Fikk skryt av verdens mest fryktede sjefsredaktør

Den norske designeren Peter Dundas gjør stor suksess i Italia. Vogue-legenden Anna Wintour hyller Peter Dundas til MinMote.

Morten Hegseth
Publisert:

- Det jeg kan si om Peter Dundas som designer og klærne han lager, er at det er «alot of fun». Og det er veldig bra kvalitet, sier Wintour til MinMote.

Skryt

Wintour var ikledd sine karakteristiske mørke solbriller på første rad da Peter Dundas viste sin siste kolleksjon for Emilio Pucci under moteuka i Milano. Dundas har vært sjefsdesigner for Pucci siden 2008. Han setter stor pris på komplimentene fra Wintour.

- Sa hun det? Wow. Det er klart det er ekstra stas å få skryt når det kommer fra folk som Anna. Hun har alltid støttet meg og vært positiv til det jeg gjør, røper Dundas.

Det å komme inn i Wintours varme som designer er essensielt dersom man vil lykkes med klær: Wintour bestemmer ene og alene hvilke klær som skal presenteres i amerikanske Vouge, og det hun stempler som «hot or not» er ofte toneangivende for resten av den internasjonale motebransjen. Selv hevder Peter aldri å ha følt noe press på seg som en av verdens viktigste designere.

- Jeg ser ikke på det som en jobb, jeg ser på det som en hobby. Min favorittdag å jobbe på er lørdag morgen.

Liker du mote? Se årets Oscarkjolene her.

Gode råd

Har du noe råd til norske designere?

- Vel, det er bare å stå på, så gir det seg i form av resultater til slutt hvis det du gjør er bra, sier Dundas.

Hans siste kolleksjon er ifølge designeren inspirert av alt fra eventyr til «forbudt kjærlighet», og ble i helgen lovprist av Internasjonal motepresse. ELLE-redaktør Signy Fardal(49) gråt gledestårer etter visningen i Milano på lørdag.

- Dette var gåsehud og tåresprett. Peter har klart å ivareta det klassiske i Pucci samtidig som han har revolusjonert merket og gjort det mer sexy og rocka, sier Fardal, som mener norsk motebransje har alt å lære av utlandet:

- Da Yves Saint Laurent døde fikk han statsbegravelse med presidenten på første rad. I land som Italia og Frankrike er mote kultur, kunst og en industri. I Norge er det mer fest og sirkus.

Se hele visningen her!

Relevante saker videre:

Norsk designer hylles av ekspertene.

Nå skal det være høyvannsbukser. Les mer her!

Norsk mote er litt mer sirkus mener Fardal.Se visningen til Moods of Norway.

Publisert: