd med resultatet. Jeg har brukt lag 48.00 kroner på Botox til nå, sier Lundemoen til minMote.

Se deler av innslaget fra «Ettermiddagen» her:

LES OGSÅ: Stylingtips til menn med lite hår

«Farmen»-deltakeren har hatt små pauser uten behandlinger, men han har brukt Botox jevnlig i fire år.

– Etterspørselen blant mine kunder var stor, og for å kunne gi de gode råd følte jeg at jeg måtte teste Botox selv. Det er en veldig naturlig del av yrket mitt og jeg testet det av ren nysgjerrighet, fortsetter Lundemoen og innrømmer at han også har også testet Restylane i kinnbena.

Lundemoen mener folk bør tenke seg godt om før det tar de injiserer Botox og Restylane.

– Personlig synes jeg det er helt greit at folk tyr til Botox for å rette opp skavanker, men unge piker med «nebb» er uheldig og dessverre utbredt. Botox må brukes med måte og utføres av folk med bred erfaring, avslutter «Farmen»-deltakeren som tror behandlingene vil bli mer og mer populært, også blant menn.

Økende etterspørsel

Jeanette Bergsager, klinikksjef ved Ellipseklinikken, forteller at Botoxbehandlinger er blitt mer og mer vanlig blant menn. De fleste er mellom 35 og 50 år.

– Antall menn som ønsker behandlinger har økt de siste årene. Om lag ti prosent av injeksjonskundene hos oss er menn, forteller Bergsager.

De mest populære Botoxbehandlingene tas i pannen og rundt øynene.

– Botox er blitt mer stuerent og menn bryr seg mer om hvordan de ser ut. Veldig mange som kommer til oss har blitt tipset av sine koner, men noen har også snappet på trenden på nett, sier Bergsager.

Behandlingen bør utføres av lege

Morten Finckenhagen, overlege i Statens legemiddelverk, er ikke negativ til dagens bruk av botox i kosmetisk sammenheng. Overlegen påpeker imidlertid at behandlingen bør overvåkes av en lege.

– Det er viktig å legge vekt på at behandlingen består av injeksjoner av et respektbelagt legemiddel. Bruk av middelet skal derfor overvåkes av en lege og foregå etter forskriftene.

Overlegen forteller at det har kommet et nytt middel på markedet. Middelet er det eneste botox-lignende produktet som er godkjent til kosmetisk bruk av Statens legemiddelverk.

– Vistabel anbefales brukt til pasienter som har belastninger i forhold til utseende. Det blir opp til hver enkelt lege og vurdere dette, fortsetter Finckenhagen som selv ikke har vært bort i pasienter med skader etter kosmetiske injeksjoner.

Ble akutt syk

P4-profilen Michael Andreassen tok botox og restylane i 2008. Han fikk en akutt infeksjon og ble lagt inn på hudavdelingen på Rikshospitalet etter om lag 70 injeksjoner med Botox og Restylane.

– Jeg fikk beskjed av sykepleieren som satte injeksjonene at jeg fikk mange flere stikk enn de vanligvis setter, men jeg tenkte ikke at det skulle være så risikofylt - det viktigste for meg var å lage underholdning, forteller Andreassen og legger til at Ellipseklinikken kom tidlig på banen og beklaget utfallet.

Når minMote kontakter Ellipseklinkikken for retningslinjer, prosedyrer og bivirkninger svarer de:

– Det kan skje at man får en infeksjon der man har satt injeksjonen, men det er ingenting som tilsier at man skal bli syk av selve stoffet. I de tilfeller det har det skyldes det at kunden har hatt en infeksjon i kroppen fra før av eller forurenset innstikkstedet, sier Jeanette Bergsager, Klinikksjef på Ellipseklinikken.

Hun forteller at det er vanlig prosedyre at en sykepleier behandler pasienter, men at alle som behandler har en ansvarlig lege i ryggen.

– Alle våre sykepleiere er i tillegg kurset i et eget opplæringsprogram, avslutter Bergsager og nevner blåmerker og hevelser som de vanligste bivirkningene.

LES OGSÅ: Slik blir du høstens heteste mann

LES OGSÅ: Salget av herresminke til himmels – asiatiske menn er hekta

Publisert: