Helena Christensen til minMote: – Jeg elsker mat og må slepe meg på trening

Supermodell og fotograf Helena Christensen (44) ser like flott ut i dag som da hun spankulerte nedover Victoria’s Secret-catwalken på 90-tallet, men holder seg langt unna alt som ligner et treningsstudio.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

minMote møter den verdensberømte modellen under et kortvarig Oslo-besøk på hotellet The Thief på Tjuvholmen. Dagen i forveien fikk Christensen en splitter ny garderobe fylt til randen med norske designerklær, og det er fra denne hun har plukket klær i dag – blomstrete bukser, hvit blondebluse, en ferskenfarget cardigan og knall oransje sandaler.

- Det er så deilig å være i Skandinavia. Det er noe helt spesielt med landene her i nord, den storslåtte naturen og menneskene som liksom lever i sin egen lille boble. Jeg passer på å ta alle inntrykkene skikkelig innover meg når jeg først er her, smiler Christensen med nylagt lipgloss i lys rosa.

I fem dager har hun reist rundt i de skandinaviske landene – blant annet hjemlandet Danmark – i forbindelse med en konkurranse med brillegiganten Specsavers. Til daglig har hun base i New York, hvor hun jobber som både fotograf og modell.

Må motivere seg

Christensen har hatt en eventyrlig modellkarriere siden hun vant Miss Danmark som 18-åring. På merittlisten har hun blant annet en rekke magasinforsider for Vogue, ELLE og Harper’s Bazaar, samt kampanjer for noen av verdens største motehus som Chanel, Valentino, Versace og Lanvin. I tillegg er hun en av Victoria’s Secrets mest ikoniske undertøysengler fra 90-tallet.

I dag anslår hun at cirka 40 prosent av arbeidstiden går med til modelljobbing – uten at hun legger ned mange timer på treningsstudio hver uke.

- Jeg trener egentlig ikke så mye. Jeg skulle ønske jeg var en sånn person som gikk en «power-walke» med et stort glis til treningsstudio før eller etter jobb hver dag, men slik er det bare ikke. Det er ikke meg i det hele tatt, ler Christensen og fortsetter:

– Jeg må virkelig jobbe hardt med å motivere meg for å gå på trening, og heldigvis klarer jeg å slepe meg dit regelmessig. Og da er jeg superfornøyd med meg selv etterpå!

Elsker boksing

Et sted Helena imidlertid aldri sleper seg, er til et typisk treningsstudio. Tredemølle, vekter og spinningtimer er nemlig det siste Christensen har lyst til.

- Når jeg trener, så bokser jeg. Å løfte vekter til dunkende teknomusikk på treningsstudio føles bare helt rart og fremmed for meg. Jeg har prøvd det, men det fungerer ikke for meg. Dessuten har jeg fått alle venninnene mine hektet på boksing, pluss at boksetreneren min er bestevennen min, ler Christensen og fortsetter:

- Jeg måtte finne en treningsform som stimulerte meg både fysisk og mentalt - det gjør boksingen.

– Men tenker du mye over hva du spiser da?

– Absolutt ikke! Min mor er sør-amerikansk, og jeg er oppdratt til at mat er en av de største gledene i livet. Jeg er en skikkelig mat-elsker, og spiser det jeg har lyst på. Så tenker jeg vel at så lenge jeg trener litt, går det opp i opp.

Publisert:

Finn mer innhold om: