Kate strålte på premiere - i dag fyller hertuginnen 30

Hertuginne Kate fyller 30 år i dag. Søndag kveld lyste hun opp den regntunge filmpremieren til «War Horse» i en blondekjole ikke ulik hennes berømte brudekjole.

AV: NILAS JOHNSEN OG MARTINE LUNDER

I dag fyller altså prins Williams kone 30 år. Paret våkner i Diana og Charles' gamle slott - Kensington Palace i London.

Helt siden de traff hverandre for første gang - for over ti år siden ved St. Andrews universitetet i Skottland - og i hvert fall siden prins William gikk ned på kne og ba om Kate Middletons hånd med sin mors safirring, har Cathrine blitt sammenlignet med sin avdøde og ikoniske svigermor.

- I begynnelsen var sammenligningen uunngåelig: Først var det Dianas ring, så hestekjerren i bryllupet og så flyttet de inn i Kensington Palace, sier kongeekspert Katie Nicholl til VG.

RHA/ZOB

LES OGSÅ:Alt om bruden

- Sterk og selvstendig

Nicholl er redaktør for kongestoffet i Mail on Sunday og har skrevet flere bøker om det engelske kongehuset, deriblant «The Making of a Royal Romance» om forholdet mellom prins William og daværende Kate Middleton, som kom ut rett før bryllupet i april i fjor.

- Jeg tror vi får se at hertuginne Catherine trer ut av Dianas skygge i år. Hun er sterk og selvstendig, og skaper sitt eget image, sier Nicholl.

Les mer om Kates fremtid i dagens papirutgave av VG.

Britisk design

Prinsesse Diana var kjent for sin sikre stilsans, noe også Kate har blitt hyllet for.

Den motebevisste hertuginnen elsker eksklusive kjoledesignere som Jenny Packham, Erdem og Alexander McQueen, men får like ofte skryt for sine rimelige plagg blant annet fra Zara.

LES OGSÅ:Kates sikreste stilkort – se den ultrafeminine Packham-kolleksjonen

På filmpremieren søndag kveld hadde hun imidlertid valgt en fotsid blondekreasjon fra lillesøster Pippas favorittdesigner, Alice Temperley, skriver Huffington Post.

Kjolen hadde dyp v-utringning, lange ermer, sorte blonder og markert midje. I fasong og snitt var ikke kjolen så ulik fjorårets kanskje mest omtalte brudekjole - nemlig Kates blondekreasjon fra Alexander McQueen.

LES OGSÅ:Se hertuginne Kates nye gudinnekjole

Det er heller ikke første gang Kate velger en tettsittende blondekjole. Under Kate og Williams Canada-turné i 2011 fikk hun tommelen opp av en rekke moteeksperter for en knelang blondekjole fra Erdem.

Med andre ord var premierekjolen det beste av to kjoler, og også denne gangen treffer hertuginnen moteblinken så det holder.

Hertuginne Kate valgte minimalt med smykker til kjolen, men hadde som alltid store Hollywood-lokker og sotede øyne.

LES OGSÅ:Mette-Marit og Kate elsker nude-fargede pumps

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?