John Carew på undertøyfest med Cara Delevingne

MODELLER OG PLATÅSKO: John Carew festet med modell Cara Delevingne under moteuken i London, hvor både platåsko, store sjal og vakre kreasjoner ble vist på catwalken. Bildet av John Carew gjengis med tillatelse. Foto: Getty Images/ Privat

Sterke farger, glitrende kreasjoner og iøynefallende tilbehør. minMote har samlet de beste høydepunktene fra moteuken i London.

MinMote
Publisert:

Av ODA MARIE MIDBØE og MARTINE HAUG NYSETHER

Mens moteuken i New York bød på sarte pasteller, oppsiktsvekkende Star Wars-kreasjoner og en imponerende kolleksjon signert Victoria Beckham – var moteuken i London ingen dårlig oppfølger.

Den britiske moteuken er over for denne gang, og i løpet av fire dager viste en rekke designere sine høst- og vinterkolleksjoner for kommende sesong. minMote har samlet de beste høydepunktene fra moteuken i London.

Fineste kreasjoner

GLAMOUR: Julien Macdonald sto for moteukens lekreste kjoler. Foto: Getty Images

De sexy trusekjolene har vært en gjenganger på den røde løperen de siste årene. Mens Jenny Skavlan stjal oppmerksomheten under Costume Awards i en fotsid vintage-kreasjon, var det Beyoncé som fikk de lengste blikkene under årets Grammy-utdeling.

Største overraskelse

PLATÅSKOEN: Ashish viste blinkende sko fra Buffalo på sin visning. Foto: NTB Scanpix

90-tallet var tiåret da «alle» ville gå med platåsko – jo høyere, jo bedre. Mens flatforms fikk et nytt fotfeste i motebildet for noen år siden, er det lenge siden «chunky» platåsko har vært på moten.

Det vil imidlertid det britiske merket Ashish forandre på. I sin høstkolleksjon under moteuken i London, viste de Buffalo-sko med blinkende farger, kombinert med denimplagg og knall rosa farge, samt paljetter.

For de som skal til en by med butikken Topshop, vil skoene være tilgjengelige der fra mai i år. De to merkene lanserer nemlig en samarbeidskolleksjon hvor nettopp disse platåskoene vil være å finne i utvalget, skriver Fashionista.

John Carew på undertøysfest med Cara Delevingne

untitled link

John Carew var ikke bare på rød løper med Angelina Jolie og Brad Pitt på BAFTA-utdelingen søndag kveld - han festet også med it-jente og modell Cara Delevingne under moteuken i London. Den britiske 21-åringen er ansiktet utad for den luksuriøse undertøykjeden La Perla, og en rekke prominente gjester tok turen da en deres nye konseptbutikk tirsdag. minMote har fått tillatelse til å gjengi bildet han la ut på sin Instagramprofil, som viser den tidligere Premier League-proffen sammen med Delevingne, som poserer humoristisk for anledningen.

- Var på La Perla i dag, men blir ikke mye mer enn det for nå. Kanskje jeg drar til Paris en tur hvis jeg rekker, sier John Carew til minMote om de kommende moteukene.

- Jeg har ikke planlagt så mye mer mote de neste ukene fordi jeg har en del jobb med TV framover jeg må fokusere på, legger han til.

Oransje-boom

TRENDY FARGE: Den friske fargen var en gjenganger på catwalken og ble vist blant annet i høst- og vinterkolleksjonen til Mark Fast, Jasper Conran og Preen by Thornton Bregazzi. Foto: Getty Images

Mens pastellkåpene er vårens mest trendy ytterplagg, er det sterkere farger som gjelder til høsten. En rekke designere viste kåper i en sterk oransje farge. Fargen ser vi mye av i motebildet i vår- og sommerkolleksjonene, og fortsetter utover høsten.

Men det er ikke bare oransje kåper designere ønsker å kle oss opp i. Både skjørt, topper og skjerf var å se i den friske fargen.

Ønsker du å ta trenden i bruk allerede nå, kan du fint bryte opp et pastellantrekk med knallfargen.

Mest ettertaktede plagg

BEHAGELIG: Burberry viste ulike varianter av sjalet. Kolleksjonen til det britiske merket er en gledelig nyhet til alle frossenpinner. Foto: Getty Images

Et av høstens must-have plagg er et sjal i varme farger, skal vi tro Burberry. Det britiske merket som mange forbinder med det rutete tartanmønsteret, viste flere varianter av sjalet i mørke toner.

Burberry avrundet visningen ved å sende alle modellene ned catwalken iført sjal med modellenes egne monogram på. Cara Delevingne har allerede sikret seg sjalet med sitt eget monogram «CJD». J-en står for Jocelyn som er 21-åringens mellomnavn.

Den ettertraktede modellen ankom visningen i sjalet, og ifølge motenettstedet Fashionista er plagget tilgjengelig i Burberrys nettbutikk. Der kan du få sydd inn dine egne initialer – men med en prislapp på nesten 8 500 kroner, er det kanskje like greit å vente til kjedebutikkene kommer med rimeligere versjoner.

Paljetter

SKINNENDE: Både Giles, Tom Ford og Ashish viste glinsende paljettkjoler- og antrekk for den som liker å synes. Foto: Getty Images

Paljettene var ikke bare forbeholdt de mest ekstravagante kreasjonene i London. Mens Giles viste a-formede kjoler med paljetter i ulike farger, viste Tom Ford flere Jay Z-inspirerte kjoler. Rap-artisten har nemlig skrevet sangen «Tom Ford», hvor han synger «I don't pop molly, I rock Tom Ford». Alltid paljettglade Ashish viste også en rekke antrekk fullspekket med glitrende detaljer.

Sorte kjoler

SORT STRUKTUR: Kjendisfavoritt David Koma viste en stor andel sorte plagg på catwalken i London. Foto: Getty Images

Mens oransje var blant den største trenden fargemessig, var det også en rekke sorte plagg å skimte på catwalken. David Koma hadde sort som en gjennomgangsfarge, og varierte antrekkene mellom «halterneck»-kjoler, magetopper, skinnskjørt med detaljer og skinnbukser.

Mest iøynefallende smykke

GULL OG GLAMOUR: KTZ viste massive smykker i gull og perler. Foto: Getty Images

KTZ, som står for Kokon To Zai, viste moteukens mest oppsiktsvekkende smykker. Det massive tilbehøret var i skinnende gull, med store perler og ulike detaljer. For den som sverger til en maksimalistisk stil, vil smykkene passe perfekt.

Publisert:
MinMote
MinMote er Norges største moteside. Vi vil inspirere og opplyse deg, samtidig som du vil finne de siste nyhetene fra moteverden i inn- og utland.