Harry Styles slår seg sammen med Gucci

GODE VENNER: Harry Styles og Guccis kreative direktør Alessandro Michele har delt et unikt vennskap i mange år. Nå designer de en kleskolleksjon sammen.
GODE VENNER: Harry Styles og Guccis kreative direktør Alessandro Michele har delt et unikt vennskap i mange år. Nå designer de en kleskolleksjon sammen. Doug Peters / Pa Photos

Den 28 år gamle artisten blir designer. Og det i samarbeid med ingen ringere enn Gucci.

Harry Styles har hatt en vill stilutvikling de siste årene. Nå slår stilikonet seg sammen med det italienske motehuset Gucci seg sammen i et design-samarbeid. Det annonserte motehuset selv på deres sosiale medier.

Kolleksjonen har fått navnet «The Gucci HA HA HA collection», og er Styles’ aller første design-samarbeid.

Initialene «HA» er også et nikk til sangerens vennskap med Guccis kreative direktør, Alessandro Michele.

– Gjennom mange år har et motiv gått igjen i samtalene deres: «hahaha». «HA HA HA» har blitt et symbol på deres kreative utveksling og delte perspektiver, skriver Gucci under innlegget.

A post shared by @gucci

– Trodde han bare var en eller annen sanger

Under en pressekonferanse mimret Michele tilbake til da han og Styles først møttes, og et langt vennskap preget av kreativitet og en kjærlighet for mote startet.

– Jeg var klar for å være avvisende fordi jeg trodde han (Harry Styles, journ.anm.) bare var en eller annen sanger fra et boy band, og det hadde jeg ikke tid til. Men så kom han inn på møtet kledd i en fantastisk pelsjakke og jeg bare elsket det. Jeg endret mening med en gang. Slik startet vennskapet vårt, sa han.

– Han har en utrolig motesans, og er besatt av klær, fortalte designeren til magasinet Women’s Wear Daily.

Michele sier «As it was»-sangeren både tegner egne designsketsjer og har et helt arkiv av egne ideer.

– Han kunne lett blitt stylist eller designer. Han er så fri, og representativ for denne nye generasjonen som er interessert i så mange ting, fortalte han til motemagasinet.

– Jeg har observert evnen hans til å kombinere klær på en måte som er så utenom det vanlige sammenlignet med standarden for smak, sunn fornuft og homogeniseringen av utseende.

STILIKON: Harry Styles Styles er kjent for sine lekne, fargerike og vintage-inspirerte antrekk. Nå vil han utgi en kleskolleksjon med de samme stikkordene.
STILIKON: Harry Styles Styles er kjent for sine lekne, fargerike og vintage-inspirerte antrekk. Nå vil han utgi en kleskolleksjon med de samme stikkordene. Jordan Strauss/Invision/AP

Inspirert av 70-tallet

Både Styles og Michele har en forkjærlighet for vintage-klær, noe som kommer tydelig frem i samarbeidet.

Kolleksjonen skal ifølge Womens Wear Daily være tydelig inspirert av deres personlige og særegne stil, med en klar 70-tallsinspirasjon, og inkluderer blant annet slengbukser, rosa og grønt hundetannsmønster, vester, dyreprint og teddybjørner.

– Ideen med denne kapsel-kolleksjonen er at den er banal i sin enkelhet, og det er er laget med kjærlighet. Den er sofistikert, og vi la mye vekt på stoffer og detaljer, fortalte Michele.

Kolleksjonen slippes i oktober i år.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?