Mette-Marits beste moteøyeblikk i 2011

I sitt tiende år som kronprinsesse kan Mette-Marit (38) se tilbake på sitt kanskje flotteste moteår noensinne. minMote har samlet 10 av årets høydepunkter.

Camilla Bjørn
Publisert:

På minMote er det få saker som fenger leserne våre like mye som artikler om kronprinsessens garderobe og klesvalg.

2011 har vært et hektisk år for kronprinsparet. Ikke bare har de gjestet en rekke bryllup og gallaer på Slottet, men i august feiret Haakon og Mette-Marit sin 10 års bryllupsdag med stor venne- og familiefest.

Og mens Mette-Marit unngikk både sminke og trendy designerplagg i sine første år som kongelig, har 2011 inneholdt rikelig med high fashion, freshe sminkelooks og kreative håroppsatser.

- På mange måter har 2011 vært året da kronprinsessen virkelig har slått ut i full blomst. Jeg synes Mette-Marits stil i dag er langt mer elegant og sofistikert. Og hun er flinkere med tilbehøret.

Alle snakker om hennes vesker og sko, men selv vil jeg også berømme hennes valg av hodeplagg og smykker, sier hoffreporter og kongeekspert Kjell Arne Totland til minMote.

Han påpeker at det er tydelig at Mette-Marit nyter å pynte seg mer enn før. - Hun våger mer både med klær og frisyrer, sier Totland.

Kongeekspertens ønske for 2012 er at han får se litt flere norske tilskudd i garderoben.

- Jeg innrømmer gjerne at jeg gleder meg litt ekstra hver gang hun dukker opp i noe fra en norsk designer.

Som den knallrosa sommerkjolen i Ghana - eller en av de vakre aftenkjolene fra norske Nina Skarra, sier Totland til minMote.

Nedenfor kan du se og lese om minMotes 10 absolutte motefavoritter (i tilfeldig rekkefølge) fra året som gikk.

1. Jackie O-kopi

Mette-Marit har flere ganger flørtet med Jackie O-stilen. Og da Litauens presiden var på offisielt besøk i begynnelsen av april stilte Mette-Marit tydelig inspirert i en gammel svart Prada-drakt.

- Med en snerten liten pilleeskehatt og stor lys blomst på jakken var drakten så god som ny og kronprinsessen på sitt aller mest elegante, sier Kjell Arne Totland og fortsetter:

- Når man skal peke på de enkeltkreasjoner man husker best fra året som gikk, kommer man ikke utenom de mange flotte kjolene fra Valentino og Pucci. Selv håper jeg at vår unge kronprinsesse ikke føler hun MÅ kle seg i eksklusiv mote for å være representativ nok. Hun er jo så flott i seg selv, sier Totland.

2. Korallrosa i Afrika

I april reiste Mette-Marit på offisielt besøk i Ghana, hvor kronprinsessen flottet seg i norsk design.

3. Blikk for detaljer på slottsplassen

Under innledningen av statsbesøket fra Luxembourg med storhertug Henri og storhertuginne Maria Teresa på slottsplassen i mai var kronprinsessen iført mørkeblå kåpe, naglepumps fra Valentino og en liten, blå blomsterformet hattedekorasjon. Legg merke til de rufsete kantene på kåpen.

4. Pasteller i kongebryllup

Mette-Marit hadde valgt et pudderrosa/beige antrekk til den kirkelige delen av bryllupet mellom fyrst Albert av Monaco og fyrstinne Charlene i juni.

Håret var kranset av matchende tøyblomster, kombinert med en pastell clutch.

5. Isprinsesse

Selv om Mette-Marit var flott på dagtid under prinsebryllupet i Monaco, kom høydepunktet på selve bryllupsfesten.

Mette-Marit slo til med en strålende isgråblå gallakjole som hadde et vakker brodert belte i livet.

Håret var utslått og pyntet med Mette-Marits brudediadem.

6. Ballets dronning

I august inviterte kongefamilien til gallamiddag i anledning offisielt besøk fra Sør-Afrika. Og Kronprinsesse Mette-Marit stilte alle i skyggen, ifølge moteekspertene, med sin nye Valentino-kjole.

Kjolen hadde en utsalgspris på 62 000 kroner og var fra Valentinos resortkolleksjon fra 2011. Til kjolen ba Mette-Marit igjen sitt brudediadem og en lekker grønn lakkclutch.

7. Svart og kort

I begynnelsen av september var Mette-Marit og Haakon i Zurich, Sveits for å delta på verdenssamlingen One Young World. Under åpningsseremonien hadde Mette-Marit på en kort, sort minikjole fra designervennen Valentino. Håret var oppsatt i en stram knute og på leppene hadde hun en rød gloss. På føttene hadde Mette-Marit hudfargede pumps.

8. Sexy i Miami

Etter et lengre kuropphold i Østerrike og påfølgende ferie, suste Mette-Marit tilbake i rampelys slankere og brunere enn på lenge i slutten av november.

Anledningen var åpningen av den nye sjømannskirken i Miami som er oppkalt etter kronprinsessen.

Mette-Marit hadde på seg en kort, rød kjole fra designervennen Peter Dundas’ Pucci. Looken ble en snakkis i flere uker.

9. Den lille hvite

De kostbare designerklærne har skapt vel så mye blest, som skryt i 2011. Det begynte med den knallgule Prada-vesken Mette-Marit bar under et besøk i Afrika, og toppet seg med en designergarderobe verdt over 100 000 kroner under Nobel-helgen i desember. Den lille hvite Valentino-kjolen brukt under selve Fredsprisutdelingen var et delikat høydepunkt.

10. It-kjolen

Kylie har den, Alexia Chung har den - det samme gjelder moren til Kim Kardashian. Ikke rart vi sperret øyene opp da vi så Mette-Marit klappe og le under Nobel-konserten iført årets store it-kjole signert Pucci. For en avslutning på 2011. Nå spørs det bare hvor godt kjolen holder seg i årene som kommerl.

... Men ikke alt har vært like bra

Publisert: