Costume Awards 2022: Se alle antrekkene

FESTSTEMT: Leah Isadora Behn ankom Costume Awards dagen etter det ble kjent at moren hennes, prinsesse Märtha Louise, har forlovet seg med Durek Verrett. Behn gikk rett inn på festen uten å snakke med pressen.
FESTSTEMT: Leah Isadora Behn ankom Costume Awards dagen etter det ble kjent at moren hennes, prinsesse Märtha Louise, har forlovet seg med Durek Verrett. Behn gikk rett inn på festen uten å snakke med pressen.Frode Hansen / VG

Knallblå løper og fargerike antrekk satte stemningen for en av årets største motefester i hovedstaden.

Onsdag kveld i Oslo samlet landets mote- og kjendiselite seg på Henie Onstad Kunstsenter for å delta på årets Costume Awards.

Etter flere år med pandemi kunne prisutdelingen endelig gjennomføres uten restriksjoner, og de klinket til med over 400 gjester på listen.

Den celebre gjestelisten besto naturligvis av flere av landets største kjendiser, som før utdelingen tok turen ned den røde løperen, som for anledningen var knallblå.

Saken oppdateres fortløpende.

Sophie Stray Spetalen forteller til MinMote at hun gleder seg til å se hvem som vinner i kveld. Spetalen har den siste tiden deltatt på en rekke anerkjente tilstelninger, deriblant Amfar-gallaen i Frankrike. På spørsmål om hva hun synes om den offentlige tilværelsen, sier den unge artisten følgende:

– Jeg synes det går helt fint. Sosiale medier er på godt og vondt. «It is what it is», sier hun til MinMote.

For å finne antrekk for kvelden, dro hun på skattejakt i mamma Charlotte Spetalen sitt klesskap.

– Det er en gammel Missoni-kjole. Da jeg så den stjal jeg den rett ut! Skoene er fra Jimmy Choo. De fikk jeg i 16-årsgave.

LÅNTE MAMMAS KJOLE: Sophie Stray Spetalen deltok nylig på den stjernespekkede Amfar-gallaen i Frankrike. Nå er hun på plass i Oslo iført mammas Missoni-kjole. Skoene er fra Jimmy Choo og vesken fra Prada.
LÅNTE MAMMAS KJOLE: Sophie Stray Spetalen deltok nylig på den stjernespekkede Amfar-gallaen i Frankrike. Nå er hun på plass i Oslo iført mammas Missoni-kjole. Skoene er fra Jimmy Choo og vesken fra Prada.Frode Hansen / VG
HØY SPLITT: Jenny Spetalens kjole med cut outs og splitt er fra Rebirth of the Princess. Antrekket ble toppet med glitrende sko og øredobber.
HØY SPLITT: Jenny Spetalens kjole med cut outs og splitt er fra Rebirth of the Princess. Antrekket ble toppet med glitrende sko og øredobber.Frode Hansen / VG

På den røde løperen var også Pia Haraldsen. Hun ankom prisutdelingen i et antrekk vi husker svært godt. Haraldsen hadde nemlig på seg en rosa kjole som fikk spesielt mye omtale tilbake i 2004. Da møtte hun opp på den røde løperen foran Slottet i anledning prinsesse Alexandras dåp iført samme antrekk. Det hele ble omtalt som «et lite stykke Hollywood» av VG.

Haraldsen var allerede et kjent navn for mange, men Klikk.no hevder det var dette antrekket som gjorde henne til en stor kjendis over natten. I samme artikkel hevdes det også at Haraldsen «ble hele Norges It-girl» etter dåpen. Til MinMote forteller Haraldsen at hun har spart kjolen til en spesiell anledning.

– Det er 18 år siden sist, så kjolen er nesten blitt vintage.

GJENBRUK: Pia Haraldsen ankom Costume Awards i antrekket som gjorde henne til Norges It-jente i 2004.
GJENBRUK: Pia Haraldsen ankom Costume Awards i antrekket som gjorde henne til Norges It-jente i 2004.Frode Hansen, VG og Heiko Junge / NTB

Hun forteller at den elleville mediedekningen i 2004 ikke var noe hun hadde forventet.

– Jeg får fortsatt kommentarer på antrekket. Det er gøy! Og det er gøy med plagg som har en historie.

– Kommer vi til å få se noen andre gamle antrekk igjen?

– Ja! Jeg har tatt vare på mange av kjolene jeg har hatt på meg, og det er morsomt å kunne bruke dem igjen.

FARGERIKT: Pia Haraldsen og mamma Jasmine Haraldsen møtte opp i sommerlige antrekk. Pia valgte rosa fra topp til tå, og stylet det hele med en matchende Chanel-veske – akkurat slik hun gjorde tilbake i 2004.
FARGERIKT: Pia Haraldsen og mamma Jasmine Haraldsen møtte opp i sommerlige antrekk. Pia valgte rosa fra topp til tå, og stylet det hele med en matchende Chanel-veske – akkurat slik hun gjorde tilbake i 2004.Frode Hansen / VG

Kledd opp i finstasen er det vanskelig å forestille seg at Janka Polliani for få timer siden hadde en skikkelig kleskrise, men hun forteller at det var frustrerende da kjolens glidelås plutselig røk noen timer før utdelingen.

– Jeg måtte finne en ny kjole, for jeg hadde ingen til å hjelpe meg. Da budmannen kom på døren turte jeg heller ikke spørre ham, for trusen min syntes. Så det ble kjøkkenkniven, forteller Polliani.

KLARE FOR FEST: Janka Polliani måtte bruke kjøkkenkniven til å skjære opp den ødelagte glidelåsen på kjolen sin. Kveldens antrekk ble derfor en gammel kjole fra Magda Butrym, veske fra Bottega Veneta og sko fra Valentino. Marte Bratberg stilte i norsk design med kjole fra Iben og smykker fra Pearl Octopussy.
KLARE FOR FEST: Janka Polliani måtte bruke kjøkkenkniven til å skjære opp den ødelagte glidelåsen på kjolen sin. Kveldens antrekk ble derfor en gammel kjole fra Magda Butrym, veske fra Bottega Veneta og sko fra Valentino. Marte Bratberg stilte i norsk design med kjole fra Iben og smykker fra Pearl Octopussy.Frode Hansen / VG

Jenny Skavlan og Mari Nordén representerte Fæbrik-gjengen på Costume Awards i dag, og kom selvsagt i redesignede kjoler.

– Jeg ble ferdig med kjolen i går kveld, Jenny i dag, sier Nordén til MinMote.

– Ja, jeg ble ferdig for en times tid siden, legger Skavlan til og fortsetter:

– Kjolene er gamle 80-tallskjoler og skoene er kjøpt brukt gjennom Tise.

PRIKKER: Jenny Skavlan sydde om sin prikkete 80-tallskjole til denne lekre kreasjonene. De svarte hanskene satte prikken over i-en.
PRIKKER: Jenny Skavlan sydde om sin prikkete 80-tallskjole til denne lekre kreasjonene. De svarte hanskene satte prikken over i-en.Frode Hansen / VG
SKULPTUR: Resultatet av Mari Nordéns sy om-prosjekt ble «den lille svarte» toppet med et slep i blått og en aldri så liten skulpturell sak på skulderen.
SKULPTUR: Resultatet av Mari Nordéns sy om-prosjekt ble «den lille svarte» toppet med et slep i blått og en aldri så liten skulpturell sak på skulderen.Frode Hansen / VG

Pia Tjelta er tilbake i Oslo etter å ha vært forlover i bryllupet til Vanessa Rudjord i Paris. Hun dukket opp på Costume Awards iført en kjole fra Solace London. Vesken er signert YSL.

– Det er en fryktelig upraktisk kjole, for den faller ned, sier skuespilleren til MinMote.

LITE PRAKTISK? Pia Tjeltas kjole fra Solace London i svart og hvitt med slep skal visstnok være vanskelig å holde helt på plass.
LITE PRAKTISK? Pia Tjeltas kjole fra Solace London i svart og hvitt med slep skal visstnok være vanskelig å holde helt på plass.Frode Hansen / VG

Elli Müller Osborne dro rett fra jobb til fest. Stylisten Maren Saedi fikk høre at den unge skuespilleren ikke hadde antrekk klart, så hun fikset en iøynefallende Edda Gimnes-look til henne.

– Litt inspirert av 2000-tallet, sier Müller Osborne om det norske designet.

NORSK DESIGN: Elli Müller Osbornes kule look er signert Edda Gimnes.
NORSK DESIGN: Elli Müller Osbornes kule look er signert Edda Gimnes.Frode Hansen / VG

Da Øyunn Krogh skulle velge kjole til Costume Awards, endte valget på en kjole fra Uff.

– Jeg har sydd den om hos skredder. Tenkte egentlig jeg skulle gjøre det selv, men fikk heldigvis hjelp.

BRUKTKUPP: Øyunn Kroghs kjole er fra Uff. Skoene, som er vintage Dior, er kjøpt på Tise.
BRUKTKUPP: Øyunn Kroghs kjole er fra Uff. Skoene, som er vintage Dior, er kjøpt på Tise.Frode Hansen / VG

Se flere antrekk fra årets Costume Awards her:

TRENDY: Leah Isadora Behn matchet den blå løperen med sitt antrekk. Matchende sett, som denne Behn har på seg, er veldig i vinden.
TRENDY: Leah Isadora Behn matchet den blå løperen med sitt antrekk. Matchende sett, som denne Behn har på seg, er veldig i vinden. Frode Hansen / VG
KLASSIKER: Emma Ellingsen gikk for den lille svarte til årets Costume Awards. Influenceren toppet looken med tilbehør i svart.
KLASSIKER: Emma Ellingsen gikk for den lille svarte til årets Costume Awards. Influenceren toppet looken med tilbehør i svart.Frode Hansen / VG
STILIG: Ingeborg Walther har på seg sko fra By Far, Aur-tilbehør, veske fra Ganni og en kjole fra Michael Olestad. Artisten forteller til MinMote at hun har brukt mange av klærne hans tidligere.
STILIG: Ingeborg Walther har på seg sko fra By Far, Aur-tilbehør, veske fra Ganni og en kjole fra Michael Olestad. Artisten forteller til MinMote at hun har brukt mange av klærne hans tidligere. Frode Hansen / VG
SOMMERLIG: Tone Damli ankom prisutdelingen iført en hvit kjole og platåsko.
SOMMERLIG: Tone Damli ankom prisutdelingen iført en hvit kjole og platåsko.Frode Hansen / VG
CUT OUT: Marian Saastad Ottesen gikk for en klassiker til årets motefest, men legg også merke til de trendy utskjæringene i front.
CUT OUT: Marian Saastad Ottesen gikk for en klassiker til årets motefest, men legg også merke til de trendy utskjæringene i front.Frode Hansen / VG
MOR OG DATTER: Isabel Skolmen gikk for en helhvit look denne kvelden, mens datteren Bianca Castro valgte helsvart.
MOR OG DATTER: Isabel Skolmen gikk for en helhvit look denne kvelden, mens datteren Bianca Castro valgte helsvart.Frode Hansen / VG
GLITTER OG GLAM: Drag Queens-ene Elf (t.v.) og Skrellex (t.h.) tror det blir en gøyal kveld. Skrellex har på seg en kjole fra Wish, mens Elf har en spesialsydd kreasjon fra Tina Haagensen.
GLITTER OG GLAM: Drag Queens-ene Elf (t.v.) og Skrellex (t.h.) tror det blir en gøyal kveld. Skrellex har på seg en kjole fra Wish, mens Elf har en spesialsydd kreasjon fra Tina Haagensen.Frode Hansen / VG
FJÆRBESATT: Diawene-designerne Haddy and Aissatou Ceesay matchet hverandre i fjærbesatte kjoler.
FJÆRBESATT: Diawene-designerne Haddy and Aissatou Ceesay matchet hverandre i fjærbesatte kjoler.Frode Hansen / VG
RØD LØPER-KLAR: Marte Krogh viser frem sin svarte kjole med cut out-detaljer.
RØD LØPER-KLAR: Marte Krogh viser frem sin svarte kjole med cut out-detaljer.Frode Hansen / VG
AVSLAPPET: Cengiz Al plukket opp fargen i den rosa T-skjorten i joggeskoene sine.
AVSLAPPET: Cengiz Al plukket opp fargen i den rosa T-skjorten i joggeskoene sine.Frode Hansen / VG
GLITRET: Maya Vik stylet sin kjole med en liten Jacquemus-veske og kule hæler.
GLITRET: Maya Vik stylet sin kjole med en liten Jacquemus-veske og kule hæler.Frode Hansen / VG
MATCHET: Costume-redaktør Kine B. Hartz (t.h.) ankom festen med influencer Alphons Munanga Amuri.
MATCHET: Costume-redaktør Kine B. Hartz (t.h.) ankom festen med influencer Alphons Munanga Amuri.Frode Hansen / VG

Hvordan var din opplevelse i dag?