TV-comeback for Charlotte - blir programleder for «Stylistene»

Charlotte Thorstvedt (26) fikk hard medfart som programleder for «X Factor» og har vært borte fra TV-skjermen i tre år. Nå gjør hun comeback.

Charlotte blir programleder for den norske versjonen av reality-programmet «Stylistene» - som både VGTV og TVNorge-kanalen Fem skal sende på nyåret. Selv har hun lagt «X Factor» bak seg og gleder seg til å komme tilbake på skjermen.

Drømmer du om å bli Norges nye stjernestylist? Lørdag 22. september vil det bli holdt en åpen casting mellom klokken 10 og 16 i Thorvald Meyers gate 72. Aldersgrensen er 18 år. Premien er et tre måneders lønnet internship som stylist i minMote og VGTV.

Du kan også melde deg på «Stylistene» ved å klikke her!

- Jeg har jo vært ute av drift en liten stund nå mens jeg har fokusert på mastergraden min og andre prosjekter, så jeg håper ikke jeg har glemt gamle kunster, hehe, skriver Charlotte i en e-post til VG fra hotellrommet i Las Vegas. Der er hun på ferie sammen med kjæresten Henrik Thodesen - kjent fra «Torsdag kveld fra Nydalen» og som Bettina i filmen «Tina og Bettina».

- Kjærlighetsferie?

- Jepp, jeg sitter for tiden på Mandalay Bay Hotel og ser utover Las Vegas. Hotellet er et lite univers i seg selv med 29 restauranter, egen strand, shopping mall, casino, etc. Det er temmelig overveldende, men artig. Neste stopp er San Francisco, skriver Charlotte.

Suksess i Sverige

«Stylistene» ble en stor suksess i Sverige - der Sofi Fahrman ledet programmet. Konseptet er lagt opp noenlunde likt som «Top Model» eller «Project Runway» - bare med stylister: 10 stylisttalenter skal bo sammen og løse forskjellige stylistoppgaver. Hver uke bestemmer en jury hvem som fortjener å gå videre.

- Mest av alt gleder jeg meg til å komme tilbake på skjermen med et program som handler om mote. Det er jo noe jeg interesserer meg for veldig, forteller Charlotte.

- Hva liker du med konseptet?

- Styling er jo noe som mange interesserer seg for, uten at de nødvendigvis har noe konkret utdanning innen det. Vi ser jo hvor mange moteblogger som har florert i Norge i det siste. Gjennom dette programmet vil folk som har potensial få muligheten til å etablere seg innen yrket.

Ble hektet

Charlotte ble helt hektet da hun begynte å se den svenske versjonen.

- Jeg har sett alt som er å se! Jeg ble fort hektet. Jeg liker å se hvordan deltakerne løser de forskjellige styling-oppgavene de får servert. Sofi Fahrman gjør dessuten en kjempefigur og er utrolig sympatisk.

Programmet skal spilles inn i Stockholm der Charlotte bodde som 18-åring da hun hadde kapret stjernejobben som programleder for MTV. I ettertid har hun uttalt at hun var mye ensom og redd da hun bodde i den svenske hovedstaden. Nå bare gleder hun seg til å komme tilbake:

- Jeg gleder meg faktisk til å komme tilbake til Stockholm. Det blir et kortere opphold denne gangen, og i tillegg så har jeg blitt eldre og er ikke lenger en usikker liten 18 år gammel jente i en veldig stor by. Jeg tror det blir en mye finere opplevelse denne gang, sier Charlotte som heller ikke var i tvil da hun fikk tilbud om den nye programlederjobben.

Talentutvikling

- Nei, jeg tror det blir et kjempekult TV-program. Og så håper jeg at vi kan lage noe bra for seerne, samt dyrke frem nye styling-talenter i Norge.

Hun har akkurat kommet hjem fra London med mastergrad i antropologi i sekken - og denne høsten blir full av prosjekter. I tillegg til programlederjobben, driver hun også musikknettsiden hissig.no.

- Det er et lidenskapsprosjekt som ligger mitt hjerte nært. Så nå får jeg jobber med både mote og musikk, to av mine største interesser, og det er jo bare fantastisk.

- Og så har du blitt blondine igjen - er det morsommere?

- Haha! Det er morsommere å være brunette, men det er slitsomt å opprettholde. Jeg er rett og slett lei av å farge etterveksten hele tiden. Så nå prøver jeg å få tilbake min naturlige farge.

Den norske juryen

MinMote-leder Sonia Huanca Vold (26) skal sitte i juryen sammen med Charlotte Thorstvedt. Det skal også stylist Storm Pedersen (kjent blant annet fra «Top Model») og svenske Helene Falk - som driver stylistskole i Stockholm og som også var med i den svenske versjonen av programmet.

- Interessen for mote har økt ekstremt de siste årene. Og jeg tror mange drømmer om å jobbe med mote. Vi har jo sett jakten på både modeller og designere i «Top Model» og «Project Runway». Nå tar vi det et skritt videre - med jakten på flinke stylister, sier Sonia.

Drømmer du om å bli Norges nye stjernestylist? Lørdag 22. september vil det bli holdt en åpen casting mellom klokken 10 og 16 i Thorvald Meyers gate 72. Aldersgrensen er 18 år. Premien er et tre måneders lønnet internship som stylist i minMote og VGTV.

Du kan også melde deg på «Stylistene» ved å klikke her!

Hvordan var din opplevelse i dag?