Dundas hyllet for ny «red carpet»-kolleksjon - men Mette-Marit dukket ikke opp

Den norske prinsen av Pucci ble hyllet av verdens viktigste moteredaktører for sin glohete kolleksjon under moteuka i Milano - selv om kronprinsesse Mette-Marit droppet showet til designervennen.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Det er den beryktede redaktøren av amerikanske Vouge, Anna Wintour som har gitt sjefsdesigneren Peter Dundas kallenavnet prinsen av Pucci. Og under den italienske moteuka imponerte han de fleste, med sin sigøynerinspirerte kolleksjon. Dundas sendte modellene nedover catwalken iført florlette kjoler, skjørt og magetopper De mønstrede kreasjonene hadde perledetaljer og gjennomsiktige partier. Modellene hadde store smykker - mange av dem med et kors rundt halsen - og sigøynerlignende ringer i ørene.

- Blant de største

Jetset-sigøynere på den røde løperen i Cannes, skriver the Wall Street Journal.

Kronprinsesse Mette-Marit har selv blitt rost opp i skyene for å følge opp og støtte Peter Dundas i hans internasjonale motekarriere, og mange trodde hun ville dukke opp på hans visning i Milano. Det gjorde hun ikke, men designeren høster derimot lovord fra kronprinsessens mektige motevenninne Franca Sozzani.

– Peter er blant verdens 10 største motedesignere nå, sier redaktøren av italienske Vogue til VG.

Se også:Ti år som kronprinsesse: Fra jeansjente til moteprinsesse

– Peter har forandret Pucci til et motehus som virkelig gjenspeiler vår tid, samtidig som han har ivaretatt husets ikoniske elementer, sier Sozzani om motehuset som ble jet-setterens motehus nummer én på 50- og 60-tallet. Det siste tiåret har betydelige moteskapere som franske Christian Lacroix og britiske Matthew Williamson forsøkt å forynge motehuset, uten hell.

– Peter Dundas har klart det i kraft av å være et barn av vår tid, en moderne mann, men uten å være et moteoffer, sier Sozzani.

Mette-Marit får skryt

Flere ganger har Sozzani sittet side om side med Mette-Marit på Pucci-visningene i Milano der norske Dundas hadde sin første visning høsten for tre år siden. Sozzani og Mette-Marit har de siste årene knyttet sterke vennskapsbånd, både gjennom mote og felles bekjente. Sozzani var derfor en av hovedgjestene i kronprinsparets 10-års bryllupsdag 25. august. Hun satt da på andre benk i Oslo domkirke og var gjest på Slottet etterpå.

VG tok en kaffe med Vogue-redaktør Sozzani mellom Jil Sanders show og Pucci-showet fredag ettermiddag. Der forteller hun også at Mette-Marit ikke kommer til Peter Dundas Pucci-show denne gangen, men at kronprinsessens tilstedeværelse har betydd mye for Dundas de siste årene:

– Hun har kommet bare for Peters skyld og har ikke gått på de andre showene en gang. Det betyr mye for ham at en representant for fedrelandet som henne kommer og gir ham støtte. Dette betyr også noe for ham vis a vis verden for øvrig, sier Sozzani.

Se også:Peter Dundas får skryt

Verdens kanskje mektigste moteskribent, Suzy Menkes i International Herald Triobune, beskriver også Mette-Marit i rosende ordelag overfor VG.

- Jeg må si at hun er veldig lojal mot en designer fra hennes egne røtter. Hun har fulgt ham opp gjennom flere motehus og det er det noe veldig lojalt over, sier Menkes.

Da kronprinsparet feiret sin bryllupsdag 25. august i år, var Peter Dundas også invitert til feiringen på Slottet.

– Peter og Mette-Marit er begge representanter for sitt land. Slik tror jeg de også er en slags støtte for hverandre, sier Franca Sozzani.

Rød løper-vennlig

Dundas-kolleksjonen blir i flere motemedier omtalt som svært godt egnet for den røde løperen, og kjendisene har allerede begynt å ta i bruk kreasjonene. Gwyneth Paltrow valgte en sort blondekreasjonsom viste magen under årets Emmy Awards.

Peter Dundas har selvsagt også kledd opp kronprinsesse Mette-Marit ved flere anledninger, til stående applaus fra moteekspertene. En av kjolene hun har fått aller mest skryt for, er den Dundas-signerte lyserose kjolen hun bar under kronprinsessebryllupet i Sverige i 2010. Like før hadde skuespiller Eva Longoria dukket opp i samme kjole i hvitt på den røde løperen i Cannes.

Under det svenske bryllupet bra Mette-marit dessuten nok en kjole fra favorittdesigneren, i lyseblått med de gjenkjennelige rysjene i skjørtet.

Se også:Få sexy rødvinslepper son Sienna

Se video:Den siste D&G-visninger i Milano

MinMote.no - Norges største moteside

SKREVET AV: KIRSTI HOVLAND OG MARTINE LUNDER

Publisert: