Kavalkade fra 2011: Årets flotteste brudekjoler

Det har vært et romantisk år for flere kjendiser. Iført alt fra eksklusiv design til vintage har både norske og internasjonale kjendiser gitt hverandre sitt «ja»

i 2011.

minMote har samlet noen av årets vakreste brudekjoler slik at du kan drømme deg bort i en bryllupskavalkade fra året som snart er forbi.

Årets største bryllup sto i England 29. april. Prins William og nå hertuginne Kate ble mann og kone i et storslagent bryllupsbonanza og Kates brudekjole ble hyllet av moteeksperter verden over.

Sarah Burton for Alexander McQueen sto bak den langermede blondekreasjonen som fikk moteekspertene til å gå amok med superlativene og prislappen var på over to millioner kroner.

Senere har både skoene, kjolen og en kopi av kaken blitt stilt ut for allmennheten.

LES OGSÅ:Moteekspertene hyller brudekjolen - minner om Grace Kelly

En annen brud som fikk spesialsydd kjolen til den store dagen var Maria Skappel som giftet seg med Andreas Holtzweiler i sommer.

I en ultrafeminin kjoledrøm giftet hun seg med Andreas i Bekkelaget kirke og mamma Dorthe Skappel passet på det kostbare slepet med 3000 påsydde silkeblomster. Kjolen var signert norske Leila Hafzi.

LES OGSÅ:Drøm deg bort i kongelige brudekjoler

Fyrst Albert av Monaco sparte heller ikke på kruttet da han og hans smellvakre Charlene ble mann og kone i et glamorøst sommerbryllup 1. juli.

Den tidligere olympiske svømmeren Charlene tok pusten fra publikum i en kjole fra Armani Privé, som skal ha tatt flere tusen timer å lage.

40.000 svarowskykrystaller, 30.000 steiner av gull og 20.000 perler prydet nemlig kjolen til Charlene, og designeren selv var også gjest i jetset-bryllupet.

LES OGSÅ:Alt om Charlenes Armani Privé-kjole

Mens Kate ble hertuginne og Charlene fyrstinne, sørget Kate Moss for å beholde plassen som regjerende motedronning da hun sa ja til sin Jamie Hince i sommer.

Omringet av en horde med brudepiker var Kate tro mot sin upåklagelige stil i en kjole fra vennen og skandaledesignerer John Galliano.

Den vintageinspirerte kjolen hadde gjennomsiktig skjørt med glitrende diamantdetaljer og it-bruden matchet den med designersko fra Manolo Blahnik og blomstrende slør .

LES OGSÅ:Se brudekjolen til Kate Moss

Sett bort fra de kongelige var det imidlertid ingen kjendiser som toppet bryllupet til reality-baben Kim Kardashian og allerede eks-mannen Kris Humphries.

Selv om ekteskapet bare varte i 72 dager ble det feiret med et av årets mest ekstravagante bryllup og Kim selv bar like greit tre ulike kjoler.

Den mest omtalte kom fra familievennen Vera Wang og var en ekte prinsessekjole med diamanter og tyll så langt øyet kunne se.

Wang sto også bak de to andre kjolene og verdien på alle tre var på 115.980 - selv om Kim selv ikke betalte en krone.

LES OGSÅ:Kim Kardashians beste tips: Slik kler du formene dine sexy

Tilbake i Norge giftet programleder og komiker Vegard Ylvisaker seg med Helene Helgesen i Bergen.

Bruden bar en vakker kjole som Vegards mor selv brukte da hun giftet seg i 1976.

Brudgommen stilte også i et retro antrekk - en brukt 60-tallsdress kjøpt på eBay.

Retro var også skuespiller Nathalie Tonga da hun giftet seg med rockekjæresten Ole Alexander Lislerud.

Tonga var en ekte 50-tallsbrud i knelang kjole med klassisk 50-tallssnitt og sminke fra samme tiår.

Andre norske og internasjonale kjendiser som giftet seg i 2011:

Carsten Skjelbreid og Tonje Kristin Wøllo, Gaute Grøtta Grav og Silje Hvarnes, Bjørn Einar Romøren og Martine Remsøy, Kristian Kjelling og Madeleine Lundberg, Linn Kristine Riegelhuth og Einar Sand Koren, Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid og Oda Felicia Sigstad, John Brungot og Marte Hovig, Harald Rønneberg og Sølvi Haugland, Sofia Coppola og Thomas Mars, LeAnn Rimes og Eddie Cibrian, Reese Witherspoon og Jim Toth, Gene Simmons og Shannon Tweed og Nick Lachey og Vanessa Minnillo.

Hvordan var din opplevelse i dag?