Shopping i New York

Lav dollarkurs og direktefly fra Gardermoen, gjør New York til et shoppingparadis for nordmenn på tur. Her er våre beste tips for shopping i den amerikanske storbyen.

silje
Publisert:

Barneys

På Barneys i New York finner du designermerkene som Christian Louboutin, Alexander Wang, Marc Jacobs og Diane von Furstenberg. Er du på jakt etter spesielle designervesker, sko eller klær, er dette butikken for deg. Prisnivået er stivt, men du får også tak i ting som ikke finnes i Norge. For øvrig er det penger å spare på amerikanske merker som Marc by Marc Jacobs, 3.1 Phillip Lim og Alexander Wang, som er rimeligere i USA enn her hjemme. Ikke glem å besøke skoavdelingen. Her finnes mange fristelser i form av dyre designersko fra Christian Louboutin, Manolo Blahnik og Jimmy Choo.

Prisnivå: Dyrt

Adresse: 660 Madison Avenue

Century21

Et av New Yorks største shoppingsenter, er også et av de mest besøkte i USA. Her finner du designerklær, sko og vesker til sterkt reduserte priser. Det meste er et par sesonger gammelt, men her er det gode sjanser for å finne mye fint. Vær forbredt på å bruke god tid og at det blir kamp om de gjeveste tingene. Her kommer fashionistas på jakt etter sko fra Yves Saint Laurent eller rimeligere amerikanske merker som Nine West og Steve Madden. I kjelleren finner du de fineste skoene. Kjoleavdelingen er spesielt verdt et besøk. Her kan du finne kjoler fra Calvin Klein, Pucci, Armani og Diane Von Furstenberg til langt under halv pris. Gutta bør sjekke designerdresser og skoavdelingen. Vi anbefaler å dra enten på morgenen eller kvelden. På ettermiddagen og i helgen, er det et salig kaos som kan få den mest garvede shopper til å miste tålmodigheten.

Prisnivå: Rimelig til dyrt

Adresse: 22 Cortland Street

Century 21 Stores

Filenes Basement

Lignende opplegg som Century21 med designervarer til 30-50 prosent avslag til menn, kvinner og barn. Her finner du DKNY, Guess, Lucky Brand, J Brand og mange andre varer til sterkt reduserte priser. Filenes Basement har også mange kule merker til herre som Ed Hardy, Armani, Antik og Paper Denim & Cloth. En gang i året arrangerer Filenes Basement også en kjent Bridal Event, hvor kommende bruder kan spare tusenvis på designerkjoler. Er du på jakt etter en brudekjole og er i New York under salget, kan det være verdt å sjekke ut.

Prisnivå: Rimelig til dyrt

Adresse: 4 Union Square South 40 East 14th St.

Macys og 34th street

Et shoppingsenter som du ikke bør gå glipp av i New York, er Macys. Det er det største shoppingsenteret i New York, så her kan du lett tilbringe et par timer. Har du lite tid til shopping i storbyen anbefales en tur hit. Hos Macys finner du de fleste amerikanske merker under samme tak og de har sko, veske og kjoleavdelinger med bra utvalg. Er du på jakt etter en ny partykjole, må du ikke gå glipp av kjoleavdelingen. Her finner du kjoler fra ABS, Rachel Roy, BCBG, Anne Klein, Michael Kors og mange andre merker du ikke får tak i her hjemme. Er du på jakt etter jeans fra amerikanske merker kan du sjekke ut jeansstoren som blant annet fører merker som Seven for All Mankind, True Religion, Levis og Citizen of Humanity. Jeans er mye rimeligere i USA, så her kan du fort finne 2-3 par for samme prisen som èn hjemme. Området rundt Macys er også verdt en tur. Her finner du blant annet butikker som H&M, Forever21, GAP og Sephora, for å nevne noen.

Tips: Gå til 1 ½ etasje og få deg et Macys kundekort for besøkende, så får du 10-15 prosent rabatt i hele huset.

Prisnivå: Fra rimelig til dyrt

Adresse: 151 W 34th St

Access Denied

Victorias Secret

Skal du shoppe undertøy i USA, bør du ta turen innom Victorias Secret. Butikkene har meget god kundeservice og salgspersonalet måler deg mer enn gjerne, så du får riktig bh-størrelse. Kjeden har ofte spesialtilbud på varer så du kan hamstre undertøy for et år, uten å blakke deg. Flaggskipbutikken er fordelt over to etasjer og i andre etasje finner du også et godt utvalg av kjedens merke PINK. På toppen av det hele har VictoriasSecret et eget sminkemerke og bra utvalg av kosmetikk. Her kan damene kose seg i fred og ro og de gutta som forviller seg inn hit, ser heller ikke ut til å mistrives.

Prisnivå: Rimelig til middels

Adresse: Flaggskipbutikken ligger på på 34 E 57th st

Forever21

En butikk du ikke bør gå glipp av når du er i USA, er den amerikanske billigbutikken Forever21. Her finner du sesongens trender til en meget rimelig penge. Kvaliteten kan variere, så det lønner seg å sjekke stoffene. Men her finner du fine kjoler, partytopper, trendy leggings til rundt hundrelappen, og det anser vi som gode kupp. Vær forberedt på å finne alt selv, kjeden er kjent for sin forferdelige kundeservice, her får du ingen hjelp. Prisene gjør allikevel at det er verdt et stopp. Det finnes Forever21 butikker over hele byen. Butikkene på Union Square og Broadway har det beste utvalget.

Prisnivå: Rimelig

Adresse: 50 W 34th St

www.forever21.com

Soho

Soho-området byr på sjarmerende shopping, i en litt større grad enn Grünerløkka. Her går du på shopping fra butikk til butikk og det går lett et par timer i denne bydelen. I Soho finner du blant annet butikker som TopShop, Victorias Secret, Aldo, Diesel, Intermix, MAC, J. Crew, Mango og Opening Ceremony for å nevne noen. Ta deg god tid og nyt New York atmosfæren mens du shopper. Matbutikken Dean & Deluca er også verdt et besøk, om du er glad i god mat. Her finner du også lokale butikker og frisører som selger Redken produkter, clip on extensions, neglelakk og sminke til veldig rimelige priser.

Prisnivå: Fra rimelig til dyrt.

Adresse: Soho området strekker seg fra Houston to Canal Streets, Hudson River & Lafayette. Nærmeste subway stasjoner er blant annet Spring Street and Canal Street.

Vintage

I New York finner du noen av USAs beste vintagebutikker som Resurrection, New York Vintage og What Goes Around Comes Around. I disse butikkene finner du blant annet designervintage som Chanel, Christian Dior, Pucci og Yves Saint Laurent. Er du på jakt etter rimeligere vintage og secondhand, kan du sjekke ut Beacons Closet eller de mange helgemarkedene, som arrangeres rundt i byen. West Village, East Village og Greenwich Village har også mange gode secondhand og vintagebutikker.

Prisnivå: Fra ekstremt rimelig til dyrt.

Adresser: Resurrection Vintage 217 Mott Street, What Goes Around Comes Around 351 West Broadway, New York Vintage 117 West 25th street, Beacons Closet enten på 88 n 11 th Street eller 92 5th avenue.

Egen guide for vintageshopping i New York kommer snart på minMote.

Brooklyn

Brooklyn er hipt og urbant. Her finner du små butikker med spesielle merker, som du ikke finner alle andre steder. Ta turen innom A.P. C for litt chic fransk mote. Her finner du gode tilbud på det meste utenom jeansene, som man nesten alltid må betale full pris for. Gabays outlet er også verdt et besøk om du er i området. Her kan du gjøre kupp på solbriller, vesker og sko fra forrige sesongs Chanel, Etro og Chloe. På jakt etter en ny dress? Ta turen innom britiske Paul Smith, hvor du kan få kule dresser til 50-60 prosent avslag. Er du på jakt etter Marc Jacobs, kan du stikke innom butikken på Bleeker Street. Vintagebutikken Allure on Fifth og den lekre tilbehørsbutikken OAK er også verdt et besøk.

Adresser: OAK 668 President Street, Allure on Fifth 233 Fifht Avenue,

Meatpacking District

Et av de mest trendy stedene i New York, er Meatpacking District. Bydelene er kjent for sitt yrende natteliv og lekre designerbutikker. Her finner du blant annet Diane von Furstenberg, Paul Smith og Alexander McQueen. Men også butikker som Intermix og Jeffrey New York.

Prisnivå: Middels til dyrt.

Adresser: Intermix 125 Fifth Avenue, Jeffrey New York 449 West 14 Street, Paul Smith 108 Fifth Avenue, Diane von Furstenberg 440 West 14th Street.

Bergdorf Goodman

Har du gode penger å bruke og vil ha hjelp av en personal shopper, tar du turen til Bergdorf Goodman. Ringer du og avtaler tid på forhånd, kan de plukke ut klær til du kommer. Her finner du merker som Burberry, Jason Wu, Chloe, Marc Jacobs og Zac Posen for å nevne noen. Ikke glem en tur i skoavdelingen om du er på jakt etter sko, her er det mye fint. Dyrt, men allikevel rimeligere designmerker enn hjemme. Er du på jakt etter en ny designerveske, finner du den nesten garantert her. Sjekk hva som er på salg på nettet før du drar, så er du godt forberedt når du kommer.

Prisnivå: Dyrt

Adresse: 754 Fifth Avenue (57th and 58th Street)

NikeTown

En ting som det er verdt å spare penger på når du er på shopping i USA, er joggesko og sneakers. Ofte kan du får 2 modeller til prisen av hva et par koster her hjemme. Treningsutstyr er også rimelig. Merker som Nike, Puma og Adidas er verdt å sjekke ut. Hos Nike kan du designe deg dine egne sko, helt etter din smak og stil.

Adresse: NikeTown 6 E 57th St

Fifth Avenue

Er kjent for sine lukseriøse butikker. Her finner du kjente designerhus som Louis Vuitton, Prada og Bulgari. Men også kjente og rimeligere amerikanske merker som Banana Republic og Abercrombie & Fitch. Skjønnhetsbutikken Sephora er også verdt et besøk. Her finner du mange amerikanske sminkemerker som ikke er tilgjengelig i Norge, til en gunstig pris. Varehuset Saks Fifth Avenue er også verdt et besøk, selv om prisene er stive. Her finner du trendy og populære merker og selve varehuset er såpass flott at det et verdt et lite besøk. Har du skodilla må du besøke 10022-SHOE som ligger i åttende etasje. Dette er et Nirvana for shoppere med forkjærlighet for dyre designersko. Blir du helt utslitt av shoppingen, kan du slappe av i husets spa etter endt shoppingøkt.

Prisnivå: Fra middels til dyrt

www.saksfifthavenue.com

Woodbury Common

Er et outlet område litt utenfor New York. USA er kjent for sine outletmalls og her det mulighet for å gjøre mange gode kupp. Woodbury Common ligger ca en time utenfor New York med buss eller bil, og skal du på shopping hit bør du sette av en hel dag. Her finner du det meste til deg selv og familien til gode priser.

Prisnivå: Rimelig til middels

Adresse: 498 Red Apple Court, Central Valley, NY 10917

Nettside: www.premiumoutlets.com

Har du gode tips om shopping i New York? Legg igjen ditt tips i kommentarfeltet!

Publisert:

Finn mer innhold om: