Alt vi vet om «And just like that...»

TRE GODE VENNER RETURNERER: Miranda har ikke lenger rødt hår, Carrie går fremdeles på skyhøye hæler og Charlotte er preppy som aldri før, mye er likt, men mye blir også nytt i nye «Sex and the City».

Kjærlighet, drama, luksusgarderober og brunsj med gjengen, dette vet vi om nye «Sex and the City» som akkurat nå blir filmet i New York.

Åsa H. Aaberge
Publisert:

Da vi fikk vite at Samantha Jones (Kim Cattrall) ikke er med i nye «Sex and the City» ble vi litt skeptiske til hele greia.

Oppfølgeren, hvor vi får møte Charlotte York, Miranda Hobbes og Carrie Bradshaw som vi aller elsker å elske og hate om hverandre, har fått tittelen «And Just Like That ...». Den skal portrettere livet til de en gang 30-noe single venninnene slik det er nå som de har nådd 50-årene.

DEN GANG DA: Slik så Charlotte, Samantha Carrie og Miranda ut i sesong tre tidlig på 2000-tallet.
Promobilde fra slutten av 1990-tallet.
NÅ: Slik ser promobildet ut nå. Voksnere damer i mer luksuriøse antrekk. Skoene til Carrie er fra Celine, vesken til Charlotte er en «Lady Dior» fra Dior.

«Sex and the City» (SATC), eller «Sex og singelliv» på norsk, er så guilty pleasure som man får det. Mest pleasure. For mange unge fans ga serien fra 1998–2004 en kanskje litt urealistisk visjon om et glamorøst voksenliv. Når jeg tenker på det nå er det jo litt rart at en 12-åring elsker å se på voksne damer over 30 med karriere og liv i en verdensmetropolen, men sånn var det for en hel generasjon. Og serien, som kan omtales som en moderne klassiker på linje med «Friends», ga oss mye gøy.

«Sex and the City» spilte en viktig rolle på overnatting med venner i tenårene, og holdt oss våken til langt på natt fordi vi måtte diskutere alt vi følte og mente om antrekk, kjærlighet og Carrie sin både irriterende, fascinerende og fasjonable person.

MOTE

20 grunner til at Carrie Bradshaw er sesongens ultimate stilikon

Serien var (og er) løsningen hver gang noen i vennegjengen hadde kjærlighetssorg, trengte moteinspirasjon eller behov for å drømme litt. Vi har favoritt- episoder, antrekk, personer og øyeblikk. SATC er en sånn type serie som bare kan stå på i bakgrunnen, og vips føler man seg litt bedre.

Den rosa DVD-boksen med alle sesongene samlet har figurert i de utallige kollektiv til dem som i dag er mellom ca. 25 og 35, siden siste episode i gled over skjermen i 2004.

Etter to filmer, bøker og podkaster, trengte vi kanskje ikke mer «Sex and the City». Eller gjør vi kanskje det? Det er jo vanskelig å la være å glede seg, for vi lurer på hvordan vennegjengen har det nå, og har mange spørsmål.

Som Harper’s Bazaar skriver, det er på tide å børste støvet av Manolos’ene, samle vennegjengen og skjenke opp Cosmopolitans.

Dette vet vi

Det er ikke bekreftet når serien, som skal komme i ti deler på HBO, har premiere. Men vi vet litt allerede om hva som venter oss når vi møtes igjen i New York.

Som dette: Miranda (Cynthia Nixon) har ikke lenger rødt, men grått hår, Carrie (Sarah Jessica Parker) ser fremdeles fabolous ut mens hun strutter på brostein i skyhøye hæler og Charlotte (Kristin Davis) har fått en engelsk bulldogg.

Hvem husker dette beltet? Det er det samme som i SATC-filmen fra 2008. Kjolen er fra Carolina Herrera og er allerede utsolgt etter at bilder fra innspillingen spredte seg mandag. Skoene er fra Carrie-favoritt Manolo Blahnik.

Big (Chris North), som egentlig heter John, er fremdeles med. Det samme er Carrie sin eks, Aiden (John Corbett). Miranda sin Steve (David Eigenberg) dukker også visstnok opp.

Kim Cattrall glimter dog med sitt fravær, til stor skuffelse. Trolig ingen Samantha Jones i 2021-variant, altså.

Men nye venninner entrer gjengen, som Sara Ramirez, kjent fra Grey’s Anatomy.

A post shared by And Just Like That ... (@justlikethatmax)

Den nye serien skal representere et mer mangfoldig cast, noe SATC har fått kritikk for å ikke ha vært gode nok på tidligere.

Willie Carson, som spiller Carrie sin bestevenn Stanley, er også bekreftet til gjenforeningen.

Venninnene skal nå være i 50-årene, og serien skal portrettere hvordan livet deres har endret seg og blitt nå.

Istedenfor å skrive spalter har 2021-Carrie i klassisk 2021-ånd begynt med podkast. Det blir også drama mellom Carrie og Big, *surprise*, ifølge Page Six, som har fått tilgang på en liten del av manuset.

«Behind the scenes»-bilder fra innspillingen som nå foregår i New York florerer i sosiale medier. Og garderoben er mer luksus enn noen gang. Både plagg og tilbehør fra motehus og designere som Dior, YSL, Celine og Fendi, Givenchy og Chanel figurerer i bildene vi foreløpig har sett.

Carrie går også vintage med Fendi «Baguette» med lilla paljetter, en veskemodell hun brukte mye da hun sist var på skjermen.

Seriens OG kostymedesigner Patricia Fields er for tiden opptatt med «Emily in Paris 2», så Molly Rogers står for antrekkene nå.

Serien spilles inn i skrivende stund på lokasjoner fra Upper East Side, til Soho og Meatpacking District.

En ikke så gledelig nyhet for Carrie ble forresten sluppet denne uken, Big sin ekskone Natasha er tydeligvis tilbake, skal vi tro bilder fra settet.

Hva betyr det? Vi får vente og se.

På brunsj, i tro «Sex and the City»-ånd.
Publisert:
Åsa H. Aaberge
Journalist @asa.aaberge

Finn mer innhold om: