Hver fjerde kvinne har grått etter frisørbesøk

Hver fjerde kvinne har grått etter å ha vært hos frisøren, viser ny undersøkelse.

Mari Glans
Publisert:

Det er en kjent sak at mange kvinner har hatt traumatiske opplevelser hos frisøren. Å legge håret sitt i noen andres hender kan være skremmende, og en ny undersøkelse viser at dette gjelder for svært mange kvinner.

Håret er en svært viktig del av identiteten vår, og undersøkelsen viser at hele 44 prosent av kvinnene lar en dårlig hårdag ødelegge humøret og selvfølelsen deres. Hver fjerde kvinne har tatt til tårene etter et frisørbesøk, og hver tredje kvinne angrer etterpå når de prøver en ny frisyre. Dette melder USA Today.

Misfornøyde med håret

Og kvinner er generelt lite fornøyd med sin egen hårmanke. De fleste mener at håret deres er for fint eller tynt, etterfulgt av dem som er misfornøyde med sin egen hårfarge. Det tredje og fjerde punktet det klages over er brusete eller krøllete hår og tørt og skadet hår.

Men undersøkelsen, som er gjort av magasinet ShopSmart, viser også hvor mye tid og penger amerikanske kvinner bruker på frisøren. I gjennomsnitt klipper kvinnene i undersøkelsen håret hver tiende uke. Halvparten av kvinnene farger håret sitt jevnlig, og halvparten av dem velger å farge håret selv hjemme. At så mange kvinner velger å farge håret selv, har både en sammenheng med pris og det å ha kontrollen over håret sitt selv.

Har du flatt hår?Slik får du volum!

Slik blir du fornøyd

Mange kvinner kvier seg for å la en annen person få så mye makt over utseendet deres. minMote har snakket med frisør Stine Monsen, som mener at dårlig kommunikasjon mellom kunde og frisør som regel er årsaken til at et frisørbesøk blir mislykket.

- Det aller viktigste er å sørge for at du får en skikkelig konsultasjon og en muntlig gjennomgang av hele behandlingen før dere starter. Vær så tydelig og konkret som du kan. Ta med bilder, vis med fingerene, pek på fargekart, og still mange spørsmål. Si klart fra hva du absolutt ikke vil, og be frisøren gjenta det dere har blitt enig om, slik at du er sikker på at han eller hun har oppfattet dine ønsker, sier Stine Monsen til minMote.

Få flere tips fra Stine!Slik blir fornøyd hos frisøren!

Relevante artikler videre:

Stjernene jukser også!Se stjernene som bruker parykk

Vil du ha ekstra volum?Se flere framgangsmåter her!

Få en perfekt festfrisyre!Tre snarveier til krøller

Skal du til frisøren?Slik får du frisyren du ønsker deg

Publisert:

Finn mer innhold om: