Norsk designerduo i retten etter konkursbegjæring

PRISBELØNNEDE: Designerduen Mardou & Dean med designerne Ingrid Bredholt og Patrik Rosenfors (i midten) ble kåret som vinnere av «Nåløyet 2010» under åpningen av Oslo Fashion Week på Kongressenteret i Oslo. Prisen ble delt ut av skuespiller Agnes Kittelsen (t.v.), daværende redaktør i Henne, Ellen Arnstad og Per Sundnes. Foto: Kyrre Lien / NTB Scanpix

Mardou & Dean er innkalt til rettsmøte torsdag. - Vi går ikke konkurs, sier daglig leder Patrik Rosenfors.

Oda Marie Midbøe
Publisert:

Kemneren i Oslo har begjært det norske designermerket konkurs, og saken skal opp i Oslo Byfogdembete torsdag denne uken, ifølge berammingslisten tirsdag formiddag.

- Vi kan ikke uttale oss om enkeltsaker på grunn av taushetsplikt, sier Kristian Melsæter, informasjonsrådgiver ved Oslo Kemnerkontor.

Bakgrunnen for konkursbegjæringen er at Mardou & Dean har skyldt skatt og avgifter, forteller daglig leder i selskapet, Patrik Rosenfors, som legger til at han ikke er bekymret for designermerkets fremtid.

- I våre øyne er denne saken over. Vi skyldte en del skatt og avgifter som vi har betalt. Derfor regner vi saken som avsluttet. Vi går ikke konkurs, sier han til MinMote.

Han ønsker ikke å kommentere størrelsen på beløpet, men forklarer at hovedkravet er betalt, og at det har kommet noen avgifter som vil være tema under møtet.

- Det er ingen store beløp det er snakk om. Vi har hatt en veldig stor vekst de siste årene, og likviditeten blir lidende av veksten, sier Rosenfors.

MinMote kunne tidligere i år fortelle at Mardou & Dean har tidoblet omsetningen sin på bare tre år. Fra en omsetning på én million kroner i 2011, viser tall fra fjoråret at merket omsatte for ti millioner kroner i 2013.

Tidligere har MinMote-ansvarlig Sonia Huanca Vold sammenlignet klesmerket med svenske motehus som Acne og Whyred.

– Mardou & Dean har på mange måter klart det svenske Acne og Whyred gjorde da de slo gjennom. Den norske duoen lager trendy plagg som er sexy på en smart måte. De våger å være kommersielle, men gjør det uten å miste «kulheten», sa Vold i februar i fjor.

Publisert:

Finn mer innhold om: