Mette-Marit på forsiden av norsk motemagasin

MOTEPRINSESSE: Kronprinsesse Mette-Marit er stylet i

Kronprinsesse Mette-Marit (39) gjør som noen av verdens fremste modeller og kjendiser, og poserer på forsiden av motemagasinet ELLE.

MinMote
Publisert:

Av MARTINE LUNDER og NATALIE NGO

Magasinet kommer først ut i bladhyllene neste uke, men i dag blir abonnentene de første leserne som får se kronprinsessen på magasinforsiden. Der poserer hun smilende, med sotede øyne, nylakkerte negler og mye Hollywood-lokker, som har blitt Mette-Marits signatursveis de siste årene.

Videre har hun på seg en rød og hvit fotsid kjole fra en av sine egne favorittdesignere, nemlig italienske Giambattista Valli. Mønsteret er fra motehusets vår/sommer-kolleksjon, men selve kjolen ble aldri vist på catwalken.

Ikke intervju

Det er andre gang Mette-Marit poserer på ELLE-forsiden. Første gang var i september 2006, og til minMote forteller sjefsredaktør Signy Fardal at magasinet har jobbet i flere år med å få kronprinsessen på forsiden igjen.

- Vi er selvsagt kjempeglade for at vi har fått det til. Dette er noe vi har hatt en dialog med slottet om i flere år. Egentlig skulle vi hatt foto-shooten og alt for to år siden, men det ble utsatt – og nå sammenfalt det perfekt med kronprinsessens fødselsdag, sier Fardal.

minMote har vært i kontakt med Slottet, som ikke ønsker å kommentere saken.

Kronprinsessen fyller 40 år 19. august, og i bladet er flere av hennes nærmeste intervjuet; blant annet moren og designervennen Peter Dundas. Noe intervju med kronprinsessen selv er det ikke.

- Vi ville heller invitere leseren med på hennes 40-årsfeiring, så dette er en løsning vi er veldig fornøyd med, sier Fardal.

De siste årene har kronprinsesse Mette-Marit fått krass kritikk fra flere hold for sine klesvaner – spesielt er det de mange luksuskjolene fra italienske designere som har fått folk til å rase. Signy Fardal har på sin side aldri vært kritisk mot Mette-Marits designerkjoler.

- Er det fordi dere ville ha henne på forsiden?

- Overhodet ikke. Min holdning om kjolene til Mette-Marit er viden kjent, og den hadde jeg stått ved uansett. Jeg uttaler meg fritt uavhengig om hvem som skal på vår forside, mener Fardal.

- Litt rart

Kongeekspert Carl-Erik Grimstad har ikke selv sett magasinet, men stusser over at kronprinsessen kun stiller til foto-shoot og ikke til intervju.

- Dette er åpenbart et scoop for ELLE og man kan ikke klandre magasinet for å takke ja når de får anledningen. Presseetisk er det ingen betenkeligheter ved dette, men det høres rett og slett litt rart ut. Jeg tenker at noen lesere vil reagere på at hun er på forsiden, men at det ikke inneholder et eneste ord med henne i bladet, sier han.

Likevel mener Grimstad det er naturlig at Mette-Marit stiller opp på slike ting en gang iblant.

- Kronprinsessen er på forsiden av mange magasiner og medievalget er opp til henne. Det å bli stylet og tatt bilde av i en fin designerkjole hører på mange måter også til jobben.

Publisert:
MinMote
MinMote er Norges største moteside. Vi vil inspirere og opplyse deg, samtidig som du vil finne de siste nyhetene fra moteverden i inn- og utland.