Tidligere tenåringsprostituert gjør suksess i motebransjen

I 2010 ble Zahia Dehar (20) midtpunktet i den største sexskandalen i fransk idrettshistorie. Nå er den tidligere tenåringsprostituerte tatt inn varmen av motebransjens mektigste.

Sonia Huanca Vold
Publisert:

Iført en liten, hvit kjole og et lite lam på fanget entret undertøydesigner Zahia Dehar catwalken under sitt eget moteshow i Paris i går kveld. Dette er tredje gang 20-åringen holder visning i forbindelse med den prestisjetunge haute couture-moteuken i den franske hovedstaden. Det var imidlertid ikke hennes dristige design som gjorde henne berømt i Frankrike.

Se bilder fra visningen nederst i saken!

Bare 16 år gammel skal den tidligere tenåringsprostituerte ha solgt sex til den franske landslagsspilleren og Bayern München-stjernen Franck Ribéry (29). Året etter skal også hans landslagskollega og Real Madrid-stjerne Karim Benzema (25) betalt for å ha sex med da 17 år gamle Dehar.

Begge fotballspillerne er nå tiltalt for kjøp av seksuelle tjenester av en mindreårig og må i juni møte i retten, hvor de risikerer å bli dømt til opptil tre års fengsel. Bare dager etter tar suksesstreneren Pep Guardiola over Bayern München - det kan bli uten Frank Ribéry dersom han skulle bli dømt.

Fascinerer Karl Lagerfeld

Mens motepublikummet i Paris dagen før kunne se sjefdesigner Karl Lagerfelds (79) siste kolleksjon for klassiske Chanel, fikk de i går kveld se langt dristigere design på catwalken. Til visnigen i det trendy kunstgalleriet Palais de Tokyo hadde Dehar kledd opp modellene som sexy bondetupper med stategisk plasserte blomster og sommerfugler.

Det er imidlertid mer enn moteuken som binder Lagerfeld og Dehar sammen. Den ikoniske designeren har nemlig tatt den unge nykommeren under sine vinger. I fjor stilte han også opp som fotograf da hun skulle ta nye kampanjebilder.

– Hun er fascinerende. Hun minner meg om elskerinnene til de rike og mektige i Frankrike på 1700-tallet, skal Lagerfeld tidligere ha uttalt ifølge Daily Mail.

Lever ut drømmen

Zahia Dehar har holdt seg unna pressen siden sin forrige visning i juli i fjor. Tidligere denne uken ble imidlertid dokumentaren om hennes liv «Zahia de A à Z» vist på den franske kanalen Paris Premiere. I forkant av sendingen gjorde den mediesky designeren noen få utvalgte intervjuer. Til den franske radiokanalen RTL, røpte hun at sexskandalen som rystet Frankrike i 2010 er et glemt kapittel:

– I den perioden av livet mitt var jeg veldig trist. Jeg forstod ikke hvorfor dette rammet meg og jeg følte meg ikke bra. Men det skjedde, og i dag er jeg glad for at jeg kom meg gjennom den vanskelige perioden i livet og at jeg nå kan jobbe med min store lidenskap.

Zahia Dehar forteller videre i intervjuet at hun lever ut sin store drøm som designer:

– Dette er en jobb jeg alltid har villet ha. Jeg har alltid elsket å lage kjoler og å være kreativ, og jeg er veldig glad for at jeg får gjøre dette i dag. Stilen min er veldig feminin. Alt jeg lager er ting jeg vil gå med selv. Den nye kolleksjonen har landsbygda som tema, og er bygget rundt et eventyr om en bondejente.

Se bilder fra visningen:

Publisert: