Klart for Oslo Fashion Week

Kristian Aadnevik kommer fra London, og Fam Irvoll setter farge på Youngstorget. Det er straks klart for Oslo Fashion Week.

Etter forrige arrangement har det vært usikkert om Fam Irvoll i det hele tatt skulle gå under moteukas program. Nå er det bestemt at hun både skal delta med sine to kolleksjoner, barnekolleksjonen "Little Cupcakes" og sitt vanlige merke.

- Vi satte bare datoene for visningen uten å tenke på deres program og det handlet absolutt ikke om at jeg ville gi finger'n til moteuka. Vi ønsket å gjøre det mer som Moods of Norway, så derfor går visningen vår under åpningen av By:larm og på Youngstorget, samtidig som jeg er under paraplyen til Oslo Fashion Week, forklarer Fam til minMote.

- Jeg må få si at det har vært en stor forbedring hos arrangørene, de har tatt til seg tilbakemeldingene våre og jobbet godt med det i planleggingen. Jeg føler absolutt at jeg kan stå inne for programmet i år, og at de ivaretar en av mine hjertesaker. Jeg er veldig stolt over å være imot pels, og det er mange gode designere som har fått innpass. Det bør etter hvert bli enda flere designere som tar del i moteuka, men alle vi har også et ansvar for å bidra med innspill og hjelpe til å forbedre moteuka.

- Blir for store

- Fam er som Moods, av og til blir de for store og trenger en større tumleplass. For oss er det viktig å produsere show for mange og ikke fåtallet. Men det hindrer ikke oss i å samarbeide med de som skal ha eksterne visninger, på alle de internasjonale moteukene er det nettopp sånn det foregår. Men i Norge blir dette ofte misforstått med at de dermed ikke samarbeider med oss, og det er feil, påpeker Oslo Fashion Weeks daglige leder, Pål Vassbotnen.

Selv gleder Fam seg aller mest til å få gjennomført sin visning, men skal også få med seg blant annet årets debutant Haaning & Htoon, Kristian Aadnevik og Camilla Bruerberg.

Fam Irvoll hater trender.Les mer her!

Vil vise på en større moteuke

Det er også noen navn som ikke dukker opp med egen visning i Oslo Kongressenter. Det er forskjellige grunner til at blant annet Tina Haagensen, Batlak & Selvig og Veronica B.Vallenes ikke stiller.

- Batlak og Selvig har ikke sin kolleksjon klar ennå, og Veronica jobber ut fra et marked i København. Hun må konsentrere seg om sitt arbeid der, forklarer Vassbotnen til minMote.

I forrige uke viste Vallenes sin kolleksjon i København. Da fortalte hun til minMote at hun må fokusere på en større moteuke.

- Jeg har bodd fem år i København, så det føles helt naturlig å fortsette å vise her. København har en helt annen moteplattform enn Oslo. København er mye større og det kommer mange flere innkjøpere, motebloggere, internasjonal og nasjonal presse for å dekke visningene. Det er utrolig viktig å vise der det er størst kundekrets, for å få solgt plaggene sine.

Oslo Fashion Week starter visningene tirsdag 15. februar og varer i en drøy uke. Årets nykommer Haaning & Htoon har æren av å åpne moteuka i Oslo Kongressenter. Designduoen Marianne Haaning Groos and Min Htoon har sin base i Norge, men er representert i London og har butikk i Spania.

- Alt er planlagt et halvt år i forveien, så det som gjøres nå er stylingen til trendvisningen, og det er en stor nok jobb det, forklarer Vassbotnen.

Årets program mangler ikke spennende innslag. Tidligere har minMote skrevet om Kristian Aadneviks kolleksjon for Riccovero, som består av åtte kjoler i forskjellige farger. Designeren, som til daglig har base i London, skal vise en feminin og rocka kolleksjon til glede for de det kvinnelige publikummet i Oslo Kongressenter. Også kjendis-designer Leila Hafzi og hennes feminine kjoler skal ned catwalken om en uke.

Artikkelen er oppdatert.

Relevante artikler videre:

Skal du kjøpe solbriller?Historisk solbrilletrend denne våren.

Vårens store lugg.Slik fikser du den!

Slik bygger du basisgarderoben.Les mer her!

Hvordan var din opplevelse i dag?