Vårens tre vakreste skjønnhetstrender - slik får du looken

La deg inspirere av skjønnghetstrendene fra catwalken. minMotes skjønnhetsekspert har plukket ut sine favoritter for våren, og viser deg hvordan du kan få til catwalk-looksene hjemme på badet.

Hver sesong skaper de største internasjonale makeupartistene små eller store trender med sine vakre og ofte ville catwalk-looks. Noen blir megatrender, andre blir det ikke. Vi viser deg hvordan du går frem for å få vårens mest vågale looks.

Fargemiks

Sett hos: Dior, Donna Karan, Anna Sui og Prabal Gurung

Dette er trenden:

Du har sikkert hørt om tommelfingerregelen som går ut på å ha ett fokuspunkt av gangen når det kommer til sminke. Har du sterk øynesminke, skal du ikke ha farge på munnen osv. Denne våren er det bare å glemme alle gamle regler og boltre seg i fargeskrinet. De fleste fargekombinasjoner er lov, men husk å bruke fargene på en ladylike måte. Gå for en plettfri og sofistikert look slik at du unngår klovnestilen. Tenk Grace Kelly møter Cindy Lauper.

Slik gjør du:

1. Få en plettfri hud ved å bruke en foundation som jevner ut hudtonen. Når mange forskjellige farger skal blandes er det et must med jevn hud. Da kommer fargene til sin rett uten at det ser skittent og vulgært ut.

2. Velger du en sterk leppefarge, må du sørge for at leppene får et moderne preg med minimal bruk av lipliner og gjerne med en matt eller halvmatt overflate.

3. Neglelakken legger du på helt vanlig måte, bare sørg for at den er i en av vårens trendy farger som mintgrønt eller aprikos. Da får du den rette "miss matchen".

Alt som glimrer er gull

Sett hos: Chanel, Fendi og Just Cavalli

Dette er trenden:

Metallisk makeup er en tilbakevendende trend på catwalken. I høst skimtet vi den, i vår står den i fokus. Hos Fendi var modellenes øyenlokk dekket med bladgull, så denne sesongen finnes ingen grenser for hvor langt du kan gå. Synes du gulløyenlokk er litt vel mye, kan du gå for øyenskygger i metallisk grått eller kobber.

Slik gjør du:

1. En metallisk sminke krever på lik linje med en fargestrek makup en jevn hudtone. Påfør en foundation som matcher hudtonen din over hele ansiktet. Bruk pudder der det trengs for å unngå at pannen din skinner om kamp med øyenskyggen.

2. Ram inn øyenbrynene med en pensel eller skygge, men ikke la brynene bli for kraftige. Legg deretter en metallisk farge jevnt over hele øyenlokket.

3. Avslutt med et tynt lag maskara og en smal linerstrek innerst ved øyet.

Pastellpunk

Sett hos: Acne, Thakoon, Peter Som og Gucci

Dette er trenden:

Hårfargetrenden kom egentlig i fjor sommer, men ser ut til å bli en megatrend denne våren. Bruk friske farger i tuppene - eller i hele håret om du våger. På catwalken gjorde modellenes fargerike lokker Thakoons tekkelige kreasjoner alt annet enn kjedelige. Pass på å velge plagg med stramme snitt til farget hår for å unngå å se ut som en dårlig utgave av Avril Lavine.

Slik gjør du:

1. Hold håret og fargene opp mot ansiktet for så se hvilken farge du kler best.

2. For deg som kun ønsker å ha farget hår ved spesielle anledninger, finnes det flere alternativer. En glansvask eller en minicolour farger ikke håret permanent. En annen måte å midlertidig tilføre hverdagen litt farge på er den superkule nyheten Color Bug fra Kevin Murphy. Denne fungerer som en fargestift til håret og forsvinner etter kun én vask.

3. Ta på en stram skolepikekjole og du er klar for fest!

LES OGSÅ: Her er dommen over sminkevåren

LES OGSÅ: Slik sminker du sotede øyne

LES OGSÅ: Få skjønnhetstips fra Elin Kling

Hvordan var din opplevelse i dag?