Renate Reinsve fronter Louis Vuitton-kampanje

LOUIS VUITTON-MODELL: Renate Reinsve har hatt et tett forhold til det franske merket en stund, og har blant annet gått med deres kreasjoner på den røde løperen. Nå er hun aktuell som modell for Louis Vuitton.
LOUIS VUITTON-MODELL: Renate Reinsve har hatt et tett forhold til det franske merket en stund, og har blant annet gått med deres kreasjoner på den røde løperen. Nå er hun aktuell som modell for Louis Vuitton.Terje Bendiksby / NTB

«Verdens verste menneske»-skuespilleren landet stor modelljobb for et av verdens største luksusmotehus.

Da Louis Vuitton-designer Nicolas Ghesquière skulle avsløre hvem som fronter hans nye kampanje, var det et bilde av Renate Reinsve (34) fra Solbergelva han viste frem først. På sin «Instagram story», hvor bilder og videoer forsvinner etter 24 timer, ser vi «Verdens verste menneske»-skuespilleren ikledd en fargerik genser med et motiv foran og masse mønster, et plisséskjørt med fargerike detaljer, samt en veske med den klassiske Louis Vuitton-logoen.

Skuespilleren har selv delt bildene på Instagram, og det strømmer inn med hyllester i kommentarfeltet. Designeren selv, Nicolas Ghesquière, takker Reinsve for samarbeidet.

Bildene er tatt av den kjente fotografen David Sims, som også har tatt kampanjebildene til blant andre Loewe og Prada.

Louis Vuitton-kampanjen slippes nå i anledning deres høstkolleksjon, hvor bildene er tatt ute i skogen. Reinsve er faktisk å se på to av bildene. På det andre bærer hun en glitrende kjole i gull, stylet med skjorte og slips, samt en høstjakke, sko som ser ut som en kombinasjon av sneakers og mules, og nok en logo-veske fra det franske merket.

Til info: MinMote har forsøkt å få en kommentar fra Renate Reinsve, foreløpig uten hell.

«Squid Game»-skuespilleren HoYeon Jung har blitt kjent med den norske skuespilleren gjennom det franske merket, og de var blant annet å se på årets Met-galla sammen. Nå har også hun lagt ut et bilde på sin «Instagram story» hvor man kan se kampanjebildet av Reinsve. Men på dette bildet henger bildet stort og oppblåst på en svær plakat på et gigantisk bygg i det som ser ut til å være den franske hovedstaden, Paris.

Renate Reinsves skuespillerkarriere har virkelig skutt til værs etter at hun stakk av med den gjeve prisen «beste kvinnelige skuespiller» under filmfestivalen i Cannes. Høsten 2021 så vi at et samarbeid med stjernestylisten Karla Welch hadde oppstått. Helt siden seieren i Cannes har Reinsve vært å se i en rekke Louis Vuitton-antrekk, og har hatt et tett forhold og samarbeid med designeren.

Da hun deltok på BAFTA-utdelingen i mars 2022, hvor hun var nominert til pris for «beste kvinnelige skuespiller», ankom hun den røde løperen iført en spesialsydd kreasjon fra Louis Vuitton.

EN STJERNE: Renate Reinsve strålte på den røde løperen under årets BAFTA-prisutdeling.
EN STJERNE: Renate Reinsve strålte på den røde løperen under årets BAFTA-prisutdeling.Doug Peters / Pa Photos

Hun valgte samme designer da Oscar-utdelingen sto for tur. Reinsve og antrekket hennes ble hyllet i flere internasjonale motemagasiner. Magasinet Grazia mener vår norske stjerne stjal showet under årets Oscar-utdeling. De mente at dette antrekket kommer til å skrives inn i motehistoriebøkene. Vogue Australia slang seg også på hyllesten, og mente at «en stil-stjerne er blitt født».

Etter filmfestivalen i Cannes, hvor skuespilleren blant annet også var å se i antrekk fra Chanel og Dior, hadde Reinsve følgende å si til MinMote:

– Det har vært en helt vill opplevelse at de store motehusene ønsker at jeg går i deres klær etter den store buzzen som har vært her nede. Det er jo mer enn klær – det er store designere, kunstnere som har laget disse antrekkene. Jeg har følt meg veldig fin.

VILL OPPLEVELSE: Filmfestivalen i Cannes ble en spesiell reise for Reinsve. Til MinMote kalte hun det hele en «vill opplevelse».
VILL OPPLEVELSE: Filmfestivalen i Cannes ble en spesiell reise for Reinsve. Til MinMote kalte hun det hele en «vill opplevelse».LOIC VENANCE / AFP
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?