9 gode innpakningsideer til julegavene

TRENDY INNPAKNING: Denne måten å pakke inn gaver på heter «Furoshiki» og kan enkelt gjøres hjemme. Denne innpakningen er fra det danske merket Forget Me Knot.

Årets juletre kommer til å se eksepsjonelt flott ut.

Malin Gaden
Publisert:

Ikke nok med at innholdet i årets julegaver skal være gjennomtenkte og fine, men innpakningen har også nådd et helt nytt nivå. Det tar virkelig helt av på både Instagram og TikTok.

Både kjente og ukjente profiler har laget drøssevis av videoer som viser hvordan man pakker inn årets julegaver på de lekreste og mest kreative måtene.

Psst! Ser du etter noe å pakke inn? Ta en titt på MinMote-redaksjonens julegaveønsker her.

Det er klart man blir inspirert! Årets julegaver fra oss kommer nemlig til å se ut som noe à la dette:

Krever bare én teipbit

En av innpakningene vi har sett mest av, er den du ser under her. Denne passer nok mest på firkantede gaver, men her er det selvfølgelig bare å prøve seg frem. Denne innpakningen går ut på å brette papiret slik at man får noen lekre «lommer» til å legge alt fra kort til litt pynt i.

Gjør man det riktig, krever også denne innpakningen bare én teipbit! Det kan vi like.

Lag en gavepose

Det er ikke alle gaver som kommer i den perfekte, firkantede formen. Så hva kan vi gjøre med de som byr på litt utfordringer i innpakningsprosessen? Hva med å lage en gavepose?

Det er faktisk lettere enn du tror! Bare se her:

Gråpapir og penn

Vil du holde innpakningen enkel, men gjerne tilføre det lille ekstra? Da kan du pakke inn gaven din i et nøytralt papir og toppe det hele med en liten ordsøkningsrebus.

Skriv en haug med bokstaver på papiret, men sørg for å ha med noen lesbare ord som handler om julen. For eksempel «God jul» eller «Merry Christmas». Du kan selvfølgelig også legge inn navnet på den som skal få gaven eller noe annet gøy.

For de minste

Vi tenker først og fremst på barna når vi ser denne innpakningen, men undertegnede på 28 år hadde ikke blitt sur dersom denne pakken lå under mitt tre heller.

Her trenger du papir i litt forskjellige farger, en saks og et bånd du liker godt. Klipp ut det du trenger til å lage fjesene til søte dyr som for eksempel bjørnen eller reinsdyret. Men her er det selvfølgelig bare å prøve seg frem! Hva med en søt panda eller en gris?

Bruk gamle aviser

Før julen i fjor la den danske moteprofilen Pernille Rosenkilde ut årets julegaveinnpakningen på Instagram, og vi lagret bildet med en gang. Hun har nemlig brukt italienske aviser og toppet det hele med vintageskjerf.

Det er kanskje ikke så lett å få tak i disse italienske avisene, men den lokale avisen din duger som bare det! Å pakke inn gaver i avispapir er blitt gjort i mange år, og det er bare å fortsette med det. Også her er det bare å tilføre det du føler for – vintageskjerf eller ei!

Prikken over i-en

De minste gavene forsvinner ofte litt i mengden. Men ikke i år! Du kan selvfølgelig også gjøre dette på de større gavene, men denne teknikken vil gi de minste gavene det lille ekstra.

Bare se så fint det er å lage en liten vifte på toppen av gaven! Dette skal vi prøve ut i år:

Rund gave? Gjør dette

Gaver med runde former sliter vi ofte med å pakke inn. Det blir ikke like pent som de firkantede gavene. Men i år har vi funnet løsningen. Du ser den her:

Furoshiki

Helt til slutt må vi også ta med noe det har krydd av på våre sosiale medier-plattformer. Innpakningsteknikken heter «Furoshiki» og kommer fra Japan.

Ikke bare ser det veldig pent ut, men det som også er bra med denne måten å pakke inn gaver på, er at du kan bruke gamle tekstiler du har liggende hjemme. Og dette trenger du selvfølgelig ikke kaste etter at gaven er pakket opp. Ta vare på det og bruk det igjen neste gang du skal pakke inn en gave.

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: