Hanker inn kjendisfotograf til dåpsbildene

VISTE FREM PRINSESSEN: Hertuginne Kate og prins William viste frem sin nyfødte datter utenfor sykehuset. Foto: NTB Scanpix

Den berømte motefotografen Mario Testino skal ta de offisielle bildene i prinsesse Charlottes barnedåp  førstkommende søndag.

Line Blokhus
Publisert:

Testino er kanskje mest kjent for å være en av de største fashionfotografene i bransjen, med ikoniske fotografier av Kate Moss, Gisele Bundchen, Anna Wintour i sin portefølje.

NÆRE VENNER: Mario Testino har tatt en rekke bilder av Kate Moss og de er også gode venner privat. Foto: GETTY IMAGES

Den nesten to måneder gamle prinsesse Charlotte Elizabeth Diana vil bli døpt i St. Mary Magdalene kirken 5. juli, i den samme kirken som prinsessens bestemor, prinsesse Diana, ble døpt i 1961.

Overveldet og beæret

Nå har Kensington Palace bekreftet at Mario Testino vil ta de offisielle bildene i hertuginne Kate og prins Williams datter, prinsesse Charlotte, sin barnedåp.

Til britiske Vogue uttaler Testino at han er «beæret» for å ha blitt spurt om å være fotograf i den rojale barnedåpen:

- Jeg er overveldet og beæret over å bli valgt til å dokumentere denne anledningen, og fortsette å dokukmentere denne familien, som er sjelen i dette landet, et land som har gitt meg så mye, sier han til magasinet.

Vakker gest til avdøde Diana

Den peruvianske fotografen har i lang tid vært en favoritt i det britiske kongehuset.

Han tok de første offisielle bildene av prins William og hertuginne Kate da de offentliggjorde sin forlovelse i 2010, og har tidligere fotografert Diana, prins Harry, prinsen av Wales, hertuginnen av Cornwall og prinsessen av Wales.

FORLOVELSESBILDET: Testino tok det offisielle forlovelsesbildet av hertuginne Kate og prins William. Foto: Mario Testino, AFP

TV2s kongehusekspert Kjell Arne Totland sier til MinMote at Testino var en god venn av prinsesse Diana - og at han tok en rekke legendariske bilder av henne.

- Valget av fotograf blir jo nok en vakker gest til avdøde prinsesse Diana i forbindelse med den lille prinsessens dåp. Først navnet Charlotte Elizabeth Diana – så dåp i samme kirke som hun ble døpt i på Sandringham – og nå altså hennes favorittfotograf, sier Totland og fortsetter:

- Slik sørger William for at hans kjære «mummy» også er «til stede» ved barnebarnets dåp – slik han også gjorde da han i sin tid ga Kate sin mors berømte forlovelsesring.

Les også:Høygravide Kate får skryt for babyrosa luksusantrekk.

«Kate-effekten»

Kate og William viste i mai frem det nyeste tilskuddet i familien, kun ti timer etter at prinsesse Charlotte kom til verden. På sykehustrappen hadde Kate på seg en gul kjole, og salget av liknende kjoler skjøt umiddelbart i været. Det er ikke første gangen «Kate-effekten» slår til, derfor venter vi spent på hertuginnens dåpantrekk.

DIANAS FAVORITTFOTOGRAF: Testino tok en rekke ikoniske bilder av prinsesse Diana før hun døde. Foto: AP
Publisert:

Finn mer innhold om: